15 požymių, kad jūsų namuose vyksta paranormalūs reiškiniai

paranormalus-reiskiniaiAr jūsų namuose buvo įvykių, į kuriuos atkreipėte dėmesį, tačiau negalite jų paaiškinti? Gal tai buvo uždarytų durų bilsnojimas, vos girdimas, nežinia iš kur atsklindantis triukšmas ar savaime užsideganti šviesa?

 

Vis dėlto vaiduoklis, poltergeistas ar koks kitas reiškinys, kurį galima apibūdinti kaip paranormalų – pasitaiko itin retai ir tikrai nebus lengva nustatyti, ar keistenybės, vykstančios jūsų namuose, susijusios su nematomo, vadinamo subtiliojo pasaulio sutvėrimais. Tačiau jei įtariate, kad keisti įvykiai, kvapai ar vaizdai gali būti su jais susiję, gal būt pravers šis sąrašas.

 

Nepaaiškinamas triukšmas

 

Tai gali būti žingsniai, smūgiai, stuksenimas, drėskimui ar kritimui būdingi garsai. Kartais jie pasigirsta retai ir būna vos girdimi, o kartais garsūs ir girdimi dažnai.

 

Durų varstymas

 

Buto, spintos ar spinlelių durų atidarymo ir uždarymo kartais nė nepastebime, nors kartais varstomos durys skleidžia specifinius garsus. Tačiau jei tikrai žinote, kad durys buvo uždarytos, ir niekas kitas negalėjo jų atidaryti, tačiau randate jas atviras – tai tikriausiai jau bus ženklas, kad jūsų namuose yra nekviestų svečių.

 

Dingstantys ir atsirandantys daiktai

 

Jei niekaip nerandate kokio nors daikto, kuriuo nuolat naudojatės, ir esate tikri, kad padėjote jį į įprastą vietą, bet jo ten nėra – dar nieko nereiškia, nes gal kaip tik šį kartą jį padėjote kur nors kitur. Tačiau jei po kurio laiko daiktą rasite būtent įprastoje vietoje – tai ženklas, į kurį negalima nekreipti dėmesio. Beje, dingę daiktai gali atsirasti ir po kelių dienų, ir po kelių savaičių – tarsi juos kas nors buvo paėmęs, o po kurio laiko gražino į vietą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Nepaaiškinami šešėliai

 

Atsitiktinai keistus šešėlius dažniausiai pastebime vadinamuoju šoniniu matymu – atrodo, tarsi kažkas šmėstelėjo. Kartais tie šešėliai gali priminti žmogaus siluetą, o kartais jų forma būna nenusakoma.

 

Keistas gyvūnų elgesys

 

Katės, šunys ir kai kurie kiti naminiai gyvūnai labai jautrūs svečiams iš subtiliojo pasaulio, todėl jei jie ėmė elgtis neįprastai – vadinasi, kažką mato ar užuodžia. Pavyzdžiui, šunys gali aploti žmogaus akiai nematomus sutvėrimus, pasišiaušti ar susigūžti prieš (mūsų požiūriu) nežinia ką ar net užsispyrusiai neiti į kurį nors kambarį.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Jus kažkas stebi

 

Nejaukų pojūtį, jog esate stebimas, gali sukelti bet kas. Tačiau jei šis pojūtis kyla tik kurioje nors konkrečioje būsto vietoje, tai gali šį tą reikšti.

 

Rečiau pasitaikantys, tačiau reikšmingi požymiai

 

Psichokinetiniai reiškiniai: Jei durys ar langai atsidaro ir užsidaro jums matant, jei šviesa įsijungia ir išsijungia pati, jei prisukamas vaiko žaislas nei iš šio, nei iš to ima veikti – akivaizdu, kad vyksta kažkas nepaaiškinama. O kai kurie žmonės pasakoja, kad gulėdami lovoje jautė, kaip kažkas nematomas prisėda ant jos krašto…

 

Jus kažkas liečia: Jausmas, kai kažkas nematomas prisiliečia prie jūsų – liečia ranką, glosto plaukus ar net stumteli – visai kas kita, negu jausmas, kad esate tiesiog stebimas. Beje, tas kažkas gali jūsų ir neliesti – jis tiesiog praslinks greta, o žmogus pajus vėjo šuorą.

 

Riksmas ir šnabždesiai: Prislopinti balsai, šnabždesiai ar šūksniai, o kai kada – nežinia iš kur pasigirdusi muzika taip pat ženklas, kad netoliese gali būti kažkokia nematoma esybė. Kai kurie žmonės girdi savo vardą, kurį ištaria nežinia kas. Be abejo, jei tą patį vienu metu mato ir girdi keli žmonės – tai kur kas svaresnis požymis, kad jus aplankė svečiai iš nematomojo pasaulio.

