Ką apie žmones gali papasakoti jų akių spalva?

zmoniu-akys-spalvosAkys – sielos veidrodis.

 

O pagal akių spalvą galima daug ką pasakyti ir žmogaus vidines savybes ir visa tai, sakoma, pagrįsta moksliškai.

 

Tikėti tuo ar ne, čia jau kiekvieno asmeninis reikalas, tačiau škotų mokslininkas Anthony Fallon teigia, kad: “mūsų akys taip glaudžiai susijusios su smegenimis, kad galima sakyti, jog tai vienintelė smegenų dalis, žvelgianti į išorę”.

 

Kas gi teigiama apie žmonių skirtingų akių spalvų žmonių savybes?

 

Rudos akys

 

Rudaakiai gimę tam, kad lyderiauti. Kartais, kiek savimi ir abejojantys, jie apkinkiniams matomi, kaip stiprūs, protingi ir aistringi žmonės. Kuo didesnis akies obuolio apvalkalas, tuo organizme daugiau melanino, kuris smegenis verčia sparčiau dirbti.

 

Ruda spalva dominuoja pasaulyje. Jos mažiau aptinkama Baltijos šalių regione ir Skandinavijoje. Tamsų rudos spalvos pigmentą dažniausiai turi azijiečiai, žmonės gyvenantys Okeanijoje, Afrikoje, Amerikoje. Taip pat Ispanijoje ir Jungtinėje Karalystėje.

 

Mėlynos akys

 

Mėlynaakiai – gražūs, mandagūs ir taktiški žmonės. Ne visada pasižymi dideliu intelektu, tačiau jeigu intelektą turi – jis labai aukštas. Kaip ten bebūtų, tačiau jie yra labai fiziškai stiprūs, kaip stiprūs ir savo vidumi. Jiems lengviau kęsti skausmą ir dalintis savo energija su aplinkiniais.

 

Mėlynos akys dažniausiai aptinkamos Baltijos šalių regione, Vidurio, Šiaurės, Rytų Europoje. Jų taip pat galima rasti Afganistane, Irake, Irane. Visame pasaulyje mėlynas akis apytiksliai turi 150 milijonų žmonių(~2,2%) Estijoje mėlynakių net 99% Vokietijoje mėlynas akis turi apie 75% žmonių.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pilkos akys

 

Pilkaakiai – tai tam tikra mėlynaakių atmaina. Juos pažinti, suvokti ir pradžių gana sunku. Jie gali būti labai subalansuoto, tačiau ir labai prieštaringo charakterio. Sutikęs žmogų, turintį šviesiai pilkas akis – neskubėk. Iš karto tau jis tikrai neatsivers. Bet jei surasite bendrą kalbą, gali tikėtis jo begalinės nesavanaudiškos draugystės.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Pilkos akys yra labiausiai paplitusios Šiaurės ir Rytų Europoje. Pilkų akių taip pat galima rasti Šiaurės Vakarų Afrikoje (Oreso kalnai, Alžyro Shawia berberų tarpe), Vidurio Rytuose ir Centrinėje Azijoje. Pilkose rainelėse būna maži kiekiai geltonos ir rudos spalvos.

 

Žalios akys

 

Žaliaakius senovėje laikydavo raganomis ir burtininkais. Ir iš tikrųjų, juose galima stebėti kažką tai mistiško. Anot mokslo, žalia akių spalva balansuoja rudaakių dominavimą ir mėlynaakių jėgą. Mylintys gyvenima, kreatyvūs, ir harmoningi žaliaakiai patinka visiems.

 

Žalios spalvos akys yra labiausiai paplitusios Šiaurės ir Vidurio Europoje. Jų taip pat galima rasti Pietų Europoje ir Šiaurės Afrikoje. Islandijoje, 89% moterų ir 87% vyrų turi mėlynas arba žalias akis. Islandų ir olandų suaugusiųjų žmonių tyrimas nustatė, kad žalios akys yra daug labiau paplitusios moterų tarpe. Europinės kilmės amerikiečių tarpe žalios akys yra labiausiai paplitusios tarp tų, kurie yra keltų ar germanų kilmės (apie 16%).

 

Parengė: Saulius Veržikauskas, šaltinis: www.harmonio.net

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Nekritė

Čia parašyta visiškas melas aš rudaakė tai jo esu gan gera vadovė bet mano netikra draugė irgi rudaake bet jinai tai tokia kopere savo minčių neturi ir nuolatos tingi ir kopimą ką ne padarau

Agni

O jeigu melyna su zalia ?

Slapukas

Mano akys rudai zalios tai labiau kreipiau i rudaakiu pozimi tai cia parasyta tiesa

what

kreatyvūs žaliaakiai? tikrai? rimtai? nuoširdžiai? ir lietuviškai? jei versti, tai normaliai- kūrybingi

???

jeigu akys rudai zalios?

La

Geras, aš žaliaakė ir man labai patinka keltų kultūra! Įdomus sutapimas :) Beto mano giminėj nieks neturi žalių akių :P

negerai

gal mamyte kur i kaire buvo pasukus su zaliaakiu

Pseud

O kas jeigu akys yra maisytos su ruda ir melyna?

qwerty

A žyros?

deepdark

o jeigu žalia su ruda?

Taip pat skaitykite