Papuošalų magija ir paslaptys

papuosalu-magijaApsidairykite aplink, ar matote daug moterų, kurios nenešiotų papuošalų? Turbūt ne, nors visiškas papuošalų ignoravimas – irgi tam tikras saviraiškos būdas, rašo Jolita Daunoraite-Savilioniene, socialinės grupės “Raganiūkščių paslaptys” narė.

 

Žodis “papuošalai” kilęs iš lotynų kalbos žodžio, reiškiančio “žaisliuką”. Tačiau puoštis žmogus pradėjo kur kas anksčiau, nei atsirado pats žodis. Medžiotojas, nudobęs žvėrį, pasidabindavo jo dantų karoliais. Ne dėl garbės ar grožio, o tikėdamas, kad to žvėries galia ir stiprybė netrukus apsigyvens medžiotojo kūne. Taigi pirmieji papuošalų gamintojai ir nešiotojai buvo vyrai.

 

Kai žmonės pradėjo migruoti, papuošalai paplito. Jie, kaip ir daugelis kitų dalykų, tapo paklausia preke. Pradėjus juvelyrikoje naudoti auksą, juo puošdavosi tik žyniai ir vadai. Blizgus metalas buvo labai brangus, todėl papuošalai tapo savotišku savo galių ir turtų demonstravimo rodikliu. Kai kuriuose kraštuose ši tradicija gaji iki šiol. Štai Masajų genties moterys dėvi tiek apyrankių, kiek jos vyras turi galvijų. Taigi visas vyro turtas puikiai matomas ant moters rankų.

 

O daugelyje Rytų kraštų moteris, išeidama iš namų, pasidabina visais turimais auksiniais papuošalais. Tai savotiškas gyvybės draudimas-sutuoktiniui mirus, ar namams sudegus, neretai auksas lieka vieninteliu moters pragyvenimo šaltiniu.

 

Egiptiečiai tikėjo, kad papuošalai turi magiškų galių. Brangūs metalai pritraukia sėkmę. Graikai ir Romėnai, savo turtus ir galias demonstravo auksines ir sidabrines monetas paversdami karoliais.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Lietuviai nuo seno mokėjo apdirbti žalvarį, gintarą ir tikėjo, kad tokie dirbiniai, kasdien nešiojami prie kūno, įgis magiškų galių, taps neatsiejama žmogaus dalimi. Tikėta gintaro gydomąja galia, o mylimosios padovanota žalvarinė segė teikdavo apsaugą nuo nelaimių, padėdavo įveikti baimes.

 

Moterų noras puoštis – senas kaip pasaulis. Jos puošėsi, norėdamos sužavėti, atkreipti dėmesį, išsiskirti iš minios, pademonstruoti savo turtinę padėtį. Tačiau pasirinkti papuošalai atspindi ne tik moters individualumą, jie gali nusakyti ir emocinę būseną, atskleisti charakterį.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Ką apie jūs sako pamėgti papuošalai?

 

– Paprastą, mažytį dažniausiai vieną papuošalą ( tik žiedą, auskarus arba segę) renkasi savimi nepasitikintys, jautrūs žmonės. Tokiems reikia nuolat įrodinėti meilę, juos globoti.

 

– Stambius papuošalus mėgsta tie, kurie jaučiasi išskirtiniai. Ir nesvarbu, ar tai būtų vienintelis toks ryškus akcentas, ar žmogus jų turi net keliolika. Tokie žmonės mėgsta vadovauti, dominuoti, valdyti.

 

– Jei turite net keletą labai ryškių, akį traukiančių, išskirtinių papuošalų, mėgstate juos nešioti neįprastose vietose ( pavyzdžiui, vasarą visada ant kojos piršto užsimaunate žiedą, o apyrankėmis nevengiate puošti ir žastą), esate kūrybinga, provokuoti mėgstanti asmenybė.

 

– Originalius savo kūrybos papuošalus renkasi gana harmoningos asmenybės. Tačiau neapsigaukite, šitaip besidabinančio žmogaus gyvenime gali vyrauti tikras chaosas, o tos harmonijos jis tik siekia.

 

– Jeigu bet koks papuošalas ant kūno jus erzina, vadinasi, materialiojo pasaulio nesureikšminate. Norite, kad žmonės pirmiausia pastebėtų ne jūsų išorinį grožį, bet darbus. Tačiau jokių papuošalų nenešioja ir tie, kurie rado glaudų ryšį su dvasiniu pasauliu, išorinis blizgesys jiems nebėra toks svarbus.

 

– Antikvarinius, iš kartos į kartą perduodamus papuošalus renkasi valingos asmenybės. Tokie žmonės mėgsta provokuoti, kelti konfliktus, ginčytis. Tai stiprūs, galintys už save pakovoti žmonės.

 

– Besirenkantys papuošalus su brangiaisiais akmenimis, su tauriaisiais metalais yra savimylos ir egoistai. Tokie dažnai mėgsta demonstruoti jėga, primesti savo nuomonę.

