Skaitytojos požiūris. Kai Žemė tampa plokščia ir atsistoja piestu


Prieš kelias dienas atsidūriau keistoje tragikomiškoje situacijoje, kurioje tikrai nesitikėjau save kada nors rasti, – vienas žmogus, kurį pažįstu visą gyvenimą, staiga tapo dar vienu… flat earther! Tikrai taip!!! Valio!!! Sveikinimai žmonijai!!!

Sakau su šypsena, nes neįsivaizduoju, kaip dar į tai žiūrėti…

Na taip, taip, žinojau, kad tokie egzistuoja, „kažkur ten“, kaip grynas absoliutus anekdotas – nevertas nė lašo dėmesio ar aptarimo. Tiesiog taip. Bet štai gyvenimas ėmė ir tėškė man pliką nuogą faktą į veidą: cha!!! Galvok iš naujo, mergyt!!!

Ir ką galiu pasakyti?.. Tikrai savotiškas šokas sistemai. Atrodo, dar ką tik kalbėjai su tuo žmogumi apie terjeriukus, maistą, saulės mirgėjimą vandeny – dar ką tik sėdėjai maloniai ant to paties upės kranto… Šalia… Kartu… Ir staiga – atsiduri absoliučiai skirtinguose pasauliuose. Bedugnė praraja atsiveria! Bam ir štai! Vienas vienas, Žemė klauso. Ar yra kas nors?

Aišku, iš pradžių – sutrikimas, juokas, kažkas tokio na… Na taip. Sunku įsijausti į tokią situaciją. Tikrai sunku susivokti, kad tai vyksta iš tiesų. Bet tuomet – ima kilti pyktis, liūdesys, net savotiškas siaubas, galima sakyti… Kažkas tokio „over the top“… Peržengta slidi absurdo riba… Lyg nirtum į keistą filmą, kuriame visai nenori būti…

O tada, be abejo, ateina laikas „diskusijai“. Visiems įmanomiems argumentams – nuo elementariausių vaikiškų iki sudėtingiausių. Ir paties pateikiamų, ir mokslininkų. Bet!!! Žiauriausia tiesa yra ta, kad jie… neveikia! Absoliučiai neveikia.

Žmogus, kuris geba įtikėti, kad „Žemė plokščia“, jau taip susipainiojęs, taip susipainiojęs, taip susipainiojęs, kad jokie „sveiko proto“ įrodymai čia bejėgiai… Tai kažkas fenomenalaus… Kažkas uuuuuuuuch.

Į bet kurį įrodymą jie atsako: „Manipuliacija“. Kaip gali egzistuoti poliarinė diena ir naktis „plokščioje žemėje“??? „Manipuliacija“. Kažkas su dirbtiniais mėnuliais ir taip toliau. Nuo klimato juostų iki horizonto – viskas manipuliacija. Viskas manipuliacija. Ir tampi, žmogus, bejėgis. Tikrų tikriausiai.

Pasakysiu atvirai – po kelių bandymų kalbėtis ir po kelių parašytų laiškų net fiziškai ėmiau prastai jaustis – toks nuovargis, net pykinimas lengvas… Nes tai tiesiog… Tiesiog… Na tiesiog toooks absurdas… Peržengiantis visas ribas… Kaip turint reikalų su ypatingai rimta liga…

Ir taip – kol kas dar niekas nesuveikė… Niekas… Kol kas dar nuoširdžiai nežinau, ką daryti… Net kelionė į kosmosą nepadėtų!!! Nes viskas „manipuliacija“ ir „iliuzija“…

Na, bandysime dar… Bandysime… Kažką kažkaip… Gal pavyks…

Bet ši pusprotiška (atsiprašau už žodį, bet kad tikrai taip yra) situacija iškėlė man klausimą – kodėl tokie dalykai išvis egzistuoja?.. Visos tos absoliučiai nesąmoningos „konspiracijų teorijos“?.. Kodėl?.. Kaip?..

Atsakiau sau keliais variantais – ir dalinuosi su jumis. Gal kažkam gali praversti?..

Pirma – pokštai. Tikrai dalis šių dalykų prasideda kaip paprastų paprasčiausi pokštai, o tada atsiranda keli „įdomūs“, sakykime, žmogeliai, stokojantys nuovokos, kurie patiki. Tikrai taip būna.

Antra – testai. Manau, kad galbūt dalis tokių reiškinių egzistuoja kaip savotiški socialiniai testai?.. Pažiūrėti, koks procentas populiacijos yra, atleiskite už žodžius, absoliučiai atitrūkęs nuo realybės ir neturintis nei lašo kritinio mąstymo?.. Gali taip būti… Juk tokia informacija gali būti naudinga.

Trečia – slėpimas. Visai neblogas būdas nuslėpti tiesą – privelti tiek „teorijų“, taip viską supainioti, paversti absurdu, kad žmonės pavargtų ir pasiduotų. Sumaišties ir nerimo kėlimas, dėmesio nuo realių problemų atitraukimas. Gali būti ir taip.

