Jūsų charakteris ir santuokos sėkmė priklauso nuo to, kelintas vaikas esate šeimoje

seima-energija-santykiaiVisiems žinoma, kad žmogaus charakteris priklauso nuo daugybės veiksnių: jo prigimties, paveldėjimo, auklėjimo, Zodiako ženklų ir taip toliau. Tačiau tikriausiai ne visi žinote, kad didelės įtakos turi ir tai, kelintas vaikas esate šeimoje, rašo anglija.TODAY.
 
Taip pat ne mažiau svarbu, ar esate vyriausias, vidurinis, ar jaunėlis vaikas šeimoje. Be to, psichologai nustatė, kad sėkminga ar nesėkminga santuoka priklauso nuo to, kuris vaikas esate jūs ir jūsų antroji pusė šeimoje. Taigi, norint sužinoti, kaip daro įtaką jūsų charakteriui ir esamos ar būsimos šeimos gerovei, belieka prisiminti, kelintas vaikas esate šeimoje.
 
VIENINTELIS VAIKAS ŠEIMOJE

 

Pliusai

 

Paprastai vienturčiai šeimoje prisiima viso pasaulio likimo sprendėjų statusą. Jie neretai užsibrėžia sunkiai įgyvendinamus, kartais beveik neįmanomus uždavinius ir tikslus. Užtat puikiai sugeba derinti darbą su laisvalaikiu. Niekada nešvaisto veltui laiko. Darbštūs, atsakingi, pareigingi. Todėl jais visada galima pasitikėti. Vienintelis vaikas šeimoje puikiai generuoja savo idėjas ir sumanymus, tačiau neretai jų realizavimą perkelia ant kitų pečių. Nors ir nevengia prisiimti daugybės įsipareigojimų, kuriuos stengiasi dorai ir sąžiningai atlikti.

 

Мinusai

 

Jo bene didžiausias trūkumas – neapgalvotai, dažnai be jokio motyvacijos įžeisti, sumenkinti, net pasmerkti kitą žmogų ir… pamiršti. Tuo tarpu vienturtis šeimoje niekada nepamiršta to, kuris su juo pasielgė negerai: įskaudino ar apgavo. Ir dažnai neužtenka jėgų, o gal ir noro atleisti jam. Labai reiklus kitiems, bet dažnai nepripažįsta pats esantis neteisus. Be to, negali pakęsti ir stoja piestu kritikuojamas. Todėl geriau teisybės jam nesakyti, nes labai jautriai ir skausmingai reaguoja. Tai yra bent vienas neatsargiai ištartas žodis, gali įžeisti jį iki širdies gelmių.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

VYRIAUSIAS VAIKAS ŠEIMOJE

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Pliusai

 

Tie žmonės – iš prigimties lyderiai. Iš jų išeina puikūs įmonių vadovai ir įkūrėjai. Jie linkę laikyti save išskirtiniais, todėl visada turi būti jų viršenybė. Paprastai vyriausias vaikas šeimoje būna dviejų tipų: rūpestingi auklėtojai arba agresyvūs idėjų bei projektų generatoriai. Bet tiek vieni, tiek ir kiti mėgsta kontroliuoti tuos, kurie jiems pavaldūs. Tiesiog jie išnaudoja tam skirtingus metodus. Neretai pirmieji vaikai šeimose būna gana išrankūs, kruopštūs, atidūs. Mėgsta tikslumą ir aiškumą. Daug dėmesio skiria detalėms. Dažniausiai būna puikūs organizatoriai, pasižymi profesionalumu ir kompetencija. Mėgsta laikytis punktualumo. Jie ilsisi tik po to, kai atlieka visus svarbius reikalus.

 

Мinusai

 

Vyriausias vaikas šeimoje dažnai būna priklausomas nuo savo nuotaikos ir neretai jam trūksta šilumos bei nuoširdumo pojūčio. Jis gali daryti spaudimą ne tik savo artimiems žmonėms, bet ir kitiems, sukeldamas pastariesiems nepilnavertiškumo ir nekompetencijos jausmą. Niekada nepriima žodžio „ne“ kaip atsakymą. Kai kurie iš jų laiko save visažiniais ir negali patikėti įgyvendinti bent dalį savo sugalvotų projektų kitiems vien dėl to, jog niekuo netiki taip, kaip savimi. Vyriausias vaikas šeimoje dažnai elgiasi su savo šeimos nariais ir aplinkiniais gana oficialiai, kaip didelis viršininkas: be jokio reikalo kabinėjasi ir kapstosi ieškodamas kitų žmonių trūkumus.

