Filmo „Egzorcistas“ filmavimo metu mirė 9 žmonės

egzorcistasFilmas „Egzorcistas“ kino teatruose pasirodė 1973-aisiais metais, tačiau iki šių dienų vadinamas vienu iš baisiausių. Vis dėlto Williamo Friedkino režisuotas filmas yra skandalingas ne tik dėl savo efektų, bet ir kūrimo metu įvykusių kartais labai keistų dalykų, praneša naujienų ir pramogų portalas tv3.lt.

 

Ar galite patikėti, kad po šio filmo mirė net devyni žmonės? Pristatome jums mįslingus ir kraupius faktus apie šį filmą:

 

1. Filme jaunesnįjį kunigą tėvą Karrasą suvaidinęs Williamas O‘Malley‘is realybėje tikrai yra katalikų kunigas. Paskutinėje scenoje vyras turėjo atrodyti nustebęs, tad režisierius Williamas Friedkinas jam trenkė antausį ir sušuko: „Veiksmas“.

 

2. Pirmąją filmavimo dieną aktorius Maxas von Sydowas, kuris atliko vyresniojo kunigo vaidmenį, buvo taip šokiruotas „apsėstos“ mergaitės vaidyba, keiksmais, kad net pamiršo savo tekstą.

 

3. Velnio šauksmai, garsai buvo sukurti įrašius žviegiančių kiaulių, kurios yra tempiamos į skerdyklą, balsus.

 

4. Aktorė Ellen Burstyn, kuri vaidino apsėstos mergaitės mamą, patyrė stiprią nugaros traumą. Filmuojant sceną, kurioje moterį nusviedžia jau velnio valdoma mergaitė, aktorė smarkiai trenkėsi į sieną. Stipru skausmą pajutusi moteris šaukė, o visa scena buvo palikta filme.

 

5. Filmo scena, kai apsėstos mergaitės kambarys tampa ledo karalystė, buvo sukurta atšaldžius kambarį iki minus 30-40 laipsnių temperatūros. Filmavimo metu ledu apsitraukė ne tik kambariai, bet ir aparatūra, kūrybinės komandos drabužiai, veidai.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

egzorcizmas

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

6. Viena ryškesnių scenų, kai pagrindinė aktorė masturbuojasi su kryželiu, buvo atlikta pačios mergaitės. Ji vėliau prisipažino net nežinojusi, ką reiškia jos tokie veiksmai.

 

7. Kai filmas pasirodė kino teatruose, daugelis Jungtinės Karalystės miestų uždraudė jo rodymą. Tuomet įsikūrė kelios įmonės, kurios suteikė itin neįprastą paslaugą – pasiimdavo žmones iš skirtingų miestų ir autobusais gabendavo iki teatrų, kurie leidžia rodyti šį siaubo filmą.

 

8. Vienam kino kritikui buvo suteikta galimybė filmą išvysti pirmam. Žiūrėjimo metu vyras nualpo ir susilaužė žandikaulį. Dėl šio incidento vyras padavė į teismą kompaniją „Warner Brother“, kūrybinę komandą, teigdamas, jog dėl matytų vaizdų jis prarado sąmonę. Teigiama, jog šią situaciją pavyko išspręsti pokalbyje, tačiau kiekvieno seanso metu kino teatruose laukdavo medikai, kurie prižiūrėdavo alpstančius ir klykiančius žmones.

 

the-exorcist-1973

 

9. Masė, kuria apsėstoji apvėmė kunigą, buvo žirnelių sriuba. Teigiama, jog sriuba buvo pagaminta pagal specialų režisieriaus receptą, nes sriubos iš parduotuvės nesukėlė reikiamo efekto. Tiek filmavimo metu, tiek po jo kambarius ir kūrybinę grupę šventino kunigas Berminghamas.

 

10. Režisierius šį filmą sukūrė remiantis tikra istorija, kuri įvyko 1949-aisiais metais. Tuo metu Marylande įvykusios procesijos metu kunigas bandė varyti velnią iš trylikamečio berniuko, o apie istoriją rašė visi laikraščiai. Teigiama, jog egzorcizmas vyko net šešias savaites.

 

11. Linda Blair smarkiai susižeidė savo nugarą, kai buvo atliekama besipurtančios lovos scena.

 

12. Pagrindinio vaidmens aktorė Lina Blair buvo nominuota „Oskarui“, tik vėliau paaiškėjus, jog aktorė Mercedes McCambridge įgarsino velnio balsą. Pagal oficialias taisykles pokyčių paskelbimuose atlikti nebegalima, tačiau tai sužlugdė jaunos merginos galimybes laimėti prestižinį apdovanojimą.

 

exorcist

 

13. Po filmo pasirodymo Linda Blair susilaukė daug grasinančių žinučių iš itin religingų žmonių, kurie teigė, jog šis filmas aukština velnią. Kompanija merginai nusamdė asmens sargybinius, kurie merginą prižiūrėjo pusę metų.

 

14. Buvo taip sunku rasti apsėstosios vaidmenį galintį atlikti vaiką aktorių, jog režisierius galvojo samdyti liliputą.

 

15. Šį filmą supa labai daug mitų, nes filmo kūrimo metu mirė net devyni žmonės, kurie buvo susiję su produkcija, kūryba, scenarijumi. Aktoriai Jackas MacGowranas ir Vasiliki Maliaros dėl nežinomų priežasčių mirė tik pasirodžius filmui.

 

tv3logo

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
ruox

bele intriga padaryt. bandot pritempinėt kažkokias nesusijusias mirtis… mistika :-D

Owldies666

Teigiama, kad Jackas MacGowranas mirė nuo gripo epidemijos, o Vasiliki Maliaros dėl natūralių priežasčių (jai buvo 89 m.) Dar 2 susijusios mirtys – tai aktorių giminės. Likę 5 lieka neaiškūs…

aa

Tai kas tie mire zmones :)? Kur sarasas? Cia parasyti tik 2 zmones kurie mire jau nifilmavus filma, o kiti kas? Kazkaip atrodo kad cia gerokai paveluota reklama filmo.

jjjj

Zjb filmas

Taip pat skaitykite