Ketvirta – dinamika. Turėti visą skalę – nuo visiško bukumo iki aukšto intelekto. Kad ieškojimo procesas būtų gyvas ir dinamiškas!!! Tam tikra prasme mums netgi reikia visiškų nesąmonių – kad vanduo neužsistovėtų, kad būtų ta gyva švytuoklė…

Ir taip, taip, „flat earthers“ tam tikra prasme unikalūs – 100% neigia viską, kas kada sakyta, yra tikri full–on maištininkai, taigi tuo net savotiškai žavūs… Na, labai savotiškai, bet… Gal net gerai, kad jie yra – vardan dinamikos?…

Ir, be abejo, galima būtų prirašyti dar daug tokių atsakymų. Bet man net ir šių kelių buvo gana, kad atrasčiau įprastą ramybę ir šypseną… Ech! Na, ką darysi… Išgyvensime. Išgyvensime ir tai. Viskas praeina.

Tad… Taip, taip, taip, ko gero nėra ypatingai daug žmonių, kurių seni pažįstami staiga atsiduria plokščioje Žemėje, – vėl sakau su šypsena.

Tenoriu pasakyti, kad jei visgi vienas kitas yra atsidūręs ar ateityje atsidurs bent kiek panašiose situacijose, – stiprybės!!! Stiprybės… Nes tai tikrai tikrai nėra malonu… Oi, ne… Matyti, kad žmogus – ar žmonės – šalia tavęs taip absoliučiai susipainiojo, tikrai nėra malonu… O dar jei artimi, jei brangūs žmonės… Kuriuos pažįsti jau seniai seniai… Ir labai gali būti, kad visi argumentai ir bandymai atmerkti akis yra kol kas bejėgiai… Kelia pyktį… Liūdina… Bet. Pavyzdžiui, tas asmuo, apie kurį čia užsiminiau, daug kuo yra tikrai labai mielas ir puikus… Kepa nuostabius pyragiukus ir pliko gardžias arbatas… Dažnai spinduliuoja šiluma… Ir tikrai yra temų, kuriomis įmanoma kuo puikiausiai pasikalbėti… Tad…

Na taip!!! Taip. Tai yra keista. Labai keista. Labai keista. Tragikomiška. Bet mano išvada pačiai sau – ir pasiūlymas mums visiems – nepasiduokime chaosui… Nepasiduokime nerimui ir sutrikimui… Kad ir kokios bebūtų to priežastys… Tiesiog mylėkime žmones šalia mūsų… Būkime švelnūs ir geri jiems – nuoširdžiai… Nes visos tos „teorijos“, visos „konspiracijos“, visi tie „susipainiojimai“ ateina ir praeina – o meilė, draugystė ir šviesa lieka amžiams… Būkime stipresni už visa tai!!!!!!!!!!!!!!..

Kantrybės, gilios ramybės ir šypsenos visiems, brangi žmonių šeimyna!!! Na, ką darysi… Ką darysi… Buvo ir bus tų, kuriems Žemė plokščia – buvo ir bus tokių, kuriems ji net piestu stovi – bet!.. Visi mes atvyksime į sąmoningumą – anksčiau ar vėliau. Kartu. Visi esame toje pačioje siūbuojančioje valtyje – viena komanda vandenyne neišsemiamos nežinomybės ir nuostabos…

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

…su meile –

tiesiog kaimynė ant besisukančio gaublio

Šaltinis: Technologijos.lt

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Mokslininkas

>> po kelių bandymų kalbėtis ir po kelių parašytų laiškų net fiziškai ėmiau prastai jaustis.

Čia bendras “apvalininkų” sindromas. Jie šventai tiki, kad Žemė apvali, bet neturi, nežino, nemoka kaip tą tikėjimą apginti. Žinoma visi vieną turi: tai įrodė MOKSLAS!

kas nesuprato: plokštininkai pokštauja ir stebisi kiek durnių tarp mokytų – nei jumoro, nei mąstymo, nei diskusijos, vien ligotos emocijos. Kaip ir straipsnyje.

WJKLJH

Čia panaši situacija, kai Lietuvoje gyvenantys žmonės aklai tiki Kremliaus propaganda. Dar jei Rusijoj gyveni ir turi ribotą skaidrių informacijos šaltinių pasirinkimą, tai tiek to, bet kai gyveni Lietuvoj ir aklai tuo tiki… Negali pavadinti tų žmonių idijotais, nes jie moka labai sklandžiai ir protingai dėstyti tuos savo kvailus argumentus. Nežinau, būna tų proto užtemimų ir nieko nepadarysi. Ačiū Dievui man dar neteko sutikti žmogaus, tikinčios plokščia žeme, nes tik to ir trūksta, kad išprotėčiau :)

Klajoklis

Galbūt,tai ką vieni laiko, kaip tiesą, o kiti neigia kaip tiesą, yra tik dėlionės dalis.

