Keturios stichijos kurios valdo kiekvieną žmogų

Pradiniai elementai – alchemijoje, senosiose filosofijose – archetipiniai sandai, sukūrę žemę ir sudarantys jos egzistencijos pagrindą.Įvairiose filosofijose, mokymuose dažniausiai sutinkamos keturios stichijos – oras, vanduo, ugnis ir žemė. Neretai įvedamas ir penktasis, abstraktus, nematerialus elementas – erdvė, eteris, mintis. Senovės Graikijoje stichijų teoriją išplėtojo Empedoklis. Budzimo ir induizmo filosofijoje šie penki elementai išreiškiami čakromis. Kinų filosofijoje išskiriamos penkios stichijos (Wuxing), tačiau jos skiriasi nuo indoeuropietiškųjų – medis, ugnis, žemė, metalas, vanduo. Ezoteriniuose mokymuose, neopagonybėje, astrologijoje keturios stichijos – svarbi mokymo dalis. Joms priskiriamos žmogaus savybės, grupuojami zodiako ženklai.Kiekviename žmoguje yra keturi elementai: ugnis, oras, vanduo ir žemė. Žmogaus tikslas – pasiekti bendrą visumą ir įgyti pasitikėjimą, kompensuojant trūkstamą elementą.
 
Dažnai atsitinka taip, kad žmonės instinktyviai demonstruoja savo stipriąsias puses ir naudoja tik tuos elementus, kurių turi daugiausiai. Turite suprasti, kad stichijos tai sąmoningos būtybės , kurios aprūpina mus tam tikromis savybėmis, jos turi savo galią ir įtaką mūsų pasauliui.
 
Taigi mūsų – žmonijos užduotis susidraugauti su visais stichijų elementais ir gauti pagalbą, paramą iš jų. Stichijos glūdančios mūsų viduje veikia mus ir mūsų gyvenimus. Nesvarbu, patinka mums tai ar ne, bet tai tiesa.

 

Norėdami nustatyti, kurį dominuojantį elementą turite jūs, jums gali padėti vizualizacija, įsiklausymas į save. Įsivaizduokite, jog esate paranormalių galių žmogus, kuris savo maginių galių pagalba gali viską. Įsivaizduokite, kad jūs ramiai einate keliu ir staiga jus užpuola vienas arba keli asmenis. Pabandykite įsivaizduoti kokia bus jūsų reakcija? Kaip ginsites nuo užpuolikų? Kokius stichijos elementus panaudosite?

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Dalis žmonių atsakys, jog statys plytų, betono sienas, supils kalnus – tai atstovauja žemės elementus.
Kiti – apsups save su ugnimi, uždegs ugnies siena, spjaudysis ugnimi – ugnies elementas. Dar kiti – matys krioklį, nupieš upę taip atskirdami save nuo puolančiojo- tai vadinama vandens elementu. Ketvirti gali įsivaizduoti stiprų vėją, tornadą, uraganą naikinanti užpuolikus – šitaip elgiasi žmonės turintys oro elementų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tačiau, atsitinka ir taip, jog žmonės įvaldo keletą stichijos elementų. Pavyzdžiui vandens ir žemės. Arba vandens ir orą, arba vandenį ir ugnį. Tikiuosi, šitas mažas testas padėjo jums nustatyti, kuris ar kurie elementai pas jus dominuoja. Jeigu sunkiai sekasi suprasti kuris elementas jumyse stipriausias, galite tiesiog pagalvoti kur jus labiau trauktu atostogauti: ar kur nors prie vandens, ar ten kur labai karšta (Ugnis), o gal norėtumete nuvažiuoti į džiungles (Žemė). Įdedant šiek tiek pastangų ir vizualizacijos nesunkiai suvoksite kuris elemenetas yra pas jus dominuoja.

 

Žemiau pateikiama keletą patarimų kaip pagerinti santykius su elementais:

 

Ugnis

 

Nuo senų laikų žmonės visame pasaulyje ugnį naudojo ne tik maisto gaminimui ar patalpų šildymui bet ir religiniuose ritualuose. Ugnis simbolizuoja veržlumą, aistrą, džiaugsmą.

 

Siekiant pagerinti santykius su ugnimi, jums reikia su ja susidraugauti. Uždekite žvakę ir žiūrėkite į ugnį, kelis kartus giliai įkvėpkite. Nusiraminkite. Pabandykite pasiekti vidinės pusiausvyros būseną ir pamatyti Ugnies didybę… Dėkokite už skleidžiamą šilumą ir ramybę.

 

Vanduo

 

Vandens elementas – materijos ir informacijos pasikeitimas. Mūsų kūnas susideda net iš 80% vandens. Siekiant nustatyti ryšį su vandeniu, galite eiti prie ežero (jūrų, vandenynų). Jei jums trūksta šių charakterio savybes kaip lankstumas, lankstumo, nuoširdumas – prašykite vandens suteikti Jums savo elementą. Vanduos išlaisvina, nuplauna negatyvią informaciją.

 

Žemė

 

Norint susijungti su žemės elementu, pats paprasčiausias būdas užkasti sudeginto lapo pelenus su neigiama informacija arba išbarstyti juos ant žemės. Žemė yra pradžia ir pabaiga. Mes paliekame žemę ir grįžtame į ją. Todėl yra logiška stiprias emocijas perduoti žemei, kuri užbaigtų nelaimių ir blogų minčių ciklą. Mylėkime savo žemę neterškime, saugokime gamtą.

 

Oras

 

Oro elementas – tai mūsų mintys, mąstymo procesai. Sąmoningas darbas su Oro elementu padeda išsigryninti mūsų mintims – jos tampa skaidresnės, mąstymas pozityvesnis. O pozityvus mąstymas kuria laimingą likimą. Darbas su Oro elementu – tai visos kvėpavimo praktikos – sąmoningas sujungtas kvėpavimas, rebefingas, pranajoga, hiperaktyvus kvėpavimas ir t.t.

 

Straipsnį parengė: Ingrida Poccia, Magijos Šaltinis

Rekomenduojami video:


Naujausius Seniausius Geriausius
Bičas

“Nesvarbu, patinka mums tai ar ne, bet tai tiesa.” o kur įrodymai?

Taip pat skaitykite