 

VIDURINIS VAIKAS ŠEIMOJE

 

Pliusai

 

Daugumos atvejų vidurinis vaikas šeimoje lengvai užmezga kontaktą, stengiasi įtikti kitiems ir paprastai vengia konfliktų, ginčytis ir atkakliai prieštarauti. Jis neriasi iš kailio, siekdamas, kad gyvenime dominuotų stabilumas, pastovumas ir ramybė. Jo šūkis: „Taika bet kuria kaina“. Paprastai vidurinis vaikas šeimoje pasižymi gana ramiu ir išlaikytu charakteriu, neatsako agresija į agresiją, draugiškas ir nuolankus klausytojas. Jis sugeba įžvelgti visas problemos puses ir visada pasiruošęs jas spręsti, norėdamas visiems padėti. Tos savybės liudija, kad vidurinis vaikas šeimoje gali puikiai atlikti tarpininko ar diplomato funkcijas.

 

Мinusai

 

Žinoma, vidurinis vaikas šeimoje ne toks lyderis, kaip vyriausias, bet išsiskiria dideliu noru padėti kitiems. Lygiai taip pat, kaip ir nesukelti aplinkinių nepasitenkinimo savo atžvilgiu. Tiesa, kartais viduriniam vaikui šeimoje sunku nusistatyti leidžiamas ribas. Norėdamas įtikti visiems, jis neretai tampa priklausomas nuo aplinkinių. Tai yra kartais nepajėgia priimti nepopuliarių sprendimų ir dažnai kaltina save dėl kitų žmonių netinkamo elgesio ir trūkumų.

 

JAUNIAUSIAS VAIKAS ŠEIMOJE

 

Pliusai

 

Jaunėlis šeimoje labai komunikabilus, mėgsta bendrauti, todėl lengvai užmezga kontaktą su žmonėmis. Be to, jis mėgsta ir triukšmingas draugų kompanijas bei linksmus vakarėlius. Užtat sugeba sukurti jaukią aplinką ir kiti iš karto pasijunta esantys tarsi savo namuose. Jauniausias vaikas šeimoje – iš prigimties ekstravertas, pasisemiantis energijos iš bendravimo su žmonėmis. Beje, niekada nebijo rizikuoti.

 

Мinusai

 

Jauniausiam vaikui šeimoje gana greitai viskas nusibosta ir įgrįsta. Didžiausia jo baimė – būti atstumtam, nes po to nepajėgia ilgai atsitiesti. Todėl iškilus bet kokioms mažiausioms abejonėms dėl kito žmogaus lojalumo ar atsidavimo, jis stengiasi kuo greičiau „nepastebimai“ išnykti. Panašu, jis per daug užsiangažavęs ties savimi ir tikisi iš aplinkinių ar partnerių nerealių dalykų. Todėl neretai rezultatas būna prastas: pusiaukelėje gali žlugti pradėti projektai ir nutrūkti svarbūs partnerystės ryšiai.

 

LABIAUSIAI SĖKMINGOS POROS SANTUOKOJE:

 

 

Vienintelis vaikas + jauniausias, vyriausias + jauniausias, vidurinis + jauniausias

 

Beje, tokiais atvejais didesnę įtaką daro žmogaus lytis. Taigi, jei jus domina tvirta ir ilgalaikė santuoka, tai žmona turėtų būti vienintelis arba vyriausias vaikas šeimoje, o vyras – jauniausias, užaugęs šeimoje su vyresnėmis seserimis. Mat jauniausias vaikas šeimoje, užaugęs kartu su vyresnėmis seserimis, stipriai stimuliuoja motinišką instinktą moteriai, savo žmonai. Bet jei ji pati – vyriausias vaikas šeimoje, tai ir be to jos motiniškas instinktas būna stiprus.

 

Tuo tarpu vyras – jauniausias vaikas, užaugęs tarp vyresnių seserų, pripranta prie to, kad seserys visada juo rūpinosi ir globojo. Kitaip tariant, žiūrėjo į jį kaip į mylimiausią savo žaisliuką. Užtat tokių pačių santykių vyras tikisi ir iš savo žmonos. O tai gauti jis gali tik iš tos moters, kuri šeimoje buvo vyriausia duktė. Tokia santuoka palanki bei naudinga ir sėkminga abiems pusėsms. Kaip ir minėta, vyriausias vaikas šeimoje paprastai būna rūpestingas, atsakingas, pareigingas žmogus. O sukūrus šeimą su jaunėliu šeimoje – vyriausias bus ne tik tvirta atrama jam, bet ir nepamirš priminti, kad gerai kartais pasilinksminti ir pramogauti, bet norint sėkmingai įgyvendinti bendrus sumanymus ir idėjas reikia daug ir atkakliai dirbti.

 

Vyriausias + vyriausias

 

Šioje sąjungoje labai didelė trinties, konfliktų ir kitokių problemų tikimybė. Kitaip tariant, tikėtina, kad „lygiaverčiai“ partrneriai nuo pirmos santuokos dienos nuolat kovos dėl lyderio pozicijos ir „mušis kaktomis“. Kita vertus, vienas iš partnerių mėgins nuolat kontroliuoti kitą ir laikyti vadžias savo rankose. Tuo tarpu kitas bus priverstas nuolat nusileisti ir įtikti.

 

Vyriausias + vidurinis

 

Šios sąjungos neigiama pusė ta, kad vidurinis vaikas šeimoje linkęs būti neištikimas. Taip pat nenuspėjamai elgtis, net veidmainiauti, norėdamas įtikti partneriui, kuris buvo vyriausias vaikas šeimoje. Ir nors vidurinis vaikas šeimoje iš esmės tinka bet kuriam partneriui (nebent išimtis taip pat su viduriniu vaiku šeimoje), jis arba ji gali jaustis „antrarūšiu“ žmogumi santuokoje ir stengsis ištrūkti iš tos situacijos.

 

Jei vidurinio vaiko šeimoje bus valdingas ir reiklus partneris – vyriausias vaikas šeimoje, tai greičiausiai viduriniam teks atsisakyti savo norų, siekių ir tikslų labiau dominuojančio sutuoktinio ar sutuoktinės naudai, kurie buvo vyriausi vaikai šeimoje. Tačiau santuoka gali būti gerokai sėkmingesnė, jei vidurinis vaikas pasižymės kai kuriomis jauniausio vaiko šeimoje savybėmis.

 

Vyriausias + jauniausias

 

Jųdviejų – puiki pora, kadangi vyriausias vaikas šeimoje gali išmokyti jauniausią daug praktiškų dalykų bei jam rodyti pavyzdį savo rimtu požiūriu į gyvenimą. Tuo tarpu jauniausias savo pavyzdžiu parodys, kad reikia mokėti laiku ir atsipalaiduoti, atitrūkti nuo rūpesčių ir darbų.

 

Vidurinis + vidurinis

 

Tikėtina, kad jųdviejų santuoka gali būti ir sėkminga, ir nesėkminga. Kitaip tariant, jei vienas iš partnerių turi kai kurių vyriausio vaiko šeimoje savybių, o kitas – jauniausio, tai gali būti labai sėkminga santuoka. Žvelgiant iš kitos pusės, jei abu partneriai pasižymi akivaizdžiai išreikštomis vidurinio vaiko savybėmis, gali iškilti daug sunkumų bendraujant. Nors abu linkę susitarti bei ieškoti kompromisų ir išeities. Šie žmonės gerai sutaria ir su aplinkiniais, neretai juos palaiko. Be to, ši sąjunga turi vieną labai didelį pliusą: abu partneriai nelinkę eiti „į kairę“ ir būti neištikimais.

 

Vidurinis + jauniausias

 

Ši sąjunga bus labiau sėkminga tuo atveju, jei vidurinis vaikas daugiau turės vyriausio vaiko savybių ir elgsis kaip jis. O jei jis labiau pasižymės vidurinio vaiko savybėmis, vadinasi, jis rizikuoja turėti kiek lengvabūdišką požiūrį į gyvenimą, būdingą jaunėliams. Tai reiškia, kad toje santuokoje nusimato tokios pat problemos ir nesusikalbėjimas, kaip ir tarp dviejų jauniausių vaikų šeimoje. Tai yra, jei vidurinis vaikas šeimoje pasižymi savybėmis, kurios labiau būdingos jauniausiam, santuoka su jauniausiu, anksčiau ar vėliau, bus pasmerkta žlugti.

 

Jauniausias + jauniausias

 

Jauniausias vaike, būkite atsargus kurdamas šeimą su jauniausiu vaiku šeimoje! Aišku, galite kartu pramogauti, linksmintis ir visaip kitaip leisti lasivalaikį, bet vieną gražią dieną pajusite, kad negalite būti kartu, nes gyvenimas virsta chaosu, nesibaigiančiu pragaru ir nei vienas nenorite prisiimti atsakomybės.

 

Vienintelis + vienintelis

 

Tai bene blogiausias derinys, nes tiek vienas, tiek ir kitas pripratę būti dėmesio centre, pasaulio bamba ir nė už ką nenorės nusileisti vienas kitam. Be to, abu vienodai iš prigimties egoistai ir neturi nė mažiausio supratimo apie priešingų lyčių atstovų psichologiją.

 

Žmona – jauniausia duktė šeimoje, neturinti brolių + vyras – jauniausias sūnus, neturintis seserų

 

Šiai santuokai būdingos tokios pat problemos, kaip ir porai jauniausias + jauniausias bei vienintelis + vienintelis, todėl vargu, ar kuris nors iš partnerių supras vienas kito poreikius ir sugebės palaikyti.

 

Parengė: Sniegė Pilypienė

 

anglija-today

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Magdaliete

Dar tokios nesamones neskaiciau,bukas ir kvailas tas straipsnis.

PonasSetonas

Briedu briedas…

Taip pat skaitykite