Styga

taip, žmogus realybės nepažįsta, žmogus tik pagal stebimus reiškinius susikuria realybės modelį savo smegenėlėse: vieni plokščią 2D, kiti erdvinį 3D, o dabartiniai mokslininkai jau kuria 11D stygų modelį.

:)

ABaryan

Zeme buvo susitraukusi, o ne kaip zemes plutos is vienos pangejos.

Sakantysis

kad zeme plokscia tai neabejoju

australopitekas

– taip, kai atvyko i Australija tavo tupi proteviai, australopitekai jiems pasake: “musu zeme (australija) yra plokscia ir plaukioja vandenyne (apsupta vandens)”. tupi tavo proteviai tupai pagalvojo, kad tupi yra australopitekai. tai jie kartoja iki siandien!

Sakantysis

kol nepamatysiu savo akim islenkto zemes horizonto tol man zeme visada bus plokscia protevi

Pyktis.

Atmosfera ir joje esantis vanduo suveikia,kaip lindze. Ir tas horizontas tau galbut butu islenktas. Tad gal geriau i ji neziurek,o tai sugrius tavo plokscia zeme. Buduliai nk nezino ir mazai ka supranta,bet nesikuklindami vaidina ismincius. O tuo puikiai pasinaudoja valdancioji mazuma naudodamiesi buduliu bukumu jie jiems prikuria ivairiausiu pasaku i kurias jie apsiseileje tiki.

Flatearth

Iš tamstos komentaro matosi, kad pats esate budulis, kuris įsivaizduoja, jog viską supranta, nors išties nieko nesupranta.

Pyktis.

Galbut… ;D bet bent jau kolkas nei as nei jus to nezinom :D

Flatearth

Labai teisingai pastebėta.

Palangos smėlis

Sveikas,

nusipiesk ant smelio Palangoje Žemės skritulį pagal mastelį, galėsi savo akimis suskaičiuoti, kad Žemės išlinkimas gerai matosi tik maždaug iš 500 km aukščio.

Sėkmės.

Pyktis.

;DDDDDD va cia tai suveliai ;DDD matau bsk nelb orientuojies kas ir kaip. Tu pats db pasiskaiciuok ka pamatytum is tu 500km. Bet matau tau su matematika visiskas kosnosas. Nevark. Bet faugiau tokiu veju nerasyk.

Hidraulika

sakykim aplink Žemę yra 32.000 km, imam mastelį 1:1000 ir nubrėžiam 32 km žiedą kolūkio pievose. tikriausiai esi teisus, tas ziedas matysis tik daugiau nei iš 1 km, pervedus mastelį: daugiau nei iš 1000 km., ir tikrai, iš žemos 200 km orbitos palydovų, Žemės išlinkimo nelabai matosi, ką bekalbėti apie 2 m pakilimą lėktuvu (pagal mastelį 20km)..

pastaba: 6 mylių atkarpėlė gali būti kokia tik nori, tekantis vanduo turi hidraulinę dinaminę inerciją, kuri niekaip negarantuoja “vienodo atstumo iki centro”. plus “šilto-šalto” oro sandūros lęšinis efektas.

:)

Pyktis.

Tai galim sakyti,kad aplink zeme pvz 50k km arba vapse 100k km ar dar daugiau :D bet gal geriau naudokimes tuo ka pateikia oficialus mokslas? Ir pagal tai bandyk kazka skaiciuoti? “sakykim aplink Žemę yra 32.000 km, imam mastelį 1:1000 ir nubrėžiam 32 km žiedą kolūkio pievose” Cia dar tokiu pievu reik paieskot ;D nors man matematika tamsus miskas,bet matau,kad tau dar blogiau ;D Siulau dar syki pabandyt pasiskaiciuot tai ka cia suveliai. Tiek to. Tavo 32.000km=1:1000 ;D tai kokio dydzio zieda reik nupiest? Ir patarimas ateiciai-pirma normaliai viska susideliok,apskaiciuok,o tada rasyk komentara. Nes cia dabar bandei kazka sudeliot,bet susiveliai… Skaityti daugiau »

Nesuprantu

Aš jau nesuprantu ko tu nesupranti? Iš tiesų Žemė yra dar didesnė nei aš parašiau, o būtent: “Earth is about 39.931 km around”.

:)

Pyktis.

Kaip tu budamas sitaip atsilupes gali kazka suprast…????

DAR SYKI TAU RASAU,KAD PASISKAICIUOK TA SAVO KEVERZONE KURIA PRIES TAI RASIAI. OK???? IR TADA MAN PARASYK KOKIO DYDZIO ZIEDA REIKETU NUPIESTI TOSE PIEVOSE.

GAL TUOMET SUSIORIENTUOSI,KAD TA ZEME JEIGU JI APVALI JI YRA LAAAABAI MAZYTIS SARATUKAS.

cortesas

nepyk žmogau,tačiau tau vietoje smegenėlių tikrai kažkas kitas yra:) gal nueik pas gydytoją pasitikrinti,dėl viso pikto:)

Taip pat skaitykite