Agentės Skali failai

Chrisas Carteris nuo mažų dienų domėjosi paranormaliais reiškiniais, rijo apie juos knygas, kaupė laikraščių iškarpas ir svajojo kada nors apie tai susukti filmą, – rašo “Geras!”.
Todėl, kai buvo pakviestas į televizijos korporaciją “Fox Network”, iškart pasiūlė vadovybei naujo TV serialo idėją: jo herojais turėjo tapti slaptieji agentai, kurie išnarpliojantys mistiškiausius ir kebliausius klausimus.

 

Kaip viskas prasidėjo

 

Idėja patiko, ir “Fox Network” paragino rašyti scenarijų, rinktis aktorius. Dėl agento Fokso Malderio vaidmens atlikėjo rūpesčių nekilo: inteligentiška Davido Duchovny išvaizda ir sportiškumas niekam nekėlė abejonių. Greitai buvo apsispręsta ir dėl antrojo plano aktorių. Gerokai paplušėti teko ieškant, kas suvaidins Deną Skali.

 

“Fox Network” norėjo seksualios blondinės, kurios bukumas dar labiau paryškintų Malderio intelektą. Tačiau Ch.Carteris buvo įsitikinęs, kad tokia seksbomba tik sugadins visa filmą. Galiausiai po daugybės kompromisų ir bandymų visų akys nukrypo į jauną ir kino pasaulyje menkai žinomą Gillian Anderson.

 

Į peržiūrą Gillian atėjo mūvėdama juodus džinsus ir apsivilkusi apdribusį megztinį, o jos ilgi, kuokštais ant nugaros styrantys plaukai buvo nudažyti raudona, ruda ir dar kažkokia šviesia spalvomis. “Plaukų buvau nesišukavusi gal kokius ketverius metus”, – vėliau paaiškino aktorė, užkietėjusi pankė nuo paauglystės.

 

Ji visiškai neatitiko “Fox Network” reikalavimų, bet CH.Carteris, apsvaigęs nuo begalinės didžiakrūčių blondinių virtinės, pagrasino mesiąs projektą, jei G.Anderson nebus patvirtinta vaidmeniui.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Aiškiaregės pranašystė

 

“X failai” bemat išpopuliarėjo, bet pati Gillian dar kurį laiką liko šešėlyje. Tiesa, netrukus ji tapo mąstančių vyrų sekso simboliu.

 

Pirmajam sezonui baigiantis prie aktorės netikėtai priėjo pagyvenusi moteris ir, vos palietusi ranką, tarė: “Po devynių mėnesių tu pagimdysi dukterį.” Gillian tik gūžtelėjo pečiais ir nusijuokė – jos planai taip toli nesiekė. Bet po kelių savaičių jos asmeninis gydytojas netikėtai pranešė, jog aktorė laukiasi. O pastojo ji kaip tik keisto susitikimo su moteriške, kurią jau buvo spėjusi pamiršti, išvakarėse. Ir tik daug vėliau medikai jai pranešė, kad gims duktė.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Nėštumą G.Anderson priėmė kaip vos prasidėjusios karjeros pabaigą. Buvo prirašyta daugybė scenarijaus tęsinių, ir še tau – viskas žlunga! Bet ir nėštumo nutraukti ji nenorėjo. “Buvau sukrėsta, – prisimena Gillian. – Neabejojau, kad visos mano svajonės subyrėjo it kortų namelis. Tačiau atsikratyti vaiko irgi nė už ką nenorėjau. Negalėjau nė įtarti, jog prodiuseriai mane taip vertina ir padarys viską, kad man padėtų.”

 

Filmo scenarijus buvo skubiai perrašytas. Aktorę vis dažniau filmuodavo iš nugaros ar vilkinčią duksliais drabužiais. Praėjus kelioms dienoms po gimdymo Ch.Carteris pareikalavo, kad ji grįžtų į aikštelę.

 

Nieko nuostabaus, kad ji pradėjo nekęsti iki tol taip mėgto darbo ir bedarbiu tapusio vyro. Negana to, Gillian sužinojo, kad jos partneris D.Duchovny gauna triskart didesnį honorarą. Taip nepalankiai susiklosčius aplinkybėms, aktorė staiga ėmė ir dingo.

 

Filmavimo aikštelėje ji vėl pasirodė tik po kelių savaičių, bet tai buvo jau kita Gillian. Niekam nieko nepaaiškinusi, ji sumokėjo didžiulę baudą už pravaikštą, pasirašė kontraktą kitam sezonui už kur kas didesnį honorarą, išsiskyrė su vyru ir pradėjo filmuotis naujose serijose.

 

Kas ją taip pakeitė – paslaptis. Pagal vieną iš versijų, aktorė pasisamdė keletą privačių detektyvų, susirado dukters gimimą išpranašavusią aiškiaregę ir išsiruošė pas ją patarimo. Tos moters gyvenamąją vietą G.Anderson kruopščiai slepia, bet nuolat pas ją
lankosi prieš priimdama svarbius sprendimus.

 

Tie klastingi “žalieji žmogeliukai”

 

“Jau seniai tikiu tuo, kad šiame gyvenime viskas vyksta neatsitiktinai, kad vieni žmonės kitų gyvenime atsiranda ne šiaip sau”, – atvirauja aktorė.

 

Ir savo asmeniniame gyvenime ji nuolatos jaučia kažkokį mistinį pradą. “Išties manau, kad netikėti posūkiai mano asmeniniame gyvenime kartais yra kur kas šiurpesni už bet kurį serialo siužetą. Kartais pabundu vidur nakties ir galvoju, kad daug kas nepriklauso nuo mano valios, kad galbūt mano gyvenimą kontroliuoja koks nors ateivis iš kitos planetos!”

 

Ir ji nekoketuoja. Aktorė įsitikinusi, kad gyvenimas kosmose išties egzistuoja, todėl tiki ir “žaliųjų žmogeliukų” egzistavimu bei mano, kad JAV vyriausybė nuo paprastų mirtingųjų slepia informaciją apie NSO.

 

“Į mane nuolatos kreipiasi moterys, kurios tvirtina, jog Skali joms labai padėjo sunkiomis akimirkomis, – stebisi Gillian. – Laiškuose jos pasakoja, kad, tarkim, eidamos pas gydytoją sužinoti, ar auglys ne piktybinis, mintyse šaukdavosi Skali, prašydavo suteikti stiprybės, įsikišti. Juk tai nuostabu!”

 

Kartą pustamsiame grimo kambaryje aktorė atsitrenkė į ateivio maketą. Pirmas jausmas buvo baimė, bet paskui Gillian pagalvojo, jog bijoti negerai, ir ėmė glostyti jį, stengdamasi save įtikinti, kad tikėti galima viskuo, kas teikia malonumo.

 

Prakeiktas namas

 

Aktorė tiki ne tik ateiviais, bet ir šmėklomis, sielų persikūnijimu ir tuo, kad žmogus turi daug gyvenimų. “Praeituose gyvenimuose esu buvusi ne tik moterimi, bet ir vyru”, – prisipažįsta Gillian.

 

Apie ryšį su anapusiniu pasauliu ji kalba dar atviriau. “Anksčiau yra tekę lankytis tokiuose namuose, iš kurių išeidama net neabejodavau, kad ten kažkas gyvena. Ne, nieko konkretaus nemačiau, bet įspūdis visad būdavo klaikus.”

 

Kai filmuojantis Vankuveryje jai teko apsigyventi sename name, aktorė tučtuojau pasikvietė specialistą, nes buvo tikra, kad ten susikaupusi kažkokia paslaptinga energija. Paaiškėjo, kad namas yra šalia senų indėnų kapinių, kuriose ilsisi visa gentis, kritusi nuo nežinomos ligos. Specialistas savo ruožtu patarė Gillian pasikviesti vietinį indėnų burtininką, kuris mokėtų susitarti su ramybės nerandančiomis dvasiomis.

 

Gal jie jau čia?

 

D.Duchovny, suvaidinęs Skali kolegą Foksą Malderį, pasirodo, irgi tiki ateiviais. Gausybėje interviu šiuos mokslo dar nepaaiškintus reiškinius jis vadina tikrove. “Taip, aš įtariu, kad mes ne vieni šiame pasauly, – sako jis. – Manau, jog, be mūsų, egzistuoja ir kitos gyvybės formos.

 

Man taip kužda intuicija. Tik neturiu tokios misijos kaip Malderis ir tiesiog pripažįstu tai kaip faktą, bet nesistengiu ko nors įrodinėti ar rėkti ant žmonių, kurie su manimi nesutinka.”

 

Jis prisipažino, jog dusyk yra matęs NSO. Tiesa, neneigia, kad tuo metu buvo labai pervargęs. O ir Davido močiutė ne kartą jam pasakojo, kad nuskendęs vyras dažnai ateina jos aplankyti. Kartą ir pats D.Duchovny jį išvydo, tiksliau, pajuto esant čia pat. Nuo tada jis tiki, kad pernelyg anksti mirę artimieji lieka šalia ir veda mus per gyvenimą kaip gerieji angelai.

 

Antgamtiniais reiškiniais tiki ir serialo kūrėjai Ch.Carteris ir Frankas Spotnitzas. Šis yra pasakęs: “Galbūt jie (ateiviai) jau čia, ir mūsų vyriausybė daug metų palaiko su jais kontaktą. Ateivių gali būti tarp mūsų, tiesiog to nežinome ar jų nepažįstame. Mokslininkai sako, kad didžioji planetos dalis mums tebėra tamsi. Mus supa paslaptis, bet ilgainiui tikrovės supratimas gali labai pasikeisti…”

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite