Čakros lemia gyvenimo kokybę

chakras-600x350Mūsų kūne energija teka kanalais, vadinamais meridianais. Milijonai plonų besisukančių gyvybės energijos siūlų, keliaujančių tais kanalais, susipina visame kūne ir susitelkia jų susikirtimo vietose – energiniuose centruose, vadinamuose čakromis (čakra sanskrito kalba reiškia „ratas“).

 

Kanalų priskaičiuojama iki 72 000. Svarbiausi kanalai susikerta pagrindinėse septyniose čakrose, kurios kaip tik naudojamos gydymui ir dvasiniam tobulėjimui. Tai tarsi gėlės žiedai, kurių stiebeliai auga iš stuburo…

 

Kiekviena tokia čakra išsidėsčiusi stuburo srityje ir tvarko tam tikrą sistemų ir organų veiklą, pritraukdama teigiamos energijos ir šalindama iš organizmo neigiamą. Norite būti sveiki? Tuomet turi būti sveikos mūsų čakros… Kiekviena čakra susijusi su tam tikrais išgyvenimais, neigiamomis emocijomis ir teigiamomis charakterio savybėmis.

 

Pirma čakra (Muladhara)

 

Ši šakninė čakra išsidėsčiusi stuburgalio (uodegikaulio) srityje. Ji sieja žmogų su materialiuoju pasauliu ir yra kitų čakros veiklų pagrindas. Joje slypi žmogaus potencija, tai visų instinktų šaltinis. Mulandhara atsako už pasitikėjimo, stabilumo jausmą, palaiko poreikį dirbti, apsirūpinti maistu, būstu, šeima, įkūnija kovą dėl išlikimo. Sutrikus pusiausvyrai šioje čakroje: mintys, interesai tenkina tik fizinius poreikius.

 

Neišvystyta ji dažniausiai kelia įvairaus pobūdžio baimių, silpnumą, godumą, pyktį, agresyvumą, atsiranda žalingų įpročių. Čakrai atsivėrus (ją suaktyvinus): išlaisvėja įgimti talentai, išmokstama save geriau pažinti, plėtoti stipriąsias puses. Nuo šios čakros priklauso: griaučiai, dantys, nagai, tiesioji žarna, antinksčiai, prostata. Čakros energijos spalva raudona.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Antra čakra (Svadhisthana)

 

Išsidėsčiusi dubens srityje, dar vadinama bambos čakra. Valdo emocijas, seksualinę energiją, kūrybinius gebėjimus, dubenį, limfos sistemą, inkstus, tulžies pūslę, kiaušintakius, prostatą, sėklidę, kiaušides, lyties organus, yra susieta su visais organizmo skysčiais: krauju, limfa, virškinimo sultimis, sperma.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Kai funkcionuoja harmoningai: jaučiamas geismas, žmogus puikiai bendrauja, yra nuoširdus, nepriklausomas, visuomeniškas, gerbia kito laisvę, neserga lytinių organų bei inkstų ligomis, alergijomis, artritais. Sutrikus veiklai: nusilpstama, prarandamas gyvenimo džiaugsmas, kankina nuovargis, nerimas, ištinka psichozės, galimi iškrypimai, nevaisingumas. Energijos spalva – oranžinė.

 

Trečia čakra (Manipura)

 

Ji išsidėsčiusi saulės rezginio srityje. Išreiškia žmogaus ego, atsakinga už asmenybės vystymąsi ir emocinę išraišką, žadina siekti pripažinimo visuomenėja. Kai funkcionuoja harmoningai: ramybės ir vidinės harmonijos pojūtį. Sutrikus veiklai: pasireiškia siekis manipuliuoti kitais, piktnaudžiauti valdžia.

 

Gali atsirasti skrandžio ir žarnyno auglių, kepenų, tulžies, blužnies ir nervinio pobūdžio ligų. Nieko nesiimant jos perauga į diabetą, leukemiją ir kt. Trečia čakra susijusi su: kvėpavimo, vegetatyvine, nervų sistemomis, skrandžiu, kepenimis, blužnimi, kasa, tulžies pūsle, plonąja žarna. Energijos spalva – geltona.

 

Ketvirta čakra (Anachata)

 

Tai visų čakrų centras, vadinamas širdies čakra. Išsidėsčiusi krūtinės centre. Lemia meilę, moko atsiduoti kitiems, atjausti, globoti, atleisti. O meilėje slypi gydomosios galios! Kai funkcionuoja harmoningai: žmogus geba prisiderinti, atjausti kitą. Juo, kuriančiu harmoniją, lengva pasitikėti. Sutrikus veiklai: apima baimė būti paliktu arba paskęsi svetimuose rūpesčiuose.

 

Toks žmogaus myli tik norėdamas pasipelnyti kitų palankumą. Galima širdies ir krūtinės ląstos hipertrofija, leukemija, kraujo ligos, imuninės sistemos sutrikimai. Ketvirta čakra susijusi: su širdimi, kraujotaka, plaučiais, imunine sistema, oda, rankų riešais, užkrūčio liauka. Energijos spalva – žalia.

 

Penkta čakra (Višudcha)

 

Išsidėsčiusi sprando, gerklų srityje. Lemia bendravimą, asmenybės įtaigumą. Tai įkvėpimo židinys. Per ją suvokiama vidinį balsą, išreiškiame savo esmę, realizuojame idėjas. Kai funkcionuoja harmoningai: žmogus pasitiki savimi, siekia saviraiškos, yra atsakingas.

 

Geras ryšys su fiziniu kūnu. Sutrikus veiklai: apsunksta ar net sutrinka saviraiška, žmogus tampa užsisklendęs, prastėja skydliaukės, gerklų ir viršutinių bronchų veikla, gali atsirasti net gerklės vėžys. Penkta čakra susijusi: su kaklu, sprandu, klausa, balso stygomis ir kalbos organais, skydliauke, žandikauliais, plaučių viršutine dalimi, nervais, raumenimis ir rankomis. Energijos spalva – Žydra.

 

Šešta čakra (Adžna, arba Trečioji akis)

 

Išsidėsčiusi ant kaktos tarp antakių ji leidžia prisijungti prie pasąmonės ir nuojautos, moko suprasti visatą, yra svarbi kūrybiniam darbui. Kai funkcionuoja harmoningai: atsakinga už suvokimą, protinius gebėjimus, atmintį, valią ir žinias.

 

Sutrikus veiklai: gyvenimas suvokiamas kaip materialių norų, kūno poreikių ir emocijų visuma, t.y. visa, kas neatitinka paties žmogaus susidaryto modelio, atmetama kaip „nelogiška, nemoksliška“. Trečioji akis susijusi: su centrine nervų sistema, veidu, akimis, ausimis, nosimi, mažuoju smegenų pusrutuliu, centrine nervų sistema. Energijos spalva – mėlyna.

 

Septinta čakra (Sahasrara)

 

Sahasrara reiškia lotoso žiedą, dar vadinama karūnine čakra. Tai viršugalvyje išsidėstęs žmogaus tobulumo centras, beribis žinių lobynas. Atsiskleidus septintai čakrai: nurimsta sąmonė, o ją nuolat tobulinant vis dažniau patiriamas harmonijos su savimi ir visata pojūtis, išmokstama analizuoti, atsikratyti neigiamų emocijų.

 

Jei neišvystyta: neišsivaduojama iš baimių ir prieštaravimų, pykstama ant savęs. Šios čakros ligos – AIDS, Alzheimeris – sparčiai plinta pasaulyje. Sahasara susijusi su: su galvos smegenimis. Energijos spalva – violetinė.

 

Čakrų meditacija
Čakras įmanoma atverti. Tai patvirtintų kiekvienas, bent kažkiek dvasinėmis praktikomis užsiimantis žmogus. Egzistuoja netgi specialių meditacijų, kurios suaktyvina čakras ir padeda joms atsiverti. Netgi tokioms, kurios yra visiško letargo būsenoje. Siūlome vieną labai elementarią, kuriai nereikia jokių specialių įgūdžių – tik trupučio susikaupimo.

 

♦ Patogiai atsisėskite (jei negalite „lotoso“, pusiau „lotoso“ poza ar turkiškai, bus gerai ir ant kėdės). Aplinkui turi būti ramu ir tylu. Kad būtų lengviau susikaupti, galite uždegti žvakę.

 

♦ Pirmas 5 minutes paprasčiausiai ramiai kvėpuokite užmerktomis akimis. Pasistenkite apie nieką negalvoti, paleiskite mintis – tegul galva lieka visiškai tuščia. Paskui mintimis nukreipkite kvėpavimą į tą vietą, kur yra čakra, kurią norite atblokuoti arba sustiprinti jos energiją. Šitaip kvėpuokite dar 5–10 minučių.

 

♦ Kitas žingsnis – įsivaizduokite pasirinktąją čakrą kaip atitinkamos spalvos kamuolį. Bent penkioms minutėms sutelkite dėmesį į tą kamuolį, stenkitės, kad spalva būtų kuo intensyvesnė. Pirmajai čakrai suaktyvinti įsivaizduokite raudoną spalvą, antrajai – oranžinę, trečiajai – geltoną, ketvirtajai – žalią, penktajai – žydrą, šeštajai – mėlyną, septintajai – violetinę.

 

♦ Galiausiai grįžkite į kasdienybę – atsipalaidavę ramiai pakvėpuokite 3–5 minutes. Tada jau galėsite atsimerkti ir vėl grįžti į realybę, kuri jau nebeatrodys tokia nuobodi ir varginanti. :)

 

Inf. šaltinis: Metrastis.lt

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
kaimynas is andromedos

Veikia, labai gerai dar su binauraliniu bangu pagalba, labai atpalaiduoja ir sveikatai geriau :) kam idomu yra youtube’i Binaural relaxation

Vertybė

Jeigu tau veikt “trečioji akis” vadinama “Adžna”, tu nesiūlytum tos čakros neturinčių atėjistų vertybių mums.

Taip pat skaitykite