Ar Dievas sukūrė tik Žemės žmones?

dievas-visataTarptautinio ekonomikos forumo, kuris neseniai vyko Davose, dalyviai visiškai rimtai aptarė, kuo rizikuoja mūsų civilizacija, užmezgusi ryšius su ateiviais iš kitų planetų. Arba tiesiog sužinojusi, kad Visatoje esama kitų civilizacijų.

 

„Ko gero, po dešimties metų sužinosime, kad Žemė – ne vienintelė planeta Visatoje, kurioje egzistuoja gyvybė“, – pareiškė forumo dalyviai. Ir pripažino, kad susitikimas su nežemiškų civilizacijų atstovais išties kelia tam tikrų grėsmių.

 

Ekspertai paragino pasaulio bendriją jas įvertinti ir ruoštis susitikimui su ateiviais. Maža to, nuskambėjo siūlymas kurti specialiąją tarnybą, „žmones juodais drabužiais“, kurios uždavinys būtų aptikti ateivius iš kosmoso, kad žmonija galėtų laiku reaguoti į pavojų, gresiantį iš kosmoso.

 

Forumo dalyviai akcentavo, kad reikia nuogąstauti ne tik dėl tiesioginių kontaktų su nežemišku protu, bet ir dėl hipotetinių. Jie įspėja: „Net aptikus gyvybės užuomazgą kitoje planetoje kils kalbų apie galimą gyvybės egzistavimą Visatoje, o tai savo ruožtu išklibins filosofijos ir religijos pamatus“.

 

Dievas vienas visoje Visatoje

 

Neatsitiktinai katalikų bažnyčia jau prieš keletą metų pradėjo plėtoti mintį, kad Viešpats galėjo sukurti ne tik žmones, bet ir „žalius žmogeliukus“. Ir kad galima suderinti tikėjimą į Dievą ir proto brolius. Tai liudija savotiškas programinis straipsnis, skambiu pavadinimu „Kitų planetų gyventojai – mano broliai“.

 

Straipsnio autorius – ne koks nors fanatikas ufologas, o tėvas Chosė Gabrielis Fiunesas (Jose Gabriel Funes) – mokslininkų bendruomenėje pripažintas astronomas ir Vatikano observatorijos, esančios Romos popiežiaus vasaros rezidencijoje, viršininkas. (Į šią rezidenciją, beje, persikels ir atsistatydinęs pontifikas.) Ch.G.Fiunesas pareiškė, kad tikėjimas į Dievą ir protingų būtybių egzistavimą kitose planetose vienas kitam tikrai neprieštarauja.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Negana to, jis daro prielaidą, kad kitose planetose esama gyventojų, taip pat – pralenkusių mus išsivystymo lygiu. O sukūrė juos tas pats Viešpats Dievas, kuris yra vienas visoje Visatoje. „Kadangi Žemėje yra didžiulė gyvų būtybių įvairovė, vadinasi, kur nors tikriausiai gali gyventi ir kitos, sukurtos Dievo, įskaitant protingas“, – pamokslauja astronomas. Atseit jau šv.Pranciškus Asyžietis visas gyvas būtybes Žemėje vadino mūsų broliais ir seserimis.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Tai kodėl žmonės negalėtų taip pat vertinti kitų planetų gyventojų? Kaip brolių? Juk ir jie – Dievo sumanymo dalis. Pasak mokslininko, į žmones panašios protingos būtybės, kaip ir žmonės, gali tikėtis Jėzaus Kristaus dovanotojo atpirkimo, taip pat Dievo gailestingumo. Tiesa, tėvo Gabrielio atradimas anaiptol nėra pirmasis. Benedikto XVI pirmtakas Jonas Paulius II jau 1999 m. kalbėjo, kad Visagalis Dievas galėjo sukurti protingas būtybes ne tik Žemėje.

 

Tikintiesiems baisoka

 

Vatikano užsakymu profesorius Tedas Petersas (Ted Peters) iš Berklio atliko sociologinį tyrimą, kurio tikslas – išsiaiškinti, ar pasaulinės religijos nežlugs, kai taps žinoma, kad ateiviai egzistuoja. Ar apskritai nesusvyruos tikėjimas į Dievą?

 

Daugiau kaip trečdalis tikinčiųjų iš kelių tūkstančių apklaustųjų į šiuos klausimus atsakė teigiamai. Apie 40 proc. budistų mano, kad neginčijamas protingų būtybių egzistavimo faktas pasaulinėms religijoms sukurs neįveikiamų problemų. Tokios pat nuomonės yra ir 69 proc. ateistų. Ko gero, Bažnyčios, ypač katalikų, išties laukia sunkūs laikai. Tai prognozuoja net mokslininkai.

