Atviras interviu su Lietuvos magu apie paslaptingą magijos pasaulį

magija-aleksejus-siskariovasBurtai, užkeikimai, neaiškus ritualai ir apeigos – visa tai eilinis magijos procesas, kuris pašaliečiui atrodo sunkiai suprantamas ir perprantamas dalykas. Vieni magija tiki, kiti tuo tarpu sukioja piršta prie smilkinio sakydami, kad tai nesąmonė. Tačiau pasaulyje tūkstančiai žmonių kurie teigia, kad magijos pagalba gavo tai ko taip troško. Tad kaip yra iš tikrųjų?

 

Su Anomalija.lt atvirai apie magijos pasaulį ir jo subtilybes sutiko pasikalbėti Lietuvos magas Aleksejus Šiškariovas.

 

Aleksejau, žmonėms būrėjai dažniausiai asocijuojasi su moterimis, tačiau jus esate raganius. Kaip taip atsitiko, kad vyriškos giminės atstovas užsiima magija ir burtais?

 

Nepykit, bet atsakysiu žydiškai. Klausimu į klausimą – o kas leido moterims tai monopolizuoti? Moterų buvimas magijoje yra tik todėl, kad kitose dvasingumo sferose jų prerogatyva ribota. Rusijoje tendencija jau priešinga – vyrų natūraliai daugėja, nes daugeli traukia genai, protėvių balsas.

 

Kas liečia mane asmeniškai viskas labai paprasta. Magija užsiiminėjo senelis, jis man ir perdavė šios tarnystės pamatus. Jis ganėtinai anksti mirė tad jau po gan ilgo laiko žinių sėmiausi iš kitų magų. Išvis turėjau keturis mokytojus ir tik vieną mokytoją moterį.

 

Ar yra skirtumas tarp moterų ir vyrų magijos fenomene? Gal ne viską ką gali moterys, gali vyrai? O gal atvirkščiai?

 

Kiekvienam skirtingai ir individualiai. Dievas davė vyrui vyro vaidmenį o moteriai – moters. O kas liečia magiją ir jėgas tai čia viskas paprasta – kiek darbo įdėsi tobulinant save tiek ir gausi (apie moters vaidmenį magijoje Alekseju pasakojo čia – red. past.).

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Sakykite, kokiomis magijos rūšimis Jus užsiimate?

 

Tradicine žydų magija buvo pirmoji mokykla su kuria susidūriau. Mokiausi Santerijos (Vudu bei Katalikiškosios okultinės tradicijos sintėzė), taip pat mokiausi pas raganą sentikę. Svarbu žinoti taip vadinamus RAKTUS – apeigų esmę.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Daug žmonių sako, kad būrimai ir magija tėra pinigų viliojimo menas iš patiklių žmonių. Ką tokiems galėtumėte atsakyti?

 

Nieko. Jei kažkas turi nuomonę – tegul turi. Aš nesu linkęs į diskusijas, juo labiau su neišmanėliais. Apskritai magijoje kaip kare – nėra diskusijų, yra tik įsakymai ir jų vykdymas. Kai mokaisi ir nors žodžiu paprieštarauji mokytojui jis turi pilną teisę nubausti tave taip žiauriai kaip panorės. Tad bet kokia diskusija – be manęs, Jei kažkam atrodo kad magija yra dalykas už kurį nereikia mokėti – tegul ieško tų, kurie sutinka dirbti už ačiū.

 

Jums jūsų darbas yra darbas ar hobis?

 

Tai savotiška tarnystė. Tarnystė Jėgoms, Tradicijai, Sau, Kitiems. Kas liečia darbus yra tie kurie patinka labiau ar mažiau. Man pavyzdžiui labai patinka atlikinėti taip vadinamus pirklių ritualus – tai verslo magija. Padedu kelioms įmonėms vesti reikalus, mane samdo kaip konsultantą ir ne tik. Tai išties įdomus darbas, nes labai malonu matyti kai žmogus kyla versle.

 

Žinoma, mano darbas apmokamas. Esu daręs nemokamas būrimų akcijas bet dėl daugumos įžūlumo ir nekorektiško besikreipiančiųjų elgesio teko nutraukti tai.

 

Kas liečia hobius tai jie su magija net nesusiję. Mėgstu sakralinę muziką, grigališkąjį choralą. Dar vienas pomėgis – futbolas.

 

Su kokiomis problemomis dažniausiai į Jus kreipiasi žmonės?

 

Nieko naujo nepasakysiu. Daugumai rupi meilės reikalai, po to eina negatyvo – pagadinimo, nužiūrėjimo pašalinimas. Kreipiasi ir dėl prakeiksmų uždėjimo. Dirbu be kompleksų. Žinoma, mėgstamiausia sfera – ritualai sėkmei ir verslui.

 

Ar visiems padedate?

 

Ne, ne visiems. Nepadedu tam tikrų profesijų atstovams. Taip pat nepadedu tiems kurie ironizuoja, tyčiojasi iš Jėgų. Bei nepadedu tiems kas pirmame bendravimo sakinyje sako man Tu. Nemėgstu familiarumo, sau niekada neleidžiu familiaraus bendravimo.

 

Esu gan sunkaus charakterio, visiškai nepriimu kritikos iš aplinkinių. Tegul mane teisia Dievas ir tie, kurie praėjo tokį pat kelią, kaip ir aš. Žinoma, nepadėsiu antisemitiškai nusiteikusiems žmonėms.

