Robotai–sociopatai gali užgrobti žmoniją

robotai-sosciopataiDavose vykstančiame Pasaulio ekonomikos forume vyriausiasis dirbtinio intelekto (DI) ekspertas Stuartas Russellas išsakė nuomonę, kad DI gali užgrobti žmones dar iki tol, kol bus gyvi jo vaikai, rašo „The Telegraph“.

 

Šiuo metu svarbiausias iššūkis yra padaryti taip, kad kompiuteriai ir toliau tenkintų žmonių poreikius,o ne taptų grėsme jiems, aiškino S.Russellas. Kad taip nutiktų, labai svarbu robotus aprūpinti tokiomis vertybėmis, kokias turi žmonės.

 

Tačiau yra galima ir kitokia ateitis – tokia, kurioje mūsų lauks robotai – sociopatai. Didžiausia grėsmė iš dirbtinio intelekto yra autonominės ginklų sistemos. Tačiau jau visai netrukus dirbtinio intelekto sistemos iš žmonių atims ir darbo vietas. S.Russellas priminė, kad kompiuteriai jau dabar perėmė milijonus darbų, kuriuos anksčiau atlikdavo žmonės.

 

Apie dirbtinio intelekto grėsmes neseniai buvo užsiminę ir vienas garsiausių šių laikų fizikų Stephenas Hawkingas, apie jas nuolat kalba ir „SpaxeX“ bei „Tesla“ įkūrėjas ir vadovas Elonas Muskas.

 

Priminsime, kad sociopatija tai psichikos sutrikimas, moralinis ir socialinis nepilnavertiškumas, dažnai apibrėžiamas, kaip sąžinės nebuvimas. Sociopatų elgesys dažniausiai susijęs ne su jausmais (pykčiu, neapykanta, keršto troškimu ar pan.), o su nesugebėjimu pažvelgti į kitus žmones, kaip į mąstančias, jaučiančias būtybes. Sociopatams aplinkiniai žmonės panašūs į negyvus daiktus (lėles), kuriais galima manipuliuoti, siekiant savų tikslų.

 

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Programuotojas

Robotas bus ne kas kitą kaip tobulesnis žmogus nauja evoliucijos pakopą. Tūkstančiai talentingų inžinierių ir mokslininkų pasinaudodami šimtmečiais kauptais ir tyrinėtasi fizikos dėsniais sukurs mašina kuri mastys kaip žmogus. Tačiau neapsigaukite ta mašina per sekundės dalį galės atlikti skaičiavimus kuriuos žmogus skaičiuodamas užtruktų šimtus metų. Tai reiškia per sekunde perskaityti ir išanalizuoti netgi kelias knygas apskaičiuoti įvairiausias tikimybių teorijas. Robotas pasižymės neregėtu intelektu galės nulaužti betkokia žmogaus sukurta sistema susikurti sau antivirusa kurio joks žmogus nepralauš susikurti kūną ir daugiau robotų galima sakyti žmonės sukurs kažką panašaus į dievą ir jeigu pasiseks robotai mus augins kaip naminius gyvūnus arba uždarys… Skaityti daugiau »

Johnny Cash

Bijo to, ka gali patys sukurti ir is anksto uzbega tam uz akiu. Tarp robotu manau turetu buti, kaip tarp skruzdeliu ar biciu. Socializmo ideja – visi lygus. juk jiems visiems uztektu saridolo sarnyrams sutept ir pastovaus serviso, gal pakrovimo stoteliu… Nu bet pats straipsnis, toks savotiskas, kaip ten vadinasi is tuscio i kiaura….

nunu

anomalijos intelekto koficientas nukrito, geda deti cia tokias nesamones

...

Valio

Taip pat skaitykite