 

„Krikščionys tiki, kad Jėzus atėjo į Žemę išganyti žmonijos – ne delfinų, neandertaliečių ar kažkokių ateivių, – T.Peterso tyrimo rezultatus pakomentavo Polas Deivisas (Paul Davis), astrobiologas iš Arizonos universiteto. – O žinant, kad kitose planetose esama gyventojų, reikia arba padidinti Išganytojų skaičių – po vieną Dievo sūnų kiekvienai gyvenamai planetai, – arba sugalvoti priežastį, dėl kurios tik žmonija nusipelnė ypatingo Viešpaties dėmesio“.

 

Jie artėja

 

Regis, išvados, padarytos Davose ir Vatikane, yra pastarojo meto mokslininkų pastangų rezultatas. Viena vertus, potencialiai gyvenamų pasaulių vis daugėja, remiantis orbitiniu teleskopu „Kepler“ atliekamais stebėjimais. Pavyzdžiui, NASA specialistai paskelbė, kad iki 2013 metų jiems pavyko aptikti 2740 egzoplanetų ir kad jos, planetos, yra labai paplitę visatos objektai.

 

Jų turi dauguma žvaigždžių. „Dabar neabejojame, kad kada nors rasime tikslią Žemės kopiją, – pareiškė vienas iš pagrindinių tyrinėtojų, dirbančių su „Kepler“ teleskopu, Stivas Hovelas (Steve Howell). Antra vertus, ir pačių ateivių žmonės nebelaiko antgamtinėmis būtybėmis.

 

Iš esmės jau susitaikoma su faktu, kad jie egzistuoja. Bet biologai ir astronomai iki šiol nežino, kaip derėtų elgtis, kai nežemiškos kilmės protas staiga bus atrastas. Mokslininkai neabejoja, kad būtinas koks nors veiksmų planas, jeigu bus užmegztas ryšys su ateiviais. O jo nėra. Nė viena Vyriausybė neturi parengusi reagavimo į tokius atradimus koncepcijos.

 

Atitinkamą instrukciją turi tik specialistai, dirbantys pagal programą SETI – jie bando pagauti visatos kaimynų siunčiamus signalus. Jiems yra nurodyta kruopščiai patikrinti gautuosius duomenis, paskui juos paskelbti. Ir neskubėti atsakyti. „Veiksmų planą būtina priimti JT lygiu, – jau prieš keletą metų ragino Martinas Dominikas, Šv.Andriejaus universiteto (Anglija) astrofizikas. Jis užsiminė: yra ateivių agresijos tikimybė. Atseit „protas … ir visuomenės gyvenimas kituose pasauliuose, kaip ir Žemėje, gali būti susiję su prievarta“.

 

Parengta pagal dienraštį „Respublika“, parengė: Milda Kunskaitė

 

Respublika-logo1

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Berta

Kas labai prajuokino tai davosas. Nu tie monstreliai tai nenustoja kurti juodus planus, kaip dar didesni chaosa sukelti ir zmones pasijausti nesaugiais. Ne ateiviu reikia bijoti, o va tokiu davosiniu psichopatu, stai kur tikra gresme zmonems!!!

Ateivis

Tik labai riboti žmonės gali manyti kad dievas sukūrė tik žemės planetą ir ten patalpino juos kaip savo išrinktuosius kūrinius iš Adomo ir Ievos. Žemė aplamai tėra neverta dėmesio smiltelė tūkstančių ir tūkstančių visatų okeane,o Kųrėją garbinti tik dėl jos sukūrimo yra labai blogas dalykas,nes tai tolygu jo menkinimui. Taigi krikščionybė to pati nenorėdama menkina dievą ir jo kūrybines galias. Netgi paukščių tako galaktikoje yra šimtai milijonų civilizacijų kur kas vertesnių už žemiškają.Įsivaizduokite kad kiekvienas iš jūsų gyvenate visose visatose vienu metu ir kiekvienoje išgyvenate vis kitą savo būties varianta,tačiau realybėje jums nelemta susitikti pačių savęs.Krikščioniškasis rojus kaipo toksai aplamai… Skaityti daugiau »

:D

manau,kad tie “vyrais juodais drabuziais” jau senai yra ir kad kas jau kas,bet amerikonai tai tikrai turi veiksmu plana susidurus su ateiviais ir manau,kad jie jau su jais yra senokai susidure tik tai yra slepiama po devyniais uzraktais kaip ir daugelis kitu visuomenei svarbiu klausimu… toliau kalbant apie Dieva…. tai kuo toliau tuo labiau manau,kad jo nera…nes kai pasiziuriu kas sitam pasauly dedas tai baisiau negu baisu… ir tas musu Dangiskasis Tevelis viska matydamas zinodamas nedaro nieko,kad mus sudrausmint man del to yra baisiai pikta. o gal cia ta Jo Didziojo plano dalis? kad mes viena kita skerstume kankintume tyciotumemes… Skaityti daugiau »

Vytautas

Idomus straipsnis. Sudomino…

Taip pat skaitykite