 

Ką galite atsakyti tiems žmonėms, kurie tiki, kad likimo neįmanoma pakeisi? Ar pats tikite likimu?

 

Likimas – keičiama metafizinė substancija. Kiekvienas žmogus pastoviai keičia likimą. Kitas reikalas nemalonumai gyvenimo kelyje, kurių galima išvengti. Tad čia viskas pakankamai gerai gali pavykti.

 

Daug žmonių bijo apsilankyti pas būrėjus nes tiki, kad taip užsitrauks Dievo nemalonę. Ką galite jiems pasakyti?

 

Inkvizicijos laikai baigėsi. Nepažįstu mago, kuris netikėtu į Dievą. Mes nesame Bažnyčios priešai. Tai kunigai mūsų nekenčia. Ir jeigu mes būtume prieš Dievą, argi jis leistu mums egzistuoti? Žinoma, kad ne.

 

Kaip atrodo eilinis ritualo procesas? Ar tikrai būrėjai lankosi kapinėse ir ten atlieka kraują stingdančius ritualus kaip tai vaizduojama pvz. filmuose?

 

Eilinis ritualas tai veiksmas kuriuo sutariama su Jėgomis gauti tam tikrą rezultatą už auką – tai gali būti ir duonos kepaliukas kryžkelėje, ir aukotas gyvūnas. Magijos ritualuose neįžvelgiu nieko kraują stingdančio. Galbūt todėl, kad užaugau tokioje aplinkoje kur tai buvo visiškai normalu. Gal čia senelio įtaka bet baisaus aš asmeniškai nieko neįžvelgiu.

 

Kapai reikalingi todėl kad tai yra vartai į aną pasaulį – vartai į Jėgas. Kapuose vyksta įvairūs ritualai, nuo mylimojo asmens pritraukimo iki tokių dalykų kaip Izvod (apie Izvodą rašėme čia – red. past.) arba maldos už sunkiai sergantį, kad jis pasveiktu.

 

Ar stengiatės pats sau ir savo artimiesiems pasukti likimą palankia linkme?

 

Yra mitas, kad magas arba ragana negali sau padėti. Tačiau tas dalykas liečia tik sveikatos apeigas. Visur kitur darbas su savimi nuo darbo su kitu nesiskiria. Teko padėti tėvams, ypač mamai po jos patirtų insultų. Teko ir pačiam sau padėti ne visai šviesiais, o tiksliau visiškai ne šviesiais metodais.

 

Ar Jus tikite gyvenimu po mirties? Ne paslaptis, kad jūsų burtai vadinami ir juodąją magiją. Ar nebijote pakliūti ten, kur bijo po mirties atsidurti krikščionys – pragare?

 

Ne nebijau. Jeigu pragare nebūtu tam tikrų žmonių jis būtų rojumi. O jeigu rimtai – juodoji magija duoda antrą šansą ten kur nusisuko medicina, kur paliko visi aplinkiniai.

 

Kas liečia gyvenimą po mirties čia truputį nekorektiškas išsireiškimas. Nėra jokios mirties. Yra tik fizinio rūbo palikimas ir transformacija į eterinį kūną. Tikintis žmogus nebijo mirties. Gyventi žymiai sunkiau čia, nei ten.

 

Jus pats esate žydas. Ką galėtumėte pasakyti apie mistinę žydų tradiciją Kabalą iš savo pozicijos?

 

Nėra čia jokios mistikos. Kabalą praktikuoti gali tik tie kurie laikosi judaizmo nuostatų, gyvena pagal Torą. Kitaip tariant pasauliečiui o juo labiau nežydui tai tik laiko gaišinimas. Anksčiau kabala užsiimdavo ir rabinai, kabala buvo žydų religinių mokyklų privalomoji dalis. Čia nėra nieko mistinio ar magiško, tai praktikuojamos religijos dalis.

 

Kabala – tai bandymas religija pagrįsti gamtos dėsnius. Raktinis žodis čia – religija, o tai reiškia kad kabalos studijavimas neįmanomas be visų judaizmo nuostatų laikymosi, mitybos (kašrut) bei šventadienio (šabat) laikymosi. Todėl Kabalos nepraktikuoja moterys, nes joms judaizme kita misija.

 

Gal galite pasakyti kuo galite padėti žmonėms kurie planuoja į Jus kreiptis?

 

Tradiciškai tai meilės problemų sprendimas, (mylimojo asmens pritraukimas), prakeiksmų bei nužiūrėjimų panaikinimas, sėkmės ir verslo klestėjimo kerai. Taip pat, jei reikia ir nėra kitos išeities situacijoje – juodieji bausmės kerai, pagadinimai, prakeiksmo uždėjimas.

 

Paslaugų spektras pakankamai platus, tik iškart sakau, kad priimu tik tuos kur esu garantuotas, kad ritualas pavyks taip kaip turi būti. Ir dar – nedirbu su žmonėmis kuriems nėra 21. Tai mano principas. Nedirbu su tais kurie rašo norint pasityčioti. Nedirbu su įkyriais, isterikuojančiais. Magija – tai darbas pagal Gamtos Dėsnius. O ne stebuklai iš pasakų.

 

Magas Aleksejus Šiškariovas (aleksejus.webnode.com)

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


Taip pat skaitykite