Kaip veikia magija arba magijos veikimo principai

magijos-principaiTikriausiai dažnas žmogus, kuris domisi magija, nors kartą buvo uždavęs sau klausimą – kokiu principu ji veikia? Kas slypi už to, ko negalime pamatyti?

 

Žinoma atsakyti vienareikšmiškai negali niekas, tačiau manoma, kad esminis magijos veikimo principas – energijos tvermės dėsnis, rašoma tinklaraštyje aguona.wordpress.com.

 

Tad ne tik magijos pasaulyje, o apskritai mūsų pasaulyje – ne materija kuria sąmonę, o sąmonė kuria materiją.

 

Pagrindinė magijos lygčių sistema:

 

Mintis = Veiksmas,

 

Apgalvotas veiksmas + energija + tikėjimas = rezultatas.

 

Šiuo modeliu yra pagrįstos visos religinės praktikos, o taip pat ir maginių ritualų veikimas. Energija, kurią sunaudojate intensyviai mąstydami apie savo norą ir tikslą bei ruošdami burtus, pavirsta eterine arba astraline energija (pirmasis terminas labiau vartojamas okultizme, kvantinėje mechanikoje ir metafizikoje, antrasis – Kabaloje, šamanizme, šiuolaikinėje magijoje ir šiek tiek olkultizme). “Iš tiesų energijos principas yra dvasia, o energija pasireiškia materijoje, kurią ji priverčia judėti”.

 

Energija – nematomas ir neapčiuopiamas, bet fizikoje puikiai išreiškiamas reiškinys. Astralinės arba eterinės energijos sukelti “judesiai” (pokyčiai dvasiniame ir materialiame pasaulyje) – toks pat fizikinis-energinis vyksmas, tik virpesiai – neišreiškiamai didelio dažnio, o greičiai ir jėgos žymėtini tokiais dideliais skaičiais, kad nebesuvokiami žmogaus protui. Ir visgi, principas – ta pati fizika. Tik subtilesnio lygio. Kaip Dalai Lama sakė Vakarų mokslininkams, “jūs negalite pamatyti ar išmatuoti mano minčių, bet tai nereiškia, kad aš nemąstau.”

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Naudojantis savo minčių jėga – jei norite, mentaline energija, – bei savo valia, vaizduote ir jausmų jėga – astraline arba eterine energija, galima “materializuoti astralą sumanyta forma”, tai yra, prisišaukti norimus įvykius į savo gyvenimą.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tam, kad tai įvykdytumėte, nebūtina išmanyti visos šios metafizikos ir įsigilinti į jos veikimo schemą; tiesą sakant, smulkiai ir konkrečiai žinodami, kas ir kaip veikia, vargu ar sugebėtumėte iššaukti savyje reikiamo stiprumo tikėjimo jėgą – kuri būtina maginių veiksmų sėkmei – juk magijos (ir religijos) esmė – tikėti, o ne žinoti. Jums tereikia kliautis šiais paprastais patarimais bei nurodymais.

 

Magiškų veiksmų sėkmei nulemti svarbiausios trys kerėtojo savybės:

 

Tikėjimas. Turi be išlygų tikėti tuo, ką darai.

 

Vaizduotė. Turi kuo smulkiausiai įsivaizduoti, kaip atrodys realybė, kai tavo tikslas bus pasiektas ir įsivaizduoti, kad dabar jau yra taip; vaizduotė padeda matyti simbolių reikšmes.

 

Valia. Turi turėti stiprybės ir ryžto, kad atliekami veiksmai nebūtų beprasmiai – turi įlieti savo jėgos, savo energijos į projektuojamą tikslą.

 

Taip pat yra objektyvių veiksnių, kurie gali sustiprinti arba susilpninti kerėtojo magiškas jėgas arba pačių kerų veiksmingumą. Tai:

 

Tinkamas laikas. Dauguma burtų turi būti atliekami esant tam tikrai mėnulio fazei (pvz. augimą, plėtrą skatinantys būrimai paprastai atliekami per jaunatį; juodosios magijos ritualai ir kai kurie apsaugos kerai – per delčią ir t.t.). Kartais reikšmės turi ir savaitės diena bei paros metas. Tai daugiau galioja burtų ritualams, nei žolelių magijai (išimtis – meilės gėrimai, kurie idealiu atveju ruošiami penktadienį per pilnatį)

 

Tinkama vieta. Dauguma magijos praktikuotojų paskiria vieną savo namų kampelį ritualams ir meditacijoms. Pagal kai kurias tradicijas (pvz. wicca) ten netgi siūloma pasistatyti “altorėlį” t.y., audeklu užtiestą mažą staliuką ar komodą, ant kurios susidėtumėte savo pagrindinius magiškus įrankius, jums svarbių simbolius atvaizdus (galima religinius, jei esate religingas) ir žvakę ar paveikslėlį, į kuriuos žiūrėdami medituojate.

 

Tinkamas nusiteikimas. Prieš atliekant sudėtingesnius kerus, ne veltui rekomenduojama išsimaudyti atpalaiduojančioje vonioje, išgerti tam tikros arbatos, pamedituoti – kūnas ir protas turi nusiteikti įeiti į sakralią erdvę. Būsena, nuotaika turi stimuliuoti vaizduotę ir sustiprinti valią.

 

Iš būrimo profaniškoje aplinkoje, vadovaujantis kasdieniniu smulkių rūpesčių apimtu savo protu nedaug kas gausis. Pvz.: jei ką tik skutote bulves, o dabar jau bursite, bulvėms verdant, greičiausiai galvosite, ar tik puodas neišbėgo, o ne sutelksite visą įmanomą proto jėgą į būrimo tikslą. Nereikia nė bulvių – jei būsite nusiteikęs kasdieniškai, protas automatiškai nukryps į šalį, prie vakardienos nemalonumų ar minčių “siaubas, kaip nedaug turiu laiko, iki rytojaus dar reikia padaryti…”, o gal net ims klajoti po dabar nežiūrimų futbolo varžybų erdvę.

 

Žinoma, yra ir smulkių, praktiškų būrimų ir užkeikimų, kurių ypatumas tas, kad specialios aplinkos ir nusiteikimo jiems nereikia. Tai vadinama fluo felice, “lengva tėkmė” arba “tekėti lengvai” (lot.) – nuolatinis žaismingas gyvenimo, energijos tėkmės pojūtis. Gyvenimo džiaugsmas, stebuklinga, smulkiais burtais truputį “pagerinta” kasdienybė. Neapsigaukite, šiai nuolatinei kiek pakylėtai būsenai susikurti ir išlaikyti kartais reikalingi nė kiek ne mažesni sugebėjimai nei sakraliam, nekasdieniam magijos ritualui atlikti.

 

Šaltinis: aguona.wordpress.com

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite