Rusijoje rasta Trečiojo Reicho skrynia su nežinomų sutvėrimų kaukolėmis

paslaptinga-kaukoleRusijos Adygėjos respublikoje esančio Kamenomostsko kaimo apylinkėse archeologai aptiko skrynią, pažymėtą Trečiojo Reicho organizacijos „Ahnenerbe“ ženklais. O jos viduje – „nežinomų sutvėrimų“ kaukolės, rašo Rusijos naujienų agentūra „Interfax“, praneša 15min.lt.

 

Įdomu tai, kad informacija ir nuotraukos apie šį įvykį internete (leidinyje „Komsomolskaja pravda“) pirmąkart pasirodė dar praėjusių metų rugpjūtį, tačiau atsiradus naujam apie tai prakalbusiam vietos mokslinių organizacijų atstovui, vėl pasklido per interneto platybes, tarsi tai būtų ką tik aptikti ir ypatingos mistinės reikšmės radiniai, nutylint, kad esama ir prieš metus atlikto kompetetingesnio jų vertinimo „Skrynelę su Trečiojo Reicho „Ahnenerbe“ emblema ir dvi joje buvusias įdomias neaiškių sutvėrimų kaukoles man parodė tyrėjas Vladimiras Melikovas, visi šie radiniai aptikti Bolšoi Tchač gamtos parke, kur dabar yra etninis kompleksas Belovyje“, – agentūrai „Interfax“ sakė Adygėjos respublikos Rusijos geografų bendruomenės regioninio skyriaus vadovas Igoris Ogajus.

 

Anot jo, kaukolės, kurios yra be apatinių žandikaulių, kaktinės srities ir pakaušio, „kažkuo primena ateivius“. „Kaukolių nuotrauką rodžiau mūsų mokslininkams, bet vienareikšmiško atsakymo nesulaukiau. Reikia patyrinėti dėmesingiau“, – sakė I.Ogajus.

 

Tiesa, be I.Ogajaus pagalbos nuotraukas daugiau nei prieš metus apžiūrėjęs Rusijos mokslų akademijos narys, Archeologijos ir etnografijos instituto paleontologas Nikolajus Ovodovas pateikė kitokią versiją. „Panašu, kad tai yra avino kaukolė. Tikriausiai ji kurį laiką pragulėjo vandens srovėje ant smėlėto dugno su akmenukais ir bėgant metams deformavosi. Neatmesčiau galimybės, kad naciai tokią kaukolę galėjo palaikyti kokia nors mistiška ar netgi nežemiška. Dažniausiai tokie lobių ieškotojai per daug nesigaudo kauluose ir kaukolėse. Ir juo labiau neatlieka radinių ekspertizės – tai yra darbas mokslininkams“, – sakė paleontologas.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Organizacijos „Ahnenerbe“, egzistavusios 1935-1945 metais, veikla buvo sutelkta į archeologinių, istorinių ir netgi okultinių objektų tyrimus. “Komsomolskaja pravda” rašo, kad Antrojo pasaulinio karo metais ši organizacija Kaukazo šiaurės kalnuose ieškojo senųjų tautų pėdsakų, tyrinėjo iš akmenų sukrautus kulto ir laidojimo statinius – dolmenus. Ir šioje paieškoje netgi esama lietuviško pėdsako.

 

„Tame rajone tikrai veikė Herberto Jankūno (anais laikais Vokietijoje garsaus archeologo, istoriko, profesoriaus) komanda, kurią ten pasiuntė „Ahnenerbe“, sakė rašytojas, Trečiojo Reicho istorijos tyrinėtojas Konstantinas Zaleskis. Tiesa, H.Jankūno pavardė yra viskas, kas jį sieja su Lietuva – mokslininkas gimė Lenkijos teritorijoje, Unguroje, o dirbo Vokietijoje, „Iš pradžių ta grupė dirbo Kryme, o vėliau persikėlė į Kaukazą. Tai yra įrodoma dokumentiškai, juos saugojo koviniai SS daliniai. Komanda užsiėmė išskirtinai archeologinių radinių paieška ir plėšimu.

 

„Ahnenerbe“ organizacija visų pirma buvo sukurta Vokietijos tautos šaknų paieškai. Ir karo pradžioje H.Jankūno komanda buvo pasiųsta į Sovietų Sąjungos pietus, kad ten ieškotų archeologinių radinių, kurie galėtų padėti suprasti gotų gentis.

 

Pagal vieną iš tuometinių teorijų, jos buvo giminingos vokiečiams. Kitaip tariant, pagal nacių versiją Kaukaze gyveno arijams giminingos gentys, o tai reiškia, kad tai yra istorinės vokiečių žemės. Kaukolės, visai tikėtina, buvo priskirtos archeologiniams radiniams, kurių ir ieškojo „Ahnenerbe“ ir kurie turėjo būti išgabenti į Vokietiją“, – aiškino rašytojas.

 



 

15minlogo

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Norkiui vidziui

Norku vidukas grynas grybukas

Stebiuos

Kiba sukurtos to kaukuolės ar koks nevykes ekspermentas

Taip pat skaitykite