 

Karštis ar šaltis: Nepaaiškinamas šaltis laikomas klasikiniu vaiduoklio buvimo požymiu, tačiau bet koks atvejis, kai staiga nei iš šio nei iš to smarkiai pakilo arba nukrito temperatūra, gaali būti laikomas ženklu, kad netoliese yra vaiduoklis.

 

Neįprasti kvapai: Kvepalų ar odekolono kvapas, kurio jūs niekada neturėjote, pasklidęs be jokios regimos priežasties, gali būti tik įžanga. Tuo pat metu gali vykti ir kiti nepaaiškinami reiškiniai, pavyzdžiui, pasirodyti nesuprantami šešėliai, pasigirsti balsai ar prasidėti psichokinetiniai procesai. Beje, kvapai gali sklisti ne tik malonūs, bet ir itin atstumiantys ar net šlykštūs.

 

Nenuginčijami įrodymai

 

Yra reiškinių, kurie gali būti laikomi pakankamai svariais įrodymais, kad susidūrėte su nematomojo pasaulio būtybėmis.

 

Daiktų judėjimas: Tai gali būti lėkštės, kurios nežinia kodėl ima slinkti per stalą, paveikslai, kurie nežinia kodėl krenta nuo sienos, užsitrenkiančios durys ar keičiantys vietą baldai.

 

Fizinis kontaktas: jei ant jūsų kūno atsirado įbrėžimų ar nubrozdinimų, nors tikrai žinote, kad nesusižeidėte, jei pajutote, kad jus stumdo ar gavote smūgį – vadinasi, jus atakavo nekviestas svečias. Tačiau taip nutinka itin retai.

 

Užrašai ir pėdsakai: Įtikinamu įrodymu laikomi ir tie atvejai, kai gaunate laišką – aptinkate užrašą ant popieriaus, rankų antspaudus ar kojų pėdsakus.

 

Pasirodo patys: Kartais neprašyti svečiai gali net pasirodyti. Tai gali būti žmogaus figūros pavidalą įgavęs rūkas ar permatoma figūra, kuri dingsta vos tik ją pastebėsite. Tačiau pamatyti dvasią ar kokį nors kitą sunkiai suvokiamą ojektą pavyksta labai retai. Dar rečiau pasirodo tokios figūros, kurių tikrumu sunku suabejoti, o išduoda jas tai, kad dingsta tiesiog kiaurai sieną.

 

Atmeskite viską, ką tik galite, ir kvieskite ekspertus

 

O dabar atmeskite viską, ką galite kaip nors racionaliai paaiškinti. Ir dar kartą apsvarstę, ką matėte ar pajutote, atmeskite dar kartą.

 

Triukšmą galėjo sukelti kaimynai ar net pelės, durys galėjo atsidaryti dėl to, kad sugedo jose įstatytas mechanizmas, daiktų galėjote nerasti dėl to, kad pamiršote, kur juos pasidėjote paskutinį kartą, o neįprastus šešėlius sukūrė pravažiuojančio automobilio žibintų šviesa.

 

Gali būti ir taip, kad kai kurie neva reiškiniai – tik jūsų vaizduotės vaisius. Žinoma, jei neįprastus reiškinius stebėjote ne vienas, įtikinti save tuo bus gerokai sunkiau. Taip pat ir tuo atveju, jei meistrai nerado jokių defektų, dėl kurių, tarkime, durys, pačios varstosi, arba pataisė mechanizmą, bet fenomenas niekur nedingo…

 

Tuomet belieka viską fiksuoti. Pavyzdžiui: „Gegužės 1 dieną 22 valandą sėdėjau ant sofos žiūrėdamas televizijos laidą, ir tuo metu vonioje savaime užsidegė šviesa. Nuėjau ir išjungiau“, „liepos 5 dieną 21 valandą 17 minučių buvau virtuvėje ir vėl išgirdau žingsnius koridoriuje, bet ten nieko nebuvo“.

 

Bandykite keistus reiškinius užfiksuoti fotoaparatu ar vaizdo kamera, o garsus įrašyti į diktofoną. Tai bei jūsų užrašai pravers, jei nuspręsite kreiptis į ekspertus. Bet neįprastų reiškinių ekspertus kvieskite tik tada, kai įsitikinsite, kad kai kurių dalykų niekaip racionaliai negalite paaiškinti. Ir nors tikimybė, kad jūsų būste iš tikrųjų apsigyveno ar lankosi nekviesti svečiai iš nematomojo anapusinio pasaulio, daugiau negu menka, jei situacija ypatinga ir baiminatės, kad kyla pavojus sveikatai, geriau nedelsti.

 

Belieka vienas klausimas – kaip pasirinkti tuos paranormalių reiškinių tyrinėtojus ir neapsigauti?

