Miego padėtis – ir sargdina, ir gydo

woman-sleepingKokioje padėtyje mėgstate miegoti labiausiai? Nors iš pirmo žvilgsnio tai gali atrodyti nereikšminga, nuo to, kaip miegate, priklauso jūsų sveikata ir savijauta.

 

Tinkama miego padėtis ne tik pagerina poilsio kokybę, bet ir padeda išvengti rimtų sveikatos sutrikimų. Tyrimai parodė, kad geriausia miegoti ant nugaros, rankas priglaudus prie šonų – taip stuburui esti sveikiausia, be to, sumažėja raukšlių atsiradimo tikimybė. Tik jokiu būdu negalima piktnaudžiauti pagalvėmis ir rinktis šios padėties, jei turite knarkimo problemą.

 

Beyondblindfold.com pateikia ir aprašo aštuonias populiariausias miego padėtis:

 

Padetys

 

Ant pilvo

 

Miegas ant pilvo gali pagerinti virškinimą, vis dėlto miegodami tokioje padėtyje dažniausiai pasukame galvą į vieną ar į kitą pusę, o tai sukelia įtampą kaklui.

 

Embrionas

 

Miegoti susisukus į kamuoliuką, sulenkus kelius ir nuleidus smakrą gali būti labai patogu, bet tai kenkia nugarai ir kaklui. Ypač smarkiai susisukus į kamuoliuką apsunkinamas kvėpavimas.

 

Ant šono. Rankos nuleistos žemyn

 

Kai miegate ant šono nuleidę rankas, stuburas yra natūraliai išlinkęs. Tokia miego padėtis gali padėti atsikratyti kaklo ir nugaros skausmų, miego apnėjos. Vis dėlto tokia miego padėtis turi ir neigiamų pusių: tai skatina veido raukšlių formavimąsi, krūtų nukarimą.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Ant šono. Rankos pakeltos

 

Šiai miego pozicijai būdingos tos pačios teigiamos savybės kaip ir miegojimo ant šono rankas nuleidus žemyn, vis dėlto ši padėtis gali sukelti peties ir rankos skausmų, mat taip sutrikdoma kraujotaka, spaudžiami nervai. Šį neigiamą efektą dar labiau sustiprinti gali rankų išskėtimas.

 

Ant dešinio šono.

 

Pasirodo, tai, ant kurio šono miegate, taip pat labai svarbu. Padėtis, kai miegama ant dešiniojo, gali sustiprinti rėmens graužimą, o ant kairiojo – sukelti įtampą vidiniams organams, pavyzdžiui, kepenims, plaučiams, skrandžiui. Nėščiosioms medikai primygtinai pataria miegoti ant kairio šono, nes tai gerina cirkuliaciją tarp mamos organizmo ir augančio embriono.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Ant nugaros. Rankos į šonus.

 

Tai laikoma geriausia miego padėtis stuburo sveikatai užtikrinti. Ji naudinga ir kaklui, bet tik jei nenaudojate per daug pagalvių. Atkreiptinas dėmesys į tai, kad miegantieji ant nugaros linkę labiau knarkti.

 

Ant nugaros. Rankos pakeltos į viršų

 

Vadinamoji jūrų žvaigždės padėtis taip pat naudinga nugarai. Nesvarbu, ar rankomis apsivysite pagalvę, ar ne, tokia miego padėtis padeda išvengti veido raukšlių ir sutrūkinėjusios odos. Vis dėlto, ji gali sukelti knarkimą ir rūgšties refliuksą. Be to, pakėlus rankas, padidėja spaudimas pečių nervams, o tai sukelia skausmą.

 

Apsikabinus pagalvę

 

Nesvarbu, kokią miego poziciją labiausiai mėgstate, geriau pailsėsite ir ryte nejausite skausmų, jei savo kūną paremsite pagalve. Miegantieji ant nugaros gali pasidėti nedidelę pagalvėlę po kaklo arka, ant šono pagalvę gali įsprausti tarp kelių, o ant pilvo – ją gali pasikišti po klubais.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Robertas

Geri tipai ir pagalbos, bet kai miegi nepasairinksi kaip miegot. Juk pastoviai sukiojiesi to nejausdamas. Taigi nemanau kad imanoma tai kontroliuoti. Pavyzdziu as ant nugaros arba ant sono niekaip neuzmikciau. As dazniausiai miegu ant pilvo arba pusiau ant pilvo(viena koja istiesta kita sulenkta). Tik taip as galiu uzmikti…

Smalsuolis

geras straipsnis dekui smagiai pasiskaite.

Taip pat skaitykite