Kodėl ateiviai panašūs į žmonės?

ateiviai-zmonesŽmonių ir ateivių panašumas fiziologiškai atrodo labai jau keistas. Kažkas čia ne taip. Kodėl ateiviai nesiskiria nuo mūsų taip, kaip mes nuo delfinų?

 

Kiek teko girdėti, žmonėms dar nė karto neteko susitikti su nežemiškomis žirafomis ir nė karto jų nepagrobė kokios drambliškos būtybės iš žvaigždės C Reticulii (Tinklelio žvaigždyno žvaigždė Zeta).

 

Mokslinėje fantastinėje kūryboje ši problema (kurią lemia prasimanytas gelbėjimasis ir specialiai kuriami efektai) sprendžiama pa­prastai: į žmones panašios būtybės prieš tūkstančius metų kolonizavo galaktiką ir dabar mes visi esame tolimi giminaičiai. Gal ir taip, bet šie ateiviai, su kuriais vyksta kontaktas, yra kažkokie trikdančiai žmogiški. Žmogiška ne tik jų išvaizda, bet ir elgesys. Argi tikri ateiviai neturėtų mąstyti visai kitaip negu mes?

 

Viena iš prielaidų teigia, kad ateiviai — tai būtybės iš mūsų pačių ateities. Kitaip sakant, mūsų palikuonys grįžta iš ateities pasižiūrėti į mus. Tokiu atveju jie turėtų būti panašūs į mus ir elgtis taip kaip mes. Tai būtų lygiai tas pats, tarsi mes keliautume pasižiūrėti neandertaliečių.

 

Ar jiems neatrodytame nuostabiai protingi ir sukūrę stulbinančią technologiją, bet ne mažiau į juos panašūs išvaizda ir žmogišku elgesiu? Jeigu keliautume per laiką atgal aplankyti primityvių žmogystų, kažin ar su jomis pasisveikintume štai taip:

 

— Ei, mes esame jūsų tolimi palikuonys.

 

Greičiausiai mes juos tyrinėtume, imtume mėginius, grįžtume namo atlikti bandymų ir nesuktume galvos, ką tos būtybės apie mus mano (tikriausiai jos galvotų, jog esame „dievai iš dangaus”). Apie mus sklistų legendos, o mes galbūt net patys jas kurstytume.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Nežinome, ar laiko kelionės kada nors bus įmanomos (nors kai kurie fizikai visai rimtai teigia, kad jos mažiau neįmanomos dabar negu tada, kai nežinojome kvantinės mechanikos). Jeigu mums pavyktų šį siekį įgyvendinti — kad ir po šimtų ar net tūkstančių metų — galbūt ateities žmonės retkarčiais mus aplankytų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tad, jeigu dabar neturime įrodymų, kad mus aplanko laiko keliautojai, tai nereiškia, jog keliauti per laiką niekada nebus įmanoma. Tačiau jeigu tai įmanoma, mes turėtume turėti kokių nors įrodymų, kad keliautojų pas mus jau būta, o artimi kontaktai su ateiviais netiesiogiai patvirtina šią teoriją.

 

Iš užsienio kalbos vertė exlab.lt komanda.

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Inkubatorius

>> — Ei, mes esame jūsų tolimi palikuonys.

Koks košmariškas “atbulas protas”? Tai ne jie “palikuonys”, tai mes esame jų “palikuonys”, kitaip tariant mes esame jų vaikai, palikti bręsti Žemės inkubatoriuje.

???

Pirmasis klausimas turėtų būti: Kodėl iš viso sugalvojote ateivius?

Miego fazė

Neturim tokiu technologiju, kad ištirti visa kosmosa, tai tenka pafantazuoti ir išsiaiškinti ar yra taip ar nėra.

Jons

Čia ir yr tie keistumai kažkas skraido bet nenori bendraut o gal jie atskrenda laiko kapsulėm ir negali bendraut o gal čia nieko nėra visai velniai skraido kad kažkuo tikėtum nu jais velniais.

Taip pat skaitykite