11 Londono metro stočių, kuriose vaidenasi

metro-vaiduokliaiNaujienų portalas ANGLIJA.today skaitytojams siūlo susipažinti su keliomis vaiduokliškomis istorijomis, kurios pagyvins tamsias žiemos naktis. Šios istorijos yra gana neįprastos, nes visos jos yra susijusios su seniausiu pasaulyje Londono metro, kuriame vaidentis pradėjo nuo pat jo atidarymo 1863 metais. Tinklalapyje „Brilliantly British“ paskelbtas vaiduokliškų Londono metro stočių žemėlapis bei šių stočių istorijos, kurias ir siūlome skaitytojų dėmesiui.

 

„Liverpool Street“ stotis

 

Liudininkų teigimu, vienoje šios stoties platformų naktimis galima pamatyti baltais drabužiais vaikštinėjančią šmėklą, kuri tarsi lauktų traukinio. 2000 m., vykstant stoties atnaujinimo darbams, šią vaiduoklišką figūrą užfiksavo CCTV stebėjimo kameros.

 

vaiduoklis-kameros

 

2.00 val. ryto stebėjimo kameroje išvydęs baltą figūrą stoties prižiūrėtojas (angl. supervisor) nusprendė nueiti į vietą, kur stovėjo vaiduoklis, nes manė, jog ten vis dar yra darbininkas, kurio tuo paros laiku neturėjo ten būti. Nieko nepamatęs prižiūrėtojas pranešė linijos kontrolieriui, nors CCTV kamera vis dar rodė, jog šalia prižiūrėtojo stovi baltai apsirengusi šmėkla.

 

Dar gerokai prieš metro stoties statybas, 1780-1812 m., šioje vietoje buvo fiksuojami pasakojimai apie girdimus šmėkliškus riksmus, kurie buvo priskiriami mirusiai „Bethlem Hospital“ ligoninės pacientei Rebecca’i Griffiths, palaidotai be jai brangios monetos.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Liverpool Street“ metro stotis, kaip ir nemažai kitų Londono metro stočių, yra pastatyta ant masinės kapavietės, o statant šią stotį kiekviename iškastos žemės kubiniame metre buvo aptikti mažiausiai 8 kūnai. Teigiama, kad šios stoties apylinkėse klajoja šimtai dvasių.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Bethnal Green“ stotis

 

Daugybė liudininkų šioje stotyje yra girdėję ilgai trunkančius moterų ir vaikų klyksmus šioje stotyje, nors neaišku iš kur šie klyksmai sklido. Pasak traukinių keleivių ir stoties darbuotojų šie klyksmai jau daugelį metų užpildo siauras „Bethnal Green“ stoties perėjas.

 

jhmoncrieff.com / II Pasaulinio karo metais „Bethnal Green“ stotis buvo naudojama kaip slėptuvė nuo bombų

II Pasaulinio karo metais „Bethnal Green“ stotis buvo naudojama kaip slėptuvė nuo bombų

 

Manoma, kad šių klyksmų šaltiniu gali būti II Pasaulinio karo metais stotyje žuvusių 126 moterų ir vaikų dvasios. Iš viso šioje stotyje per karą žuvo 173 žmonės, kurie čia slėpėsi nuo bombardavimo ir buvo sutrypti kitų panikuojančių žmonių.

 

„King’s Cross“ stotis

 

Šioje stotyje kartais matoma jauna, šiuolaikiškai apsirengusi moteris ilgais rudais plaukais. Liudininkų teigimu, moterį galima sutikti vienos judriausių Londono metro stočių koridoriuose. Artėjant žmonėms, moteris išskečia rankas ir garsiai surinka, tačiau priėjus prie pat jos ji išnyksta kaip dūmas.

 

telegraph.co.uk nuotr. - Sudegusi „King's Cross“ stotis

telegraph.co.uk nuotr. – Sudegusi „King’s Cross“ stotis

 

Pirmą kartą ši moteris buvo pastebėta dar 1988 metais. Manoma, kad moteris gali būti viena iš 1987 stotyje kilusio gaisro aukų (gaisro metu žuvo 31 žmogus).

 

„Bank“ stotis

 

Šioje stotyje vaidenasi juodai apsirengusi figūra, kuri dar žinoma kaip „juodoji vienuolė“ (angl. Black Nun). „Juodoji vienuolė“ stotyje matoma nuo XIX a. pabaigos.

 

Manoma, kad liūdesį spinduliuojanti šmėkla tai liūdinti moteris, kuri gedi savo myriop nuteisto brolio, dirbusio stoties apylinkėse. Moteris savo brolio toje pačioje vietoje gedėjo daugiau nei 40 metų, o jai mirus, jos šmėkla pradėjo lankytis metro stotyje.

 

„Bank“ stotis yra pastatyta ant XVII a. maro aukų masinės kapavietės.

 

„Covent Garden“ stotis

 

Pasak liudininkų, šioje stotyje galima pamatyti aukštą, vilkintį paltu ir skrybėlę dėvintį vyrą, kuris klajoja tamsiais stoties kampeliais, o kartais užsuka net į metro personalo tarnybines patalpas. Manoma, kad šis vaiduoklis – 1897 m. nužudyto aktoriaus William‘o Terris‘o dvasia.

 

Savo laiku aktorius dažnai lankėsi kepykloje, kuri buvo nugriauta statant metro stotį. Dėl šios dvasios klajonių nemažai „Covent Garden“ metro stoties darbuotojų pasiprašė perkeliami į kitas stotis.

 

„Elephant and Castle“ stotis

 

Pagal nepaaiškinamų reiškinių kiekį, ši metro stotis yra labiausiai vaiduoklių lankoma vieta. Keleiviai ir metro stoties darbuotojai daug kartų yra pranešę apie girdimus žingsnius tuščiose platformose, savaime atsidarinėjančias duris, įvairius tauškėjimo garsus ir panašiai. Daug šių nepaaiškinamų reiškinių yra priskiriama jaunos moters dvasiai, kuri pastebėta įeinanti į metro traukinius, bet niekada iš jų neišeinanti.

 

vaiduokliai-metro

 

Londono metro darbuotojo liudijimu, vieną dieną apie 18.00 val. „Elephant and Castle“ stotyje jis prie traukinio pirmojo vagono laukė mašinisto, su kuriuo turėjo kartu važiuoti traukiniu. Metro darbuotojas pamatė kaip į traukinio vagoną įėjo moteris, nors vagono durys buvo uždarytos. Metro darbuotojas, duodamas moteriai kelią, nevalingai pasitraukė į šalį ir sumurmėjo atsiprašymą, nors gerai nesuprato, kodėl jis taip pasielgė. Vėliau jis teigė, kad šis poelgis buvo tiesiog darbo metu įgytas refleksas, nes jis dėvėjo uniformą.

 

„Farringdon“ stotis

 

Šioje stotyje vaidenasi šmėkla, kuri dar žinoma „klykiančios Faringdono šmėklos“ vardu. Nors pačios šmėklos liudininkai iki šiol nėra matę, tačiau jau daugelį metų šios stoties keleivius ir personalą šiurpina kiaurai veriantys klyksmai, kuriuos girdėjo šimtai žmonių.

 

Manoma, kad ši šmėkla – XVIII a. nužudytos našlaitės Anne Naylor dvasia. Pasakojama, kad A. Naylor vargšų prieglaudoje užmušė jos darbdavys, kai jai tebuvo 12 metų. Jos kūnas buvo išmestas dabartinės stoties vietoje.

 

„Highgate“ stotis

 

Šioje stotyje girdimi pravažiuojančių traukinių garsai. Atrodytų nieko keisto, taip ir turėtų būti traukinių stotyje, tačiau… pravažiuojantys traukiniai girdimi dar XX. a. 5-ojo dešimtmetyje apleistoje „Northern“ linijos atšakoje, kurioje išardyti geležinkelio bėgiai. Vis dėl to, vaiduokliški „Highgate“ traukiniai, tikriausiai, yra ne tokie baugūs kaip kitos Londono metro šmėklos.

 

„South Kensington“ stotis

 

Šioje stotyje 1928 m. ir 2013 m. buvo pastebėtas vaiduokliškas traukinys, kurio atvykimą signalizavo kiaurai veriantis švilpukas. 1928 m. liudininkų teigimu, ant atvykusio vaiduokliško traukinio šono buvo prisikabinusi šmėkla, vilkinti paltą ir dėvinti aukštą skrybėlę, tačiau pats traukinys netrukus išnyko stoties tunelyje. Kol kas nėra nei vieno šio reiškinio paaiškinimo.

 

„Aldgate“ stotis

 

Prieš daugelį metų šioje stotyje dirbęs elektrikas paslydo ir nukrito ant 20 000 voltų įelektrinto bėgio. Neįtikėtina, tačiau elektrikas, kurio kūnas patyrė mirtiną elektros smūgį, visiškai nenukentėjo, o jo kolegos teigė, jog jie matė švytinčią pagyvenusios moters figūrą, kuri glostė nukritusio ir sąmonės netekusio elektriko plaukus.

 

„Aldgate“ stotyje jau daugiau nei šimtmetį sklando legendos apie „Pagyvenusį angelą“, tačiau stotyje užfiksuota tiek daug nepaaiškinamų reiškinių, jog stotyje yra specialus žurnalas (angl. logbook), kuriame užrašomi visi tokie atvejai. Kaip ir nemažai kitų Londono metro stočių, „Aldgate“ yra pastatyta virš masinės maro aukų kapavietės, kurioje palaidota daugiau nei tūkstantis žmonių.

 

„British Museum“ stotis

 

Ši metro stotis buvo uždaryta dar 1933 m. rugsėjo 25 d. Teigiama, kad po įžymiuoju Britų muziejumi esanti stotis tapo senovės Egipto dievo Amun-ra, kurį neva matė liudininkai, namais.

 

Praėjus porai metų po šios stoties uždarymo, iš greta buvusios „Holborn“ stoties pradingo dvi moterys, o šio incidento liudininkai pasakojo, jog tuomet buvo girdimas smarkus riaumojimas. Pasak legendų, „Holborn“ stotį ir Britų muziejaus „egiptietišką kambarį“ (salę, kurioje demonstruojami iš Egipto atvežti eksponatai) jungia slaptas tunelis, kuriuo klajoja Amun-ra.

 

anglija-today

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite