Teksase sučiupta žmogaus dydžio varlė: apstulbo net visko matę medžiotojai

zmogaus-dydzio-varleTeksasiečiai įpratę juokauti, jog jų valstijoje viskas, į ką pasižiūrėsite yra didesni nei kur nors kitur pasaulyje. Nesvarbu kas tai būtų: automobiliai, namai, ar net maisto porcijos restoranuose. O dabar atsirado dar ir laukinės faunos pavyzdys. Tik pažiūrėkite kokio dydžio varlę aptiko šios valstijos medžiotojai, rašo technologijos.lt.
 
Varlė jautis (taip, čia tikrasis jos pavadinimas) paprastai yra ne tokia didelė, kaip galima spėti iš jos pavadinimo. Tipinė šios rūšies varlė užauga iki 20 cm ir sveria apie 600-700 gramų. Toks pavadinimas greičiau jai duotas ne dėl dydžio, bet dėl to, jog patinų kurkimas labai primena jaučio baubimą.
 
Tačiau viename Batesvilio tvenkinyje buvo aptiktas gerokai didesnis nei įprasta, egzempliorius. Varlę sugavę ir ant svarstyklių padėję Pietų Teksaso medžiotojų organizacijai priklausantys medžiotojai apstulbo pamatę, jog varlės svoris viršija 5,8 kilogramo ribą.

 

Steve’as Lightfoot’as – Teksaso parkų ir laukinės gamtos departamento atstovas patvirtino, jog nuotrauka tikra, ir kad retais atvejais ši varlė iš tikrųjų gali išaugti iki tokio dydžio.

 

Tačiau taip pat pridūrė, jog nuotrauka šiek tiek klaidinanti. Visu ilgiu prieš kamerą atstatyta varlė atrodo didesnė nei iš tiesų yra.

 

Nuomonei, jog fotografavimo taškas šiek tiek iškreipia santykinį varlės dydį pritarė ir David’as Steen’as – laukinės gamtos ir ekologijos profesorius. Profesorius sakė, jog atsižvelgiant į rūšį, ši varlė yra nepaprastai didelė, tačiau į didžiausios varlės titulą, vis dėlto nepretenduoja.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Didžiausioji pasaulyje yra varlė galijotas, aptinkama tik mažuose arealuose Kamerūne ir Pusiaujo Gvinėjoje. Vidutiniškai ji sveria daugiau nei tris kilogramus, tačiau yra užfiksuotų atvejų perkopiančių ir 25 kilogramų ribą.

 

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Petkaa

Labaratoryjoj mokslinku eksprementas ir tiek… paleido i pasauly kad zmones nustebtu o gal net isigastu…

durni zmones

o gal jei nebutu nusove butu buvus dar didesne …

Edgaras

Čia tik optine iliuzija.

Koko

Ir nužudė iškart… bl

Taip pat skaitykite