1-osios Lietuvoje įvykusios paranormalių reiškinių konferencijos apžvalga

paraxŠių metų balandžio 26 dieną, Vilniuje vyko pirmoji Lietuvoje paranormalių reiškinių konferencija “Para X”. Joje dalyvavo apie 30 entuziastų iš įvairių Lietuvos miestų. Konferencijoje įvyko šešios paskaitos, viktorina “Paranormalus pasaulis”, taip pat buvo galima įsigyti paveikslų paranormalių reiškinių temomis.

 

Pirmąją paskaitą skaitė žymiausias Lietuvos ufologas Lukas Devita. Paskaitos tema “Ufologija šiandien”. Paskaitoje klausytojai buvo supažindinti su tuo kas yra ufologija. Buvo aptartos jos veiklos sritys,užduotis bei tyrimo. Taip pat buvo kalbėta apie epizodus iš ufologijos istorijos bei aktyvumą siekiant informacijos apie NSO išviešinimo.

 

 

Antrąją paskaitą “Psichologiniai aspektai priimant (ne tik) ezoterinę informaciją” skaitė Vaidas (Strategas), kurioje buvo analizuojami žmogaus mąstymo aspektai priimant arba atmetant gaunamą informaciją, bei tai su kokiais paradoksais bei kognityvinio disonanso padariniais susiduriama analizuojant gaunamą informaciją. Buvo aptarta kodėl vienam žmogui tam tikra informacija atrodo teisinga, o kitam visiškai nepriimtina.

 

Vėliau žinasklaidininkas ir višnavas Andrius Vyšniauskas pakalbėjo tema “Paranormalūs reiškiniai senovės sanskrito raštuose”. Paskaitoje buvo kalbama apie tai kaip Vedose aprašomos kelionės į kitas planetas, kitų planetų gyventojai, visatos struktūra, ne materialus pasaulio lygmuo, žmogaus prigimtis bei mistinės galios ir reiškiniai.

 

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Po pietų pertraukos du teologai doc. dr. Benas Ulevičius ir lic. Gabrielius E. Klimenka skaitė paskaitą “Vampyriškoji teologija arba kodėl krikščionys geria kraują”. Paskaitoje buvo kalbama apie tai kaip vystėsi tikėjimas vampyrais senojoje krikščionišikoje Europoje, kokios diskusijos apie vampyrus vyko universitetuose Apšvietos laikotarpiu, kaip archajiniai žmonės aiškino jų kilmę ir kokius turėjo kovos būdus prie nemirėlius.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Antrojoje paskaitos dalyje buvo kalbama apie tai kuo krikščionys yra panašūs į vampyrus, kokią kraujo simboliką jie turi mene ir liturgijoje, vadovaujantis vampyriškuoju įvaizdžiu.

 

Vėliau, filosofijos studentas Vaidotas Rimeikis paskaitoje “Ezoterizmo fenomeno problema: raida ir samprata” supažindino klausytojus su ezoterizmo fenomeno problematika – išryškino galimas ezoterikos sąvokų vartosenos ribas, kontekstus. Taip pat atskleidė magijos, okultizmo ir ezoterikos/ezoterizmo sąryšius, bei šio reiškinio istoriškumo aspektus bei nurodyti galimas ezoterizmo įtakas kultūrai, jos procesams.

 

Paskutinę paskaitą, sukėlusią daug diskusijų, skaitė Rasa Norvaišaitė. Jos paskaita vadinosi “Žemės sąsajos su nežemiškomis civilizacijomis: istorija ir dabartis pagal Ryuho Okawą”. Lektorė mus supažindino su Ryuho Okawos knygoje “Saulės dėsniai” atskleista paslaptinga Žemės atsiradimo istorija, bylojančią apie glaudžias mūsų planetos sąsajas su kitomis visatos vietomis.

 

 

Klausytojai buvo supažindinti su tokiomis idėjomis kaip ateivių reinkarnacija į žemiškus kūnus, bei tuo jog mokslininkai dažnai klysta pateikdami duomenis apie visatą, pavyzdžiui pagal Ryuho Okawa didysis sprogimas įvyko prieš 100 milijardų metų, o dinozaurus išnaikino piktavaliai ateiviai.

 

Taip pat konferencijoje vyko ir viktorina “Paranormalusis pasaulis” kur keturios komandos rungėsi dėl prizų atsakinėdami į klausimus įvairiomis pranormalybes liečiančias temas.

 

Taigi, mes tikimės jog konferencija vyks kasmet. Tad iki susitikimo kitoje konferencijoje.
Organizatorių vardu dėkoju visiems dalyvavusiems, bei prisidėjusiems prie renginio organizavimo.

 

Gabrielius E. Klimenka

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
aa

Apie mano komentarus nebuvo diskusijos?

Ateiviai

Klimenka :DDD

Taip pat skaitykite