Žmonės nė nežino, kaip jiems pasisekė: nežemiška gyvybė gali būti užrakinta savo planetose

Dauguma žinomų egzoplanetų yra prie raudonųjų nykštukių – už Saulę mažesnių žvaigždžių, kurių gyvybinė zona yra gerokai arčiau žvaigždės, nei Saulės sistemoje.

Be to, dažniausiai pasitaikantis planetų tipas Galaktikoje yra superžemės – keletą kartų už Žemę masyvesnės uolinės planetos. Abu šie aspektai daro tarpplanetines ar tarpžvaigždines keliones tų žvaigždžių sistemose mažiau tikėtinas, nei Žemėje.

Problema čia yra ta, kad raketa, varoma cheminiu kuru, turi gabentis jį patį, ir masė, reikalinga norint pasiekti kažkokį baigtinį greitį, nuo to greičio priklauso eksponentiškai. Pabėgimo greitis nuo masyvesnės superžemės paviršiaus yra didesnis, nei nuo Žemės, o pabėgimo greitis iš žvaigždės sistemos, kurioje planetos yra gerokai arčiau žvaigždės, taip pat yra didesnis, nei iš Saulės sistemos.

Žemė ir Saulės sistema, pasirodo, egzistuoja maždaug ant tos ribos, kai raketų, varomų cheminiu kuru, skrydžiai dar yra praktiškai įmanomi. Didesnėse planetose tokie skrydžiai būtų teoriškai įmanomi, tačiau labai nepraktiški.

Taigi gali būti, kad nežemiškos civilizacijos dažnai netampa daugiaplanetėmis tiesiog dėl to, kad nepajėgia įveikti savo planetos ir žvaigždės gravitacijos.

Šaltinis: technologijos.lt

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
cortesas

oi…oi.. kada nustos pudrinti smegenis runkeliams tokiais šū..d..nais straipsniais…

alvydas

Netikiu, kad esu absoliučiai teisus, bet manau ateiviai ar kita nežemiška gyvybė mus gerai girdi, bet nebendrauja, nes pas mus Žemėje žmogus paminė žmogiškas vertybes > žudomi nekalti, vaikai. Bendrai, kariaujame patys su savimi.

Dronius

Vel speliojam

neitikino

Baikit svaigt su cheminio kuro raketom. Jos atgyvenos skrydziams netinkamos net. Geriau parasykit kaip ten su tuo nauju testiniu varikliu is nasos kur kazkuriame tinklapyje rase pazeidzia fizikos desnius? Ir jusu rasliavu nesuprantu viename tinklapyje raso apie antigravitacijos varomus erdvelaivius, o toliau atgal nusikalba apie primityvia technika kuri niekam tikus.

alvydas

va čia ir prasideda mulkinimas. Iš pradžių tarsi teisybė, o paskui būtinai žemiška raketa, nors gyvybė tai nežemiška.

neitikino

Sutinku del mulkinimo. Cia greiciausiai turbut propagandinis straipsnis su netikrom ziniom idetas apgauti tuos kurie maziau siame reikale apsisviete. Nes pagal zinias kiek skaiciau pastebeti nso skrenda tokiais greiciais kuriu cheminiu primityviu kuru varomomis raketomis pasiekti neimanoma bei dizainu nei kiek neprimena ju kisamu raketu.

Taip pat skaitykite