10 ligų, kurios perduodamos dvasiniu keliu

Liga – organizmo veiklos sutrikimas. Sergančiame žmogaus organizme funkcionuoja visi organai ir sistemos, tačiau sutrinka gebėjimas prisitaikyti prie aplinkos, sumažėja ar visai pranyksta darbingumas. Trunka nuo priežasties ar žalingo veiksnio poveikio pradžios iki pirmųjų ligos reiškinių. Ūminės – prasideda staigiai, greitai atsiranda ligos simptomų, trunka 2-3 savaites (pvz., difterija, gripas, šiltinės, tymai) Organizmas (organ + ism; gr. organon 'įrankis', 'instrumentas') – savarankiškai egzistuojantis organinio pasaulio vienetas (gyvūnas, grybas, augalas arba mikroorganizmas, gyvosios gamtos elementas), turintis savireguliacijos sistemą, kuriam daro poveikį įvairūs aplinkos veiksniai. Organizmas gali egzistuoti sąveikaudamas su aplinka, kuri padeda jam atsinaujinti.1. Dvasinis greitas maistas
 
Tai atsitinka, kai dvasingumas sumaišomas su kultūra, kuri labiau vertina greitį, spręsti daug užduočių ir patirti malonumą jau netrukus.
 
Tai plačiai paplitusios fantazijos rezultatas apie tai, kad atsilaisvinti iš kančios ir nemalonių potyrių galima lengvai ir greitai. Tuo tarpu turėtų būti aišku, jog siekti dvasinės transformacijos vienu šuoliu neįmanoma.
 
2. Dirbtinis dvasingumas

 

Dirbtinis dvasingumas pasireiškia tuo, jog žmogus kalba, rengiasi ir elgiasi taip, lyg būtų labai dvasinis. Tai toks imitacijos variantas, jei kas nors nori būti leopardu, todėl nusipaišo sau kailį.

 

3. Paini motyvacija

 

Tikrasis noras dvasiškai augti yra švarus ir tyras. Tačiau kartais jis susimaišo su daug žemesnėmis motyvacijomis, pavyzdžiui noru būti mylimu, atkreipti į save dėmesį, užpildyti vidinę tuštumą, pašalinti vidinį skausmą, pabėgti nuo savęs, o dar blogiau – siekti ambicingų tikslų, kaip sporte ar versle. Tai noras būti geresniu už kitus savo aplinkoje.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

4. Susitapatinimas su dvasine patirtimi

 

Šiuo atveju žmogaus EGO susitapatina su dvasiniu augimu ir priskiria jį sau. Žmogus pradeda tikėti, kad jis įgyvendina apreiškimą, kuris jį aplankė. Didžia dalimi tokie atvejai yra liga, kuri užtrunka gana ilgai.

 

5. Sudievintas EGO

 

Šita liga atsiranda tada, kai pati egoistinės asmenybės struktūra giliai susitapatina su dvasinėmis idėjomis ir koncepcijomis. Tokios ligos rezultatas – susidaro jokia kulka neprašaunama egoistinė struktūra. Kai EGO susidvasina, žmogus tampa nelankstus ir negali tinkamai priimti informacijos, nebelieka atgalinio ryšio su išore. Toks žmogus tampa neskaidrus, sustabarėjęs vienoje religojoje ar filosofijoje, o dvasinis augimas sustoja.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

6. Masinė dvasinių mokytojų gamyba

 

Egzistuoja daug plačiai išreklamuotų dvasinių mokyklų, kuriose nuolat gaminami specialistai (lyderiai), kurie mano, jog yra meistrai. Tačiau iš tikrųjų yra ne taip. Tai yra ne kas kita, o tam tikras dvasinis konvejeris. Šiek tiek dvasinio spindesio, šiek tiek apreiškimų ir štai žmogus „nušvito“. Ir jis jau pasiruošęs “šviesti” kitus. Problema yra ne tame, kaip mokomi šie “dvasininkai”. Daug didesnė bėda ta, kad tie mokiniai jaučiasi esą tikrieji dvasios meistrai.

 

7. Dvasinė puikybė

 

Dvasinė puikybė atsiranda tada, kai praktikas po daug metų užtrūkusio įtempto darbo su savimi pasiekia tam tikrą išminties lygmenį ir naudoja šį pasiekimą kaip pasiteisinimą nebedirbti toliau. Dvasinio išskirtinumo jausmas – dar vienas šios ligos simptomas, kuris perduodamas dvasiniu būdu. Jis pasireiškia jautimu ar žinojimu, kad „aš išmintingesnis už kitus, esu aukščiau kitų, todėl ir einu pa2iu teisingiausiu dvasiniu keliu“.

 

8. Kolektyvinis protas

 

Arba kolektyvinė beprotybė. Šis reiškinys dar vadinamas grupiniu mastymu. Tai kulto psichologija arba ašramų liga. Šis yra labai klastingas virusas, pagal visus požymius labai panašus į tradicines priklausomybės ligas. Įvairių dvasinių grupių nariai sudaro tarp savęs nerašytus susitarimus kaip teisingai galvoti, kaip teisingai kalbėti, elgtis, rengtis, veikti. Asmenybės ir grupės, kurios yra paveiktos šio viruso kategoriškai atmeta kitas asmenybes, kitų grupių nuomones, vertybes ir aplinkybes, kurios neatitinka jų išpažįstamų taisyklių.

 

9. Išrinktojo kompleksas

 

Išrinktųjų kompleksu serga ne tik žydai. Tai greičiau įsitikinimas, kad „mano grupė yra labiau dvasiškai išsivysčiusi negu kitos“. Egzistuoja labai didelis skirtumas tarp supratimo, kad žmogus rado tinkamą sau kelią, mokytoją ar bendruomenę ir nušvitimo, kad jis rado Tą Vienintelį.

 

10. Mirtinas virusas: „aš pasiekiau“.

 

Šita liga labai pavojinga, nes gali būti evoliucijos kelyje gali sukelti mirtinas pasekmes. Tai įsitikinimas, kad žmogus jau savo dvasinio tobulėjimo tikslą. Kai tik mes pradedame tuo tikėti, kad pasiekėme kelio pabaigą, tolesnis augimas sustoja.

 

Straipsnio autorius: Gintaras Mikšiūnas, šaltinis: kvantinemagija.lt

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Leokadija

Labai taikliai parasyta.Sutinku.Kai kur ir apie mane.

Taip pat skaitykite