Briliantai – paslaptingi akmenys kurie neša nelaimes

briliantai-akmuo“Briliantai – geriausi merginų draugai”, – filme “Vyrai renkasi blondines” dainavo Marilyn Monroe. Ir nors aktorė išties tame filme jais puikavosi, gyvenime negalėjo pasidžiaugti brangiais papuošalais.

 

Turėjo vieną perlų vėrinuką ir nedidelį žiedelį su briliantais, kurį jai buvo padovanojęs antras vyras Joe DiMaggia. Ar jis jai atnešė laimę? Ne. Mirė vienatvėje, perdozavusi raminamųjų. Mirtis, ligos, katastrofos. Ar gali būti, kad visa tai nulemia briliantai? Regis, tas, kam jie atiteks, galės valdyti pasaulį, tačiau jam taip pat teks patirti visas nelaimes. Tad kodėl briliantai tokie geidžiami?

 

Geriausi merginų draugai?

 

Briliantai taip pat geriausias afrodiziakas. Jie simbolizuoja meilę, skaistumą, ištikimybę ir patvarumą. Gal todėl paprastai perkami sužadėtuvių žiedai su briliantais. Pramogų verslo pasaulyje jie tiesiog būtini. Kokios sužadėtuvės be žiedo su briliantu? Vyrai lenktyniauja, kuris padovanos brangesnį žiedą savo išrinktajai. Amžinos meilės vardan Benas Affleckas tuometinei mylimajai Jennifer Lopez įteikė žiedą su rožiniu briliantu už daugiau kaip milijoną dolerių. Tačiau meilė ilgai netruko ir žiedas vėl parduodamas…

 

Kalėdų vakarą prieš trejus metus Sienna Miller iš aksominės dėžutės išėmė mielą žiedelį su briliantu. Jude’o Law dovaną. Po kelių mėnesių piktai nusiplėšė jį nuo piršto. Mylimasis ją apgaudinėjo su jų vaikų aukle. Vestuvės taip ir neįvyko. Kai Davidas Beckhamas dovanoja žmonai Victoriai naują brangų papuošalą, ji gali būti tikra, kad kitą dieną laikraščiuose užtiks naujų paskalų apie savo vyrą. Taip jau buvo ne sykį. Victoria linkusi jam atleisti, tačiau vengia atsakinėti į klausimus, ar yra laiminga. Kartais sėdi prieš veidrodį ir matuojasi naują vėrinį su briliantais…

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Briliantai negailestingi

 

Prieš dešimtmečius buvo tikima, kad briliantai pasižymi paslaptinga galia. Jiems būdavo priskiriamos gydomosios savybės. Nešiojami ant kairiosios rankos turėjo saugoti nuo priešų, laukinių žvėrių, nuodų ir košmarų. Buvo tikima, kad briliantai padeda atsikratyti liūdesio ir rūpesčių. Savininkui turi suteikti energijos ir pasitikėjimo savimi, padėti pasireikšti įvairiems jo talentams. Todėl šie akmenys žadino emocijas. Būdavo net pamirštama, kad briliantai gali tapti talismanais tik tada, kai jie gaunami sąžiningu būdu. Vogti užtraukdavo savininkui ligas ir nelaimes.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Prasčiausia reputacija garsėja briliantas “Hope”, kuris dabar saugiai guli po šarvuotu gaubtu Amerikos Smitsono institute, kur jį paliko paskutinis savininkas juvelyras Harry Winstonas. Harry neigė tikįs prakeiksmais, tačiau norėjo, kad briliantas būtų saugomas būtent taip, kad niekas jo negalėtų paliesti. Ar tai apsauga nuo vagių, ar nuo tragiškų nelaimių, kurias gali atnešti šis akmuo – sunku pasakyti.

 

“Hope” aukų skaičius siekia 120. Prieš daugelį amžių jis puošė deivės Sitos indų šventykloje skulptūrą. XVII amžiaus viduryje jis buvo pavogtas ir parduotas prancūzų pirkliui Jeanui Baptisteui Tavernier. Tada dvasininkai jį ir prakeikė. Legenda pasakoja, kad nelaimės turėjo ištikti ne tik akmens savininką, bet ir visus, kas tik jį paliesdavo. Tavernier briliantą pardavė 1668 metais Prancūzijos karaliui Liudvikui XIV. Šis liepė jį nušlifuoti taip, kad įgautų širdies pavidalą.

 

Apie pirklį, kuris netrukus susirgo egzotiška liga, o po mirties buvo sudraskytas vilkų, pasaulis greitai pamiršo. Lėtą karaliaus Saulės prakeiksmą stebėjo visas pasaulis. Kai Liudvikas įsigijo “Hope”, Prancūzija buvo itin galinga. Laimėdavo karus, įgydavo vis naujų kolonijų. Tačiau klestėjimo laikai greitai baigėsi. Šalį ėmė siaubti stichinės nelaimės, prasidėjo nederliai, badas. Karaliaus iždas tuštėjo, jo vaikai išmirė. Patas karalius nuo gangrenos mirė nesulaukęs 77-ojo gimtadienio.

 

Tas akmuo laimės neatneš

 

“Hope” daugelį metų pragulėjo Prancūzijos ižde, kol karalius Liudvikas XVI padovanojo jį žmonai Marijai Antuanetei. Tie, kas tiki prakeiksmu, teigia, kad netrukus įvykusi revoliucija ir buvo nulemta akmens. Marija Antuanetė ir Liudvikas buvo nukirsdinti, kaip ir dalis dvariškių. Per revoliuciją briliantas dingo. O gal buvo pavogtas ir peršlifuotas, kad niekas jo neatpažintų? Jis vėl atsirado 1830 metais Londone vieno juvelyro namuose, šį netrukus po to nužudė sūnus. Tada briliantas pateko į karaliaus Jurgio IV rankas, šis netrukus ėmė sirgti, o jo iždas – tuštėti.

 

O tada atnešė nelaimių Henry Hope’o, kuris jį pavadino savo pavarde, šeimai. Kai briliantas, perėjęs dar per kelias rankas, tapo Edwardo Beale’o McLeano, “The Washuington Post” savininko, nuosavybe, jo šeima skausmingai pajuto jo lemtingą poveikį. Nors magnato žmona Evalyn teigė, kad jis jai neša laimę, ir nešiojo jį ant kaklo daugelį metų, jos vaikai žuvo keistomis aplinkybėmis, vyras paliko, o kitas McLeanų kartas persekiojo savižudybės ir žmogžudystės. Laiškininkas, kuris atnešė briliantą pilkame voke į Smitsono institutą, patyrė dvi avarijas, o jo namas sudegė. Ar to dar maža?

 

Ar brilianto prakeiksmo galima išvengti? Gal tik tada, kai jį gerai pažįsti, o ne ignoruoji. Anglijos karalienė Elžbieta II yra viena iš žmonių, kurie ilgiausiai turi briliantą “Koh-i-noor”, taip pat vadinamą Šviesos kalnu. Šis akmuo lėmė, kad XVI amžiuje Didžiųjų Mogolų dinastijos įkūrėjas turėjo palikti sostą. Į valdymo pabaigą jį įkalino jo paties sūnus.

 

Naderas Šachas, kuris nugalėjo Mogolus ir tapo brangakmenio savininku, žuvo nuo plėšikų rankos. Jo įpėdiniai ir akmens savininkai netekdavo sosto, apakdavo. O visa tai dėl to, kad brilianto prakeiksmas skamba taip: “Tas, kam atiteks briliantas, valdys pasaulį, tačiau pažins beveik visas jo nelaimes. Tik Dievas ir moteris gali nešioti jį be baimės”. Britų valdovai, kuriems šis akmuo patekdavo į rankas, labai bijojo prakeiksmo ir dovanodavo jį žmonoms. Dabar “Koh-i-noor” puošia karalienės karūną, saugomą Londono Taueryje kartu su brangenybių kolekcija, kurios vertė 13 milijonų svarų.

 

Kaip papirkti briliantą

 

Elizabeth Taylor knygoje “Mano meilės romanas su brangenybėmis” rašo: “Esu laimės kūdikis, kad turiu gražių papuošalų. Bet netikiu, kad tie akmenys yra mano nuosavybė. Aš juos globoju, esu žmogus, kuris gali jais džiaugtis, užtikrinti jiems saugumą. Privalau juos mylėti”. Gražiausius papuošalus Elizabeth gavo iš savo gyvenimo vyrų: Mike’o Toddo, Richardo Burtono. Mike’as padovanojo jai tiarą ir sužadėtuvių žiedą su briliantais. Tačiau briliantai jiems neatnešė laimės. Mike’as žuvo lėktuvo katastrofoje.

 

Burtonas žinojo, kad Liz širdį galima užkariauti tik briliantais. Jis padovanojo mylimajai žiedą su milžinišku briliantu “Krupp”. Elizabeth beveik nenusimaudavo jo. 40-ojo gimtadienio proga Richardas padovanojo Liz žiedą su didžiausiu pasaulyje 69 karatų briliantu, kuris net buvo pavadintas “Taylor-Burton”. Už jį paklojo per milijoną dolerių. Ar brangenybės atnešė šiai porai laimę? Liz su Richardu dukart tuokėsi ir dukart skyrėsi. Galiausiai skandino liūdesį alkoholyje.

 

Visą gyvenimą Maria Callas galėjo džiaugtis briliantais, tačiau paskutinius keletą metų kovojo su depresija, kad Aristoteles Onassis ją paliko. Mirė vieniša nuo infarkto Paryžiuje. Jackie Onassis, kurios papuošalų kolekcija kėlė susižavėjimą ir pavydą, dukart laidojo mylimus vyrus. Aktorė Ellen Barkin iškart po skyrybų pardavė visą brangių papuošalų kolekciją, kad kuo greičiau pamirštų nenusisekusią santuoką su Ronu Perelmanu.

 

Dauguma briliantų kolekcijų buvo parduota aukcionuose, o pinigai skirti labdarai. Už briliantą “Taylor-Burton” Botsvanoje buvo pastatyta ligoninė. Ar tai galėjo padėti panaikinti prakeiksmą? Priklausė nuo to, kas briliantą nupirko. Jeigu naujas savininkas jį pirko paskatintas gobšumo, istorija prasidės iš naujo…

 

Parengta pagal: visokybes.com

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite