“Curiosity” Marse nufotografavo žmogaus šlaunikaulo kaulą?

slaunikalnisAntžeminis NASA zondas Marse “Curiosity” ir toliau fiksuoja mįslingas Marso paviršiaus struktūras. Naujausia Marso kraštovaizdžio keistenybė – akmenų krūvelės kyšantis žmogaus šlaunikaulis.

 

Internete sparčiai išpopuliarėjusį “Curiosity” kadrą NASA pranešime spaudai komentavo taip: “Galbūt šis objektas iš tiesų labai panašus į didžiausią žmogaus kaulą – šlaunikaulį, tačiau tai toli gražu nėra kokio nors mįslingo marsiečio palaikų fragmentas. Misijos “Curiosity” mokslininkai yra linkę manyti, kad tai – tik kaulo formos akmuo. Tokį pavidalą jam suteikė vėjo ar vandens erozijos procesai.”

 

“Curiosity” yra aptikęs požymių, kad kadaise Marsas galėjo būti tinkamas gyvybei, tačiau tiesioginių gyvybės rodymų antžeminis zondas nėra radęs.

 

“Jei gyvybė Marse kada nors ir egzistavo, labiau tikėtina, kad tai buvo paprasti mikroorganizmai, – pranešime spaudai dėsto NASA atstovai. – Vargu, ar Marse kada nors buvo tiek deguonies, jog ten galėtų klestėti sudėtingi organizmai. Kaip tik todėl stambių fosilijų atradimas Marse yra kažin ar įmanomas.”

 

Ko tik Marse nėra matę Žemės gyventojai. Pradedant dar XIX a. įžiūrėtais Marso kanalais ir XX a. pastebėtomis žmogaus veido formos piramidėmis, baigiant Marso “driežais”, “žiurkėmis”, “spurgomis, “gėlelėmis” ir “mėlynėmis”. Vis dėlto visa tai – tik pareidolijos (žmogaus psichikos pastangos atsitiktinėms struktūroms suteikti žinomo objekto bruožų).

 

Rekomenduojami video:


2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
WmaafknY

Valdi,tu zinai kur :D

valdis

Ko tiktai nėra tuose Amerikos dykumose…
:-)

ttt

Turbut ten akmeninio trolio slaunikaulis xD

Taip pat skaitykite