Atvirkštinė kalba – kai žmogaus lūpomis kalba šėtonas

devilPraėjusiojo amžiaus paskutiniuosius dešimtmečius dvasininkai iš sakyklų skelbė, kad rokenrolo muzikos įrašuose slypi nuodėmingos atvirkštinės žinutės, kurias ten mistiškai patalpino okultinės jėgos.

 

Istorija prasidėjo 1970-aisiais, kai legendiniai “bitlai” pirmieji pabandė eksperimentuoti su garso įrašymo technika, vadinama atvirkštiniu maskavimu, nuo tada žmonės suskubo leisti įrašus ne į priekį, o atvirkščiai. Pamokslai perėjo į Amerikos teismus, kai roko grupė “Judas Priest” buvo apkaltinta, kad klausę jų albumo “Stained Class” nusižudė paaugliai broliai. Pasak berniukų tėvų, albume buvo įrašytos atvirkštinės pasąmonę veikiančios žinutės, kurios paskatino nusižudyti.

 

“Judas Priest” atstovai įtikino teismą, kad paslėptų žinučių tyčia tikrai neįrašė, tačiau net teisėjas pripažino, kad slapti pranešimai tikrai egzistavo. Kilo klausimas, kokia tikroji paslaptingujų žinučių prigimtis.

 

Kalba šėtonas

 

Penkiasdešimtmetis australas Deividas Džonas Outsas yra atvirkštinės kalbos technologijų fanatikas. Jis dar 1984-aisiais pirmasis pradėjo rinkti tokios kalbos pavyzdžius. Šis žmogus sėkmingai tyrinėja ir vysto šią sritį iki šiol.

 

Vyras pasakoja, kad viskas prasidėjo 1984-aisiais, kai jis vadovavo laikinai gatvės vaikų prieglaudai Pietų Australijoje. Kartą keli išsigandę paaugliai atbėgo į jo kabinetą ir pasakė, kad, paleidę įrašą atvirkščiai, jie girdėjo šėtono balsą.

 



 

Iš pradžių vyras buvo skeptiškai nusiteikęs, tačiau smalsumas nugalėjo. Jis visuomet domėjosi elektronika ir audioįranga. Tą dieną jis pradėjo klausyti savo įrašų, nesitikėdamas išgirsti nieko daugiau, tik beprasmius garsus.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tačiau jam teko labai nustebti. Jau pirmame įraše jis išgirdo aiškius, gramatiškai taisyklingus sakinius. Pirma mintis buvo, kad garso takelis veikiausiai perdirbtas, tačiau vėlesni testai parodė, kad nebuvo jokios manipuliacijos. Vyrui dar kilo mintis, kad jo vaizduotė gali būti pernelyg laki, todėl jis davė perklausyti įrašus ir savo draugams. Dauguma jų taip pat girdėjo žinutes.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Skamba atvirkščiai

 

Per kelias savaites D.D.Outsas išklausė didžiąją savo muzikinės kolekcijos dalį ir paslėptų žinučių aptiko beveik pusėje įrašų. Žinutės nebūtinai skelbė piktą tekstą, kaip tai tvirtino dvasininkai. Jose pasitaikydavo meilės, politikos ir kitų bendrų temų.

 

Naujas pomėgis gerokai pasistūmėjo, kai mokslininkas netikėtai atrado, kad žinutės slepiasi ne tik muzikoje, bet ir paprastoje žmonių kalboje. Vienas pirmųjų pavyzdžių buvo garsiojo Neilo Armstrongo, pirmojo žmogaus, žengusio Mėnulio paviršiumi, kalba. Jo kalbos pradžią “That‘s one small step for man,” (angl. Tai vienas mažas žingsnis žmogui) klausant atvirkščiai aiškiai girdimi žodžiai “Man will space walk” (angl. Žmogus keliaus kosmosu).

 

Dar vienas ankstyvas pavyzdys yra gyvai komentuojančio žmogaus kalba, kuris 1963-iaisiais apibūdino įvykius Dalase Teksaso valstijoje, kai buvo nušautas prezidentas Džonas F. Kenedis. Kalba skamba taip: “Parkland hospital, there has been a shooting, Parkland hospital has been advised to stand by for a severe gun shot wound.” (angl. Parklando ligoninei, įvyko susišaudymas, Parklando ligoninei patariama laukti sužeistojo su sunkia šautine žaizda), tačiau klausant atvirkščiai, aiškiai girdimi žodžiai “He’s shot bad, hold it! Try and look up” (angl. Jis sunkiai sužeistas, laikykitės! Nepasiduokit ir laukit).

 

Atrado naują sritį

 

Pamažu naujas pomėgis D.D.Outsui virto apsėdimu. Tyrėjas pradėjo įrašinėti vis dažniau ir vis daugiau žmonių balsų. Jo įrašyti pokalbiai pasirodė nepaprastai įdomūs ir atnešė naujų rezultatų. Dauguma žinučių buvo aiškios kaip ir paprastai klausomi dialogai, jos pasižymėjo gramatiškai taisyklingais sakiniais, kurių reikšmė dažnai buvo susijusi su tuo, kas buvo pasakyta tiesiogiai.

 

D.D.Outsas ilgas valandas praleido bibliotekose ir knygynuose