6 istoriniai radiniai, kurių iki šiol nepavyko įminti

6istoriniai-atradimai

 

Žemėje yra nemažai archeologinių radinių, liudijančių, kad gyvybės atsiradimo istorija gali būti visai ne tokia, kokią mes įsivaizduojame, rašo portalas vmarkus.lt. Pateikiame 6 labiausiai intriguojančius radinius, kurių paslaptys iki šiol neįmintos.

 

1. Didžiuliai akmens rutuliai Kosta Rikoje

 

Paslaptingi tobulai apvalios formos akmeniniai dariniai intriguoja ne tik savo išvaizda, bet ir neaiškia atsiradimo istorija.

 

costa-rica-rutuliai

 

Pirmą kartą juos aptiko darbininkai, pradėję kirsti džiungles bananų plantacijoms 1930-aisiais. Vietos legendos skelbė, kad paslaptingų akmens rutulių viduje turėtų būti paslėpta aukso. Nemaža jų dalis buvo suskaldyta, kai kurie – susprogdinti, tačiau jų viduje nieko nebuvo.

 

costa-rica-rutuliai

 

Nežinoma, kas ir kam sukūrė šiuos rutulius. Galima tik spėti, kad tai buvo dangaus šviesulių simbolis arba įvairių genčių žemės ribų žymėjimas.

 

2. Bagdado baterija

 

Gali būti, kad mesopotamiečiai bateriją išrado gerokai anksčiau, nei esame pratę galvoti. 1936 metais netoli Bagdado buvo rastas netikėtas archeologinis radinys, pavadintas Bagdado baterija. Jį sudarė 13 cm aukščio ąsotis, kurio viduje yra varinis cilindras, į jį įtaisytas geležinis strypas, o kaklelis užlietas bitumu.

 

Radinio paskirtis neaiški, bet mokslininkai spėja, kad tai yra senovinė baterija, kuri galėjo išgauti 1 V įtampą.

 

bagdado-baterija

 

Viena iš versijų teigia, kad tokia baterija galėjo būti naudojama auksui galvanizuoti. Tačiau lieka neaišku, kodėl tokių baterijų gaminimo technologija buvo neišsaugota ir kituose rajonuose nebuvo rasta nieko panašaus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

3. Voiničiaus rankraštis

 

Voiničiaus manuskriptas – paslaptingiausia pasaulio knyga. Ji neturi autoriaus, parašyta nežinoma kalba ir kupina neaiškių simbolių ir keistų iliustracijų.

 

rankrastis

 

Manuskriptas parašytas naudojant unikalią abėcėlę, ji nepanaši nei į vieną žinomą raidžių sistemą. Iki šiol niekam nepavyko iššifruoti šio neaiškaus rašto.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

rankrastis

 

4. Auksinės inkų figūrėlės

 

Pietų Amerikoje atrastos auksinės figūrėlės labai primena lėktuvus ir tuo sunku patikėti. Kaip jos atsirado ir kas paskatino jas padaryti būtent tokios formos, neaišku.

 

auksines-inku-figureles

 

1996 metais Vokietijos lėktuvų modelių kūrėjai Algundas Enbomas ir Peteris Beltingas sukūrė tikslias šių figūrėlių kopijas, tik padidintas 16 kartų. Tam, kad galėtų pakilti į orą, prie jų buvo pritvirtinti varikliai ir nuotolinio valdymo sistemos.

 

auksines-inku-figureles2

 

Du modeliai ne tik pakilo į orą, bet ir puikiai atliko aukštojo pilotažo figūras, lengvai nusileido ant žemės netgi esant išjungtam varikliui.

 

5. Genetinis diskas

 

Ant vieno iš keisčiausių artefaktų – genetinio disko – pavaizduoti dalykai ir procesai, kuriuos šiuolaikinis žmogus gali stebėti tik per mikroskopą. Greičiausiai ant jo yra pavaizduotas embriono gimimo ir vystymosi procesas. Taip pat diske galima pastebėti neaiškios formos žmogaus galvos atvaizdą.

 

genetinis-diskas

 

Diskas pagamintas iš tvirto akmens, vadinamo liditu. Šis akmuo yra sluoksniuotos struktūros. Nepaisant šio senovinio artefakto egzistavimo, pagaminti kažką panašaus į jį praktiškai ir teoriškai yra neįmanoma.

 

6. Antikiteros mechanizmas

 

Antikiteros mechanizmas yra seniausias ir žinomiausias gana sudėtingos konstrukcijos skaičiavimo mechanizmas, pirmasis kompiuterio analogas.

 

antikiteros-mechanizmas

 

Po dešimtmečius trukusių tyrimų mokslininkai sugebėjo nustatyti, kad mechanizmas rodo Saulės ir Mėnulio padėtis, planetų judėjimą pagal žvaigždes, apskaičiuoja Saulės ir Mėnulio užtemimus ir netgi tokius įvykius kaip olimpinės žaidynės.

 

antikiteros-mechanizmas2

 

Pagrindiniai ginčai kyla dėl to fakto, kad iki atrandant Antikiteros mechanizmą antikinės civilizacijos negalėjo kurti tokių sudėtingų įrenginių. Mokslininkai teigia, kad šis įrenginys aplenkė panašios technikos rūšis tūkstančiu metu.

 

Šaltinis: vmarkus.lt

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite