XXI a. technologijos galutinai nukonkuruos žmogiškąjį protą

human-robotsPrograminės įrangos ir technologijų bendrovės „Google“ technikos direktorius ir žymus technologijų futurologas Rayus Kurzweilas 2015 m. pradžioje pasidalino savo prognozėmis visam XXI a. Būdamas vienu pagrindinių šiuolaikinių dirbtinio intelekto tyrėjų, R.Kurzweilas savo prognozes skelbia nuo pat XX a. dešimtojo dešimtmečio, rašo naujienų svetainė inventure.com.ua.

 

Dar prieš penkerius metus futurologas dažniausiai savo įžvalgas ateičiai išdėstydavo dešimtmečių tikslumu, tačiau dabar R.Kurzweilas skelbia gerokai tikslesnes ateities įvykių datas.

 

Surinkus visas per du dešimtmečius padarytas R.Kurzweilo prognozes į vieną vietą, galima pastebėti, jog svarbiausios futurologo prognozės 2019 – 2099 m. laikotarpiui išdėstytos metų tikslumu.

 

Kokią pasaulio ir žmonijos ateitį piešia „Google“ technikos direktorius? Pateikiame jo prognozes XXI a. chronologine tvarka.

 

2019 m. – kabelių ir laidų naudojimas įvairiuose įtaisuose taps praeities reliktu.

 

2020 m. – asmeninių kompiuterių pajėgumas prilygs žmonių smegenims.

 

2021 m. – bevielio interneto prieiga bus pasiekiama 85 proc. Žemės teritorijos.

 

2022 m. – JAV ir Europoje bus pradėti priiminėti įstatymai, reguliuojantys žmonių santykius su robotais. Robotų veikla, teisės, pareigos ir įvairūs apribojimai bus įtvirtinti kai kurių šalių įstatymuose.

 

2024 m. – kompiuterinio intelekto elementų įrengimas automobiliuose taps privalomu. Žmonėms bus uždrausta sėstis prie automobilio, kuriame nėra kompiuterizuoto padėjėjo, vairo.

 

2025 m. – masinės implantuojamų įrenginių rinkos atsiradimas.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

2026 m. – dėl mokslinės pažangos dar labiau pailgės gyvenimo trukmė.

 

2027 m. – asmeninis robotas, gebantis pats atlikinėti sudėtingus veiksmus, taps tokiu pat įprastu daiktu kaip ir šaldytuvas ar kavos gaminimo mašina.

 

2028 m. – saulės energija taps tokia pigia ir paplitusia, kad ja bus galima patenkinti visus žmonijos energijos poreikius.

 

2029 m. – kompiuteriai taps pajėgūs išlaikyti Tiuringo testą. Kompiuteriai tai galės padaryti simuliuodami žmogaus smegenų veiklą.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

2030 m. – nanotechnologijų suklestėjimas pramonėje, kuris lems ženklų visų produktų kainų mažėjimą.

 

2031 m. – 3D spausdintuvai žmogaus organų spausdinimui bus naudojami visose ligoninėse.

 

2032 m. – medicinoje bus pradėti naudoti nanorobotai. Jie galės pristatyti maistines medžiagas į žmogaus ląsteles ir iš pastarųjų pašalinti atliekas. Jie taip pat bus pajėgūs detaliai nuskenuoti žmogaus smegenis, o tai leis suprasti jų veikimo principą.

 

2033 m. – keliuose bus vien tik save valdantys automobiliai.

 

2034 m. – pirmasis žmogaus susidūrimas su dirbtiniu intelektu, kuris bus panašus į filmo „Ji“ siužetą, tik gerokai tobulesnis. Virtualų mylimąjį bus galima patobulinti „kūnu“, suprojektuojant jo atvaizdą ant akies tinklainės, pavyzdžiui panaudojant kontaktinius lęšius arba virtualios tikrovės akinius.

 

2035 m. – kosminė technika bus smarkiai išvystyta ir pajėgi užtikrinti nuolatinę Žemės apsaugą nuo jos susidūrimo su asteroidais.

 

2036 m. – panaudodama programavime naudojamus principus biologijoje, žmonija pirmą sykį užprogramuos ląsteles ligų gydymui, o 3D spausdintuvų naudojimas suteiks galimybę užauginti naujus audinius ir organus.

 

2037 m. – didžiulis proveržis bandant įminti žmogaus smegenų veikimo paslaptį. Bus nustatytos skirtingos smegenų subsritys, turinčios specialias funkcijas. Kai kurie algoritmai, atsakingi už šių sričių funkcionavimą, bus iššifruoti.

 

2038 m. – robotizuotų žmonių, kurie bus transhumanizmo technologijų išdava, pasirodymas. Jie galės pasigirti papildomu intelektu konkrečioje siauroje srityje, kurios žmogiškasis protas nėra pajėgus visiškai suvokti.

 

Be to, šie robotizuoti žmonės turės įvairius implantus, tokius kaip akyse įtaisytos kameros ir papildomų rankų protezai.

 

2039 m. – nanomašinos bus pradėtos implantuoti smegenyse. Jos bus pajėgios perduoti ląstelių signalus iš smegenų ir į jas.

 

2040 m. – visuose įrenginiuose, implantuojamuose į žmogaus organizmą, bus įdiegtos paieškos sistemos. Paieška bus vykdoma pasitelkiant ne tik kalbą, bet ir mintis, o paieškų rezultatai bus matomi ant kontaktinių lęšių arba akinių esančiuose ekranuose.

 

2041 m. – interneto pralaidumas taps 500 mln. kartų didesnis, negu yra dabar.

 

2042 m. – pirmasis potencialus nemirtingumo įgyvendinimas pasitelkiant nanorobotus, kurie papildys imuninę sistemą, o organizmą valys nuo ligų.

 

2043 m. – žmonių kūnai dėl nanorobotų galės įgauti bet kokią formą. Žmonių vidaus organai bus pakeisti kibernetiniais, daug geresnės kokybės įrenginiais.

 

2044 m. – nebiologinės kilmės intelektas milijardus sykių bus pranašesnis už biologinį.

 

2045 m. – technologijos užvaldo Žemę ir mūsų planeta tampa vienu gigantišku kompiuteriu.

 

2099 m. – technologijos galutinai įsivyrauja Visatoje.

 

Šiandien šiomis prognozėmis yra sunku patikėti. Tačiau jeigu atkreipsime dėmesį į didžiulius visuomenės vystymosi tempus, bus akivaizdu, kad nėra nieko neįmanomo.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
ID 665

Kad paprasta skaiciavimo masinele aplenkia musu prota, ka kalbet apie sudetingesnius aparatus?
Labai paprastas pavyzdys:
kiek bus 8975 padauginti is 44578 ?
Siuo atveju mums skaiciavimo masinele atsakyma duotu per 1 sekundes kazkuria dali.
Manau supratot esme

Demethos

yra budai ir mums skaiciuoti itin greitai,tik mus tokiu dalyku kazkodel retai moko mokykloje.. http://pijuslinas.blogspot.com/2012/12/greitesnis-dvizenkliu-skaiciu.html

ne

Tai yra neimanoma

Tadas

Nieko nera neimanomo :)

Taip pat skaitykite