 

– Jei karolius mėgstate nešioti keliomis eilėmis ar renkatės gintarinės seges, apyrankės, liaudiškais motyvais dekoruotus papuošalus- esate tolerantiška, tačiau paslaptinga asmenybė. Tokius papuošalus taip pat renkasi ir altruistinių paskatų vedami žmonės.

 

– Jei dėvite tik išskirtinai tik auksinius papuošalus, vadinasi jums stinga valios, drąsos ir ryžtingumo. Jūs jaučiatės skriaudžiami, o vaikystėje greičiausiai stokojote tėvų meilės.

 

– Sidabrinių papuošalų mėgėjai dažnai turi labai stiprią nuojautą. Šis metalas dar vadinamas magų, ekstrasensų globėju, nes stiprina jų galias.

 

– Jei renkatės išskirtinai kurį nors vieną papuošalą, pavyzdžiui, mėgstate kasdien mūvėti tik sutuoktuvių žiedą, esate gana silpna, bejėgė asmenybė, taip pat šį vienintelį papuošalą renkasi ir pavydūs žmonės.

 

– Kasdien renkatės tik kuklius auskarus? Nepageidaujate papildomo dėmesio. Esate ganėtinai kuklus, uždaras žmogus. Tačiau, jeigu į gatvę einate su ilgais, kabančiais auskarais, ar dideliais lankais- esate narciziška asmenybė, labiausiai už viską pasaulyje mikinti tik save.

 

– Neįsivaizduojate savęs be segės? Meistriškai papildanti apdarus puošmena atitraukia dėmesį nuo savininkės, jeigu sąmoningai sege kasdien puošiate švarko atlapą ar palaidinę, vadinasi norite atitraukti dėmesį nuo savo veido, esate šiek tiek kompleksuota asmenybė arba jūs vargina per didelis aplinkinių dėmesys.

 

– Maža kuklią grandinėlę, netgi slepiama po drabužiais, renkasi iššūkių nemėgstantys žmonės, tokio papuošalo savininkai bus ypač pamaloninti, sulaukę komplimento apie savo išvaizdą.

 

Pirktas, vogtas ar dovanotas papuošalas

 

– Niekada nedovanokite ir nepriimkite dovanojamų papuošalų iš kaulo. Tokių aksesuarų dovanojimas- blogio palinkėjimas.

 

– Dovanoti papuošalą su kryželio formos pakabuku- negerai. Dovanodami tam žmogui uždedate vargo kryžių.

 

– Liaudies išmintis sako, jei neištekėjusi moteris nenešioja auskarų, ji taps našle.

 

– Sutuoktuvių žiedo nusimauti negalima visą medaus mėnesį, netgi tinkant tešlą ar prausiantis rankas. Antraip santuoka gali iširti.

 

– Jeigu sutuoktuvių žiedas išslysta iš rankų prie altoriaus, labai negerai. Žiedą pametusio, laukia ankstyvą mirtis.

 

– Laidoti žmogų su auksiniais papuošalais- blogas ženklas tiek mirusiajam, tiek jo artimiesiems.

 

– Vogti papuošalai – uždelsto veikimo bombos. Nesąžiningai įsigiję daiktą, jo neigiamos įtakos ir nepajusite, tačiau ilgiau pabuvęs jūsų namuose jis atneš nelaimes visiems čia gyvenantiems.

 

– Sakoma, kad auksiniai papuošalai turėtų būti tik dovanoti arba tik paveldėti.Jeigu šio metalo papuošalą įsigysite patys, jo prisijaukinimas užtruks.

 

Papuošalų energetinis valymas

 

Paveldėjus mirusios močiutės ar kito giminaičio papuošalus, neretai baiminamasi juos dėvėti, nes jie gali būti sugėrę ne tik teigiamas, bet ir neigiamas buvusio šeimininko emocijas. Tačiau bioenergetikai nepataria mirusio savininko papuošalais puoštis tik iki ketvirtynių.

 

Sakoma, kad vėliau papuošalas netenka “atminties” ir buvusio savininko emocijų neprisimena. Vis dėlto, jeigu bijote svetimos energijos, auksinius papuošalus galima energetiškai išvalyti.

 

Valymas vyksta ugnimi ir šalčiu. Pirmiausiai auksinį papuošalą reiktų palaikyti virš židinio, kuriame dega malkos, liepsnos. Valant žvakių liepsna, jų turėtų būti ne mažiau nei aštuonios.Laikykite juvelyrinį dirbinį ne mažesniu kaip 15 cm atstumu nuo ugnies ir ne mažiau kaip 5 minutes. Tada auksinį papuošalą 12-24 val. Palikite šaldiklyje.

 

Parengė: Jolita Daunoraite-Savilioniene‎, pagal DailyHoro.ru, Raganiūkščių paslaptys

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Ugne

apie auksinius papuosalus tikrai netiesa, visiskai neatitinka mano tikroves dabar ir vaikysteje, nusivyliau…

Taip pat skaitykite