Tyrimas: 90 proc. žmonių nenorėtų sužinoti, kas jų laukia ateityje

Naujo tyrimo duomenimis atskleista, kad žmonės atsisakytų suteiktos galimybės sužinoti apie ateitį, nepaisant to, kad ateities įvykiai juos gali pradžiuginti, rašoma dailymail.co.uk.

 

Mokslininkai teigia, kad žmonės nori išvengti skausmo, kurį gali sukelti ateities žinojimas.

 

Moksliniai tyrimai parodė, kad daugelis žmonių nenori apgailestauti dėl priimtų sprendimų, jie mėgaujasi gyvenimo teikiama nežinomybe.

 

Mokslinių tyrimų komanda išsiaiškino, kad žmonės, kurie nenori žinoti apie ateitį, priešingai nei norintys, yra nelinkę rizikuoti, todėl veikiausiai įsigyja gyvybės draudimus.

 

Didžiausią vaidmenį dalyvių atsakymuose suvaidino laiko tarpas iki tam tikro įvykio. Vis artėjantis nemalonus įvykis skatino dalyvių atsisakymą pripažinti tiesą. Pavyzdžiui, vyresni suagusieji priešingai nei jaunesni, buvo mažiau suinteresuoti sužinoti datą, kada jie ar jų gyvenimo partneris mirs ir tos mirties priežastį.

 

Du tyrimai įtraukę daugiau nei 2 tūkst. suaugusiųjų iš Vokietijos ir Ispanijos paskelbė, kad 85–90 proc. žmonių nenori žinoti apie artėjančius neigiamus įvykius, o 40–70 proc. nori likti nežinioje apie artėjančius teigiamus įvykius. Tik 1 proc. iš dalyvių norėjo sužinoti, kas laukia ateityje.

 

Dalyviai turėjo atsakyti į klausimus apie teigiamus ir neigiamus potencialius įvykius. Pavyzdžiui, žmonės buvo paklausti, ar jie norėtų sužinoti, kas laimėjo futbolo varžybas, kurias jie vėliau planavo pažiūrėti arba sužinoti ką jie gaus dovanų per Kalėdas, ar egzistuoja gyvenimas po mirties, ir ar jų santuoka galiausiai baigsis skyrybomis. Vienintelis klausimas apklausoje, surinkęs daugiau teigiamų nei neigiamų atsakymų, buvo būsimo vaiko lyties sužinojimas. Tik 37 proc. dalyvių pasakė, kad nenorėtų to sužinoti.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Nors žmonės iš Vokietijos ir Ispanijos skiriasi amžiumi, išsilavinimu ir kitais svarbiais aspektais, abejose šalyse atsisakymo pripažinti modelis nesiskyrė. Anot mokslininkų, šio tyrimo stabilumas įrodo paplitusį ir nuspėjamą žmonių atsisakymą pripažinti tiesą.

 

Šaltinis: ve.lt

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
andromeda

tai cia,kaip neit pas daktara,kad nezinot nuo kokios ligos mirsi.naturalu,jog zmones,kaip fizinio kuno nesiotojai bijo zinoti,kada numirs,cia tokia baime yra uzkoduota ir nieko su tuo nepadarysi.matantys siek-tiek toliau,patys zino kokia ju ateitis ir kokia sios zemiskos viesnages pabaiga.

Skirmantas

Nu as ir nenoreciau. Tarkim nutiks nelaime po 3 metu. Tai kaip tuos likusius 3 metus gyvensiu ? Busiu nelaimingas, zinodamas kas laukia. O kai nezinai, laimingai gyveni.

Zinoma

Bet galetum pakeist kazka.

Adis

Būtent, žinant, kas kada negero nutiks, mažų mažiausia tam atitinkamai pasirengt galėtum, o galbūt kardinaliai pakeist numatytą įvykių eigą, tuo būdu visiškai išvengiant nelaimės, ar bent jau maksimaliai sušvelninant jos pasekmes. Čia, kaip sakoma, “žinodamas kur griūsi, pagalvę pasidėtum”. Dėl gerų dalykų vėlgi tas pats, žinodamas, kad tam tikros situacijos baigtis palanki, ramiai ir be jokio streso lauktum ir tiesiog stebėtum, kaip viskas savieigoj išsirutulioja į gera. Ne veltui sakoma, kad žinojime slypi jėga.

Pyktis.

Laaabai puikus pastebejimas.

Taip pat skaitykite