Vienas iš efektyvių būdų, kaip pasiekti tikslą

Vienas iš efektyviausių metodų, padedančių pasiekti tikslus – emocijų paleidimo technika. Tad kaip visa tai veikia ir kaip tinkamai formuluoti tikslus? Galbūt jau žinote, jog dalis sėkmės priklauso nuo tikslo formuluotės, kurioje negalima vartoti neiginių ir reikia įvardinti esamuoju laiku. Pavyzdžiui, rytoj nenoriu vėl nerasti darbo. Tai netinkama formuluotė.

 

Pirmieji žingsniai tikslo link

 

1. Taisyklingas tikslo formulavimas: “Aš leidžiu sau rasti darbą daug lengviau ir greičiau nei galvoju”.

 

2. Susirašykite visus nemalonius jausmus, susijusius su šiuo tikslu ir visas pirmas kilusias mintis, net jei jos atrodys beprotiškos. Jos gali būti raktas nuo jūsų nesėkmių.

 

3. Paanalizuokite kas už visų šių minčių ir jausmų slypi: kontrolė, noras pritarimo ar saugumo trūkumas. Pavyzdžiui, jums kilo pirma mintis, jog trūksta patirties ir jaučiate nepasitikėjimą savimi. Už šių išvadų gali slypėti noras pritarimo ir saugumo trūkumas. Jei nesate tikri dėl pasirinktos pozicijos ir kandidatuojate tik dėl susigalvotų argumentų, tikėtina, kad taip elgiatės norėdami gauti artimųjų palaikymą, pagyras, nes pasirinkęs tai, kas labiau artima širdžiai galbūt nepateisinsite kitų lūkesčių bei jausitės atstumti ir, tuo pačiu, nesaugūs. Todėl tiesiog paleiskite šiuos pritarimo ir saugumo poreikius lyg balionus į orą.

 

4. Pasveikinkite visas emocijas, jausmus, mintis, nes jos tik nori jus apsaugoti, nepaisant logikos. Pažvelgę į šį jausmų kamuolį tiesiog pabūkite su juo, atlaisvinkite spaudimą, nesipriešinkite. Taip dabar jaučiate ir visa tai išsisklaidys. Paleiskite visus tuos įsitikinimus lyg akmenis iš rankų. Jų jums nebereikia. Suteikite sau laisvės pojūtį.

 

5. Paleiskite ne tik prieštaraujančius jausmus ir įsitikinimus, bet ir lūkesčius. Įsivaizduokite, kad gyvenimas jums pateikė tai, kas geriausia ir padėkokite, lyg jau tai jau būtų dabartyje. Tuomet būdami visiškoje vidinėje laisvėje leiskitės į paieškas. O galbūt net nespėsite pradėti, kaip kažkas netikėtai pateiks pasiūlymą.

 

Taip veikia Visatos dėsniai, kuomet esame dėkingi be lūkesčių ir įtampos, gyvenimas pateikia daug malonių staigmenų.

 

Parengė
Rūta Steponavičienė

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite