Atsakymų iki šiol nėra: kaip buvo galima pastatyti piramidę?

piramides-nso-skraidyklesPamačius piramidę, reikia atsakyti į tris klausimus. Kokiu būdu? Kas pastatė? Kokiu tikslu? Graikams atvykus į Egiptą ir pirmą kartą išvydus piramides, Egipto žyniai jiems papasakojo, kad Didžiąją, kitaip vadinamą Cheopso piramidę, 100 tūkst. žmonių statė 20 metų. Prieš tai 4000 žmonių 10 metų ruošė vietą jai, rašo nso.lt.
 
Deja, sunku nustatyti, kaip atrodo piramidės pagrindas – tai yra ta dalis, kurią ruošė 4000 žmonių. Spėju, kad po piramide yra tiek daug visko, kas nežinoma, kad tie 4000 žmonių to negalėjo padaryti. Kas kita antžeminė dalis. Ji sudaryta iš 2 mln. blokų, sveriančių po 2,5 tonos. Nesigilinant į pastatymo principus – tiesą sakant, nėra į ką gilintis, nes niekas nė neįsivaizduoja, kaip galima pastatyti kažką panašaus, – paskaičiuokime tiesiog bloko atnešimo galimybes.

 

Kad būtų galima pernešti tokio svorio bloką, reikia 100 žmonių – po 25 kg žmogui. Tiesiog tai svoris, kurį žmogus gali realiai pakelti ir pernešti. Taigi, 100 žmonių paima bloką ir neša į statybos vietą. Tiesą sakant, aš tokio vaizdo neįsivaizduoju – tie žmonės tiesiog neturės už ko nusitverti. Vienas iš variantų – akmenį vilkti, tačiau atvilkus akmenis visai piramidei, smėlis būtų taip sutrombuotas, kad ta autostrada nebūtų išnykusi iki mūsų laikų. Taigi, neginčijant, kad akmenį galima atnešti, sunku įsivaizduoti, kaip tai padaryti.

 

Norint sudėti visus blokus per 20 metų, vieną bloką reikia padėti kas 5 minutes 15 sekundžių. Taigi, idealiu variantu, laikant, kad visi 20 metų blokai buvo dedami dieną ir naktį (beje, o kaip apšvietimas?) be jokių išeiginių. Sunku patikėti, kad taip vyko, nes manau, kad tokias grandiozines statybas pradėjęs faraonas tikrai bent kartą turėjo atvykti apžiūrėti darbų. O tai jau būtų ženkliai sutrumpinę turimą laiką.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Skaičiuojant, kad vieną akmenį nešė 100 žmonių, maršrutas (žinoma, tuo idealiu visos paros režimu) truko 44 valandas. Per tą laiką brigada nueidavo 8 kilometrus iki Nilo, persikeldavo, nueidavo iki akmens skaldyklos (kuri buvo neaišku kur) iškirsdavo akmenį, ateidavo iki Nilo, persikeldavo ir atnešdavo akmenį į piramidę. Žinoma, buvo darbų pasiskirstymas, tačiau darbo laikas 100 žmonių buvo toks. Prieiname prie tos pačios išvados – įsivaizduoti sunku.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Pereiname prie antro klausimo. Lyg ir viskas aišku – egiptiečiai (dažniausiai minima versija – vergai), kurių buvo 100 tūkst. per 20 metų. Iš kur galėjo atsirasti 100 tūkst. vergų? Visame pasaulyje – Amerikoje, Azijoje, Europoje, Afrikoje (neskaitykime Australijos) tuo metu galėjo gyventi apie 27 milijonai žmonių. Tarkime Egipte (reikia atsiminti, kad tuo pačiu metu buvo statomos piramidės Kinijoje ir Centrinėje Amerikoje) gyveno kiek daugiau nei 25% pasaulio gyventojų.

 

Žinoma, tai neįmanoma, tačiau skaičiavimui bus paprasčiau. Tai yra 7 mln. gyventojų. Ne mažiau 40% gyventojų triūsė žemės ūkyje, jų kliudyti nebuvo galima, nes šaliai reikėjo maisto. Lieka 4,2 milijono. Atmetame moteris – jos akmenų netampė. Lieka 2,1 milijono. Vidutinis amžius tais laikais buvo apie 30 metų, reiktų atmesti ir berniukus iki 15 metų – jie tiesiog Gizos Didžioji piramidė nepakėlė akmenų. Lieka 1,05 milijono. Valstybės valdymas, žynių luomas, armija, beje pastoviai kariaujanti, nes vergų reikia nenutrūkstamai. O dar vidaus kariuomenė, kad tie 100 tūkst. nemaištautų – kažin, iš kur faraonas galėjo surinkti tokį būrį žmonių. Taigi vėl – sunku įsivaizduoti.

 

Be to, šituos vergus reikėjo maitinti – nors pagal paskaičiavimus, laiko valgyti jie ir neturėjo, tačiau kai tiek pabėgėlių atsikraustė į Europą, net gerokai daugiau gyventojų turinčios šalys pradėjo čiaudėti. Teoriškai viskas įmanoma, tačiau praktiškai, net skaičiuojant optimaliai – tiek gyventojų tiesiog nebuvo.

 

Trečias klausimas – koks tikslas? Kas nežino, kad piramidė – faraono kapas. Tiesa, su viena nemalonia smulkmena – faraono kūno ten nėra. Ir panašu, kad niekada ir nebuvo. Taigi kokiu tikslu faraonas alino savo valstybę ištisus 30 metų, jeigu pasistatęs didžiausią pasaulyje kapą, juo nepasinaudojo.

 

Taigi neįsivaizduojamu būdu, neįsivaizduojamos būtybės neįsivaizduojam tikslui pastatė piramidę. Maža to – vien Egipte tai padarė daugiau kaip 100 kartų.

 

Taigi – ar mes tikrai žinome kas vyko? Įsivaizduokite į šiuolaikinį miestą iš džiunglių atvykusį žmogų. Tarkime laukinė Amazonės gentis, kurios ginklas – lankas, o statinys – trobele iš vytelių deleguoja savo atstovą į Niujorką. Ten jis pamato dangoraižius ir, kadangi tai jam atrodo nesuvokiama, klausia, kaip tai padarė. Ir Jums reikia atsakyti. Jūs pradėsite aiškinti apie metalo apdirbimą, stiklo pūtimą, kranus ir keltuvus? Jis laukinis, jis nesupras, tai gal jam tiesiog paprasčiau pasakyti, kad 100 tūkst. žmonių 20 metų dirbo nenuleisdami rankų. Jis suvoks, kad tai labai daug žmonių, labai ilgai ir pamanys, kad taip gali būti.

 

Bėda tame, kad lyginant su Senovės Egipto žmonėmis, mes vis dar tebesam laukiniai… Netgi 200 tūkst. žmonių per 40 metų negalėjo pastatyti Cheopso piramidės naudodami plaktukus ir virves. O mes tikime, kad taip buvo.

 

Šaltinis: nso.lt

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
13 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Bėda

Citata: “Bėda tame, kad lyginant su Senovės Egipto žmonėmis, mes vis dar tebesam laukiniai… Netgi 200 tūkst. šiuolaikinių “mokytų” žmonių per 40 metų negalėtų pastatyti Cheopso piramidės. O mes tikime, kad taip buvo”.

Naujokas

Tai kad piramide jau ne mįslė tens dokumentika pažiūrėkit visai logiškai paaiškina nereikia čia vudu burtais užsiimti….

Zinoma

Straipsnis geras,paskaityt galima jei neturi ka veikt :)) o siaip tai vaikams mokyklose gali pist prota kad pastate zmones,nors taip nebuvo. Asmeniskai as tikiu,kad pastate ateiviai. O kodel ne? Jus nematet kaip lygiai ispjauti tie blokai yra,kad siuolaikinem technologijom neimanoma taip ispjaut + tiek kelio suvaiksciot nesant blokus:D Kad pakeltu 100 zmoniu tai nesamone visiska,yra vienetai kranu, kurie pakeltu siom dienom.
Kokiu tikslu? Galbut is tu piramidziu virsaus saunamas koks lazeris i ora,parodantis ateiviams vieta. Aisku,skamba debiliskai:D Bet prie piramidziu yra radiacijos,tai kito paaiskinimo nematau,nebent piramidziu viduje kazkas antgamtisko slypi,kas ten zino :)

fugu

Yra vienetai kranų galinčių pakelti 2,5 tonos? Čia nebent kalabybiškio mechaninių dirbtuvių autoparke taip. Su šiuolaikinėm technologijom dar ne tokias piramides pastatytų, tik dabar niekas nebesiimtų tokių grandiozinių projektų be praktinio pritaikymo. Senovės žmonių fanatiškas tikėjimas, sukūręs pasaulio stebuklus – štai kur tikroji įdomybė ir anomalija.

alvydas

fugu > ar žinai, kad japonų mokslininkai bandė padaryti 11 metrų piramidės kopija ir nesugebėjo, o tu jau kalbi, apie technologijas.Kieno jos? Rusų, Amerikos, Japonijos?

fugu

Kinai dešimčių tūkstančių kilometrų ilgio sieną pasistatė, o čia tik pavienės piramidės.

Statytojas

Va va. Siuolaikiniai zmones tinginiai, todel jiems taip ir atrodo ateiviai sukilojo ar dar ka. Tukstanciai vergu buvo kurie abejoju ar pasiskirste tik po 25 kg. Tai juokinga, net ir siandien. Ju niekas neklause sunku ar ne. Tiesiog samokslo teorijos kuriamos tuo ir pasakyta viskas. Mes ne tokias piramides galim pastatyti, tinginiai jus :D

Tualetas

>> pasiskirste tik po 25 kg.

Ten yra “dviejų/trijų lygių” technologijos, kodėl apie tai nekalbama? Taigi, kai kurie darbai atlikti labai grubiai iš mažų neapdibtų luitų, galėjo dirbti 100 vergų. Kiti, apie kuriuos čia rašo, yra vidutinio svorio ir vidutinio tikslumo, galima abejoti/galima tikėti. Trečias lygis nesuvokiamas ir šiandien, 300 ir daugiau (iki 1000 tonų) preciziniai luitai.

Hipotezė: pirminė piramidė buvo super sena, iš senosios civilizacijos, bet buvo sunaikinta kažkokios anomalijos. Ją pridengė (restauravo) jau neturintys buvusių technologijų. Galiausiai faraonai panoro parodyti savo “dieviškas galias” ir prirašinėjo kaip blogi vaikai tualete. Tai “mokytieji” priėmė už tiesą.

xcdv

ar dar neaišku mokslininkams – ne egiptiečiai statė piramides. Jos statytos daug anksčiau kitų gyvenusių civilizacijų. O žemėje gyveno ir milžinų

anonimas

protinga hipoteze bet milzinu nebuvo buvo tik labai mazi zmones nes su laiku su nauja karta zmones padideja bet pajiekojus pamaciau kad jos trikampio formos o sudejus kinijos, egipto ir centrineja amerikos piramides tai sudaro dar didesni trikampi

Sakantysis

Milžinai buvo patys žmones jai kas nežino pagal biblija gi pirmi žmones iki 900 metu gyveno ir labai dideli buvo. Ir kuo toliau tuo žmogus mažiau gyvena ir vis mažėja. O piramides velniui garbint pastatytos buvo ir tie ateivei kaip kas sako yra gi demonai apsireiškiantys šiame pasaulyje.

dfhddrh

siaip tai zmones dideja. Nuvaziuok i kaima, uzeik i medini nama statyta pries 60-100 metu. Eidamas per stakta turesi pritupti arba galva palenkti, nes kitaip pakausi nusimusi. Ir visi tokie namai seni.

Būras

Vieniem istorija yra milijardai metų (manoma žmogus Žemėje atsirado prieš milijardą metų), kitų mintys žino, kad kolūkyje kolūkiečiai buvo mažesni už pabėgusius į miestą būrus.

Droniukas

Velniai pastatė jei jau taip rupi.

Taip pat skaitykite