 

Parengta pagal Paranormal.about.com ir Magov.net

 

Rekomenduojami video:


2500
14 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Anonimas

Ta diena su savo geriause drauge ,,zaidiau” su ouja lentele.Vakare kai jos nebuvo,buvau uzsidejus viena ausine ir klausiausi muzikos.o su kita viska girdejau.Kambario durys buvo uzdarytos.isgirdau pabaladojima i mano svetaines kambario duris is kito kambario puse.nieko nebuvo buvau labai persigandus.Tada isgirdau duru gargzdesi atsisukus pamaciau kad durys atidarytos.Labai issigdandau ir iskart pradejau rasyt draugei.

nesvarbu

Dar man šiandien nutiko keistas dalykas aš ieškojau virbalu su kojine ir niekur nerandu gal tikrai yra poltergeistas mano namuose nes pastoviai viskas dingsta

nesvarbu

Sveiki gal keistai skambės man yra nutike keisti dalykai namuose tai papasakosiu savo tikra istorija tai nutiko kai važaviau i šaulius ir kai grižiau namo kažkaip pasižiurėjus i ranka jokio ibrežimo nebuvo bet kai rytė prabudau pamačiau idraskyta ranka bet nieko tai nepajutau tėvams pasakiau bet jie nesupranta kas čia man nutiko kaip galėjau išsidraskyti sau ranka bet kraujo tai nebuvo bet rando jau nebesimato, tai kitas keistas įvykis kelis kartus girdžiu balsus moteriu mano vardu sako labai keista ir prisimenu kai padėjau vašėli ant lovos ir tuomet ilgai ieškojau ir niekur neradau ir viena diena radau rankineje apačioje bet… Skaityti daugiau »

Ajk tu namo, ok?

Na, vieną kartą aš girdėjau keistą pokštelėjimą, bet net nenumaniau iš kur sklinda ir niekas negalėjo tokio garso skleisti, neturiu tokių daiktų namuose. Taip pat kažkada neradau savo šukų. Bet ne čia esmė. Po kelių dienų jas radau toje vietoje, kurią buvau apieškojusi mažiausiai penkis kartus. Tai nekeista?
Dėl stebėjimo. Miegamajame jaučiuosi nepatogiai. Maždaug toks jausmas, kai visi žmonės tave keistai nužiūrinėja, o tu nežinai kas ne taip. Vat taip maždaug jaučiuosi aš. Bet tik miegajame.
Lietimo jausmas. Amžinai jausmas, kad kažkas mane paliečia pirštu. Atsisuku, nieko.

Gabijameow

Man vis atrodo, kad kažkas mane stebi. Bet šiaip kitų dalykų nenutinka. Bet jei girdžiu garsus, tai ten kaimynai. Vieną kart mano pažįstama kalbėjo apie vaiduoklius kuriuos mato, kad ją mirtis nori pasiimt. Bet aš ja netikėjau.

Šiurpas

Šiandien ryte gulėjau lovoje prasimerkusi ir pati įsijungė šviesa.

Smilga mano katytė

Mano katytė paniškai bijo i brolio kambari eiti. Jis ten dvasias kviečia tai basu.

Baimė

Man tinka visi. Nežinau kodėl taip yra. Bet tai vyksta.

as

Pas mane buvo lygiai taip pat apie 2metus,kartais nurimadavo kartais vel uzpuldavo visokios nesamones,ispradziu buvo kazkas panasaus i bilduka,nebuvo piktybinis,ivairus garsai,daiktu dingimas,paskui atsirado kazkas stipraus,ir baisaus,bloga energetika namie,lyg nebuvo kuo kvepuoti,nakti girdejau kaip prie mano galvos virs kazks garsiai lyg dusdamas kvepavo,ir judino lovos spintele,grindys dundejo lyg dramblys sokinetu,durys darinejosi,skambutis i duris,zaislu skraidymai,suo buvo pakistas po vonia ir padares sysia is baimes,buvo labai negeri metai,nes namuose buvo tikra katasfrofa.

Sarunas

As su savo klasiokais buvau isvares i ekskursija su nakvyne. Mes visi zinojom ta Charlie Charlie Challange ir as netycia istariau zodzius (be popieriaus ir piestuku) ir sviesa tiesiog issijunge (Aktyvuojama judesiu). Visi issigandom. Tada grizau namo. Man atrodo kad buvau 1 namuose ir tada taip is niekur nukrito Marijos paveikslas ir kryzius. Tada po keliu savaiciu as buvau prie Kompiuterio ir nukrito Jezaus paveikslas ir keli kiti daiktai. Tai jau ZIAURIAI isgazdino. Ir visai neseniai 2015/07/27 (kazkur) diena as guledamas lovoje pajutau toki vejo gusi man i kakla. Langas buvo uzdarytas. Durys irgi. Buvo naktis. As atsisukau ir nieko… Skaityti daugiau »

Taip pat skaitykite