Seno veidrodžio paslaptis

1904 metais jauna mergina iš bajoriškos šeimos ištekėjo už rusų armijos karininko, pavarde Nečiporenko. Tai atsitiko prieš kelias dienas iki netikėtai prasidėjusio rusų-japonų karo. Vyras buvo priverstas išsiųsti savo žmoną pas savo tėvus į šeimos dvarą, o pats išvyko į tolimają Mandžiūriją.

 

Kartą jauna žmona gulėjo salėje ant sofos pusiau užsimiršusi, mašinaliai žvelgdama į veidrodį, kabantį ant sienos tarp langų. Netikėtai moters dėmesį patraukė keisti paveikslai, „išplaukiantys“ iš veidrodinės gilumos: sopkos, apaugusios medžiais ir padengtos sniegu. Paskui pastebėjo keistą judėjimą. Įdėmiau įsižiūrėjusi, atpažino savo vyrą ir jo adjutantą. Jie šliaužė, dairydamiesi aplinkui. Bet štai iš gilumos pasirodė dar dvi figūros, taip pat judančios paslapčia. Mergina suvirpėjo – tai buvo azijiečiai. Pirmasis iš jų prisėlino prie rusų, išsitraukė peilį ir užsimojo virš jos vyro. Siaubo apimta ir sunkiai susigaudydama, ką daro, mergina sugriebė nuo staliuko pirmą po ranka pasipainiojusį daiktą ir metė į priešą. Pasigirdo dūžtančio stiklo žvangesys.

 

Įbėgę į salę namiškiai rado ją apalpusią. Vėliau mergina papasakojo apie savo regėjimą ir jos uošvis smulkiai jį aprašė savo dienoraštyje.

 

O po kelių savaičių į dvarą atvažiavo pats vyras – gavęs veikiančiojoje armijoje trumpas atostogas. Ir iškart papasakojo apie išties paslaptingą ir nepaaiškinamą nutikimą, kurį jis patyrė kare.

 

Karininko žodžiais, kartą su adjutantu jie išėjo į žvalgybą. Paslapčia prasiskverbė per sopkas į priešo užnugarį. Staiga pasigirdo moteriškas riksmas ir pasigirdo dūžtančio stiklo žvangesys. Pašokę ant kojų, kariai pamatė už savęs du sniege gulinčius japonus su peiliais rankose. Abu buvo negyvi!

 

Tada tėvas atnešė savo dienoraštį su aprašymu to, ką savo regėjime matė moteris. Nuo to laiko ši istorija perduodama Nečiporenkų šeimoje iš kartos į kartą, šitaip ir pasiekė mūsų laikus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Autorius: Deividas, deividasp279@gmail.com
Anomalija.lt už šio straipsnio turinį neatsako. Straipsnis buvo atsiustas vieno iš mūsų lankytoju per “Susisiek su mumis” forma. Jeigu šis straipsnis yra Jūsų autorystes ir nenorite, kad jis būtų publikuojamas mūsų portale, prašome apie tai pranešti. Taip pat jeigu autoriaus informacija (autoriaus svetaine ir pnš.) nurodyta klaidingai taip pat prašome mus informuoti.

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
nereali

istorija, kaip tikra pasaka su laiminga pabaiga. tik greiciausiai isgalvota

bilduke

skaityciau ir skaityciau nereali istorija

stasys

tikrai geras

BybysGalvojeAuga

patiko

Lol

“Nuo to laiko ši istorija perduodama Nečiporenkų šeimoje iš kartos į kartą, šitaip ir pasiekė mūsų laikus.” Kaip kokioje pasakoje ;D

Taip pat skaitykite