Rojus Salivanas – žmogus į kurį žaibas trenkė net 7 kartus

SullivanTikriausiai daugelis mūsų yra matęs audrą, tačiau retas žmogus gali pasigirti išgyvenęs po galingo žaibo smūgio. Mokslininkai ir sinoptikai teigia, kad išgyventi gavus vieną žaibo iškrovą – įmanoma (šansai labai maži, bet vis tiek yra), tačiau jeigu gauni antrą kartą – neįmanoma.

 

Šis fenomenalus vyriškis – Rojus Klyvlandas Salivanas (g. 1912 m. vasario 7 d. – m. 1983 m. rugsėjo 28 d.) – paneigė visus mokslininkų tvirtinimus. Salivanas kuris dirbo JAV Šenandoa nacionalinio parko (Virdžinija) reindžeriu buvo septynis kartus trenktas žaibo ir visus kartus išgyveno. Dvi šio reindžerio kepurės po žaibų iškrovos eksponuojamos Gineso parodų rūmuose Niujorke ir Pietų Karolinoje. Visi septyni atvejai buvo užfiksuoti medikų, nors kaip pats tvirtina, žaibas iš viso trenkęs į jį buvo 8 kartus.

 

Septyni trenkimai

 

– 1942 m. Salivanas nutrenktas pirmą kartą kai buvo miško apžvalgos bokštelyje. Žaibas pataikė jam į koją ir jis prarado nagą.
– 1962 m. žaibas trenkė kai Salivanas važiavo sunkvežimiu kalnų keliu. Jis neteko sąmonės ir nudegė antakius.
– 1970 m. trečią kartą žaibas apdegino jo kairį petį.
– 1972 m. žaibas trenkė reindžerio stotyje. Ugnis apdegino Salivano plaukus. Nuo to laiko jis pradėjo su savimi nešiotis vandens.
– 1973 m. žaibas trenkė Salivanui į galvą, išmetė jį iš mašinos ir vėl padegė plaukus.
– 1974 m. šeštą kartą žaibas trenkė stovyklavietėje, sužeidė kulkšnį.
– 1977 m. žaibas trenkė į Rojų Salivaną paskutinį kartą, kai šis žvejojo. Jis buvo nugabentas į ligoninę dėl krūtinės ir pilvo nudegimų.

 

Mirė jis 1983 m., būdamas 71 metų. Dėl nelaimingos meilės nusišovė. Po mirties buvo įtrauktas į Gineso rekordų knygą kaip vyras į kurį žaibas trenkė net 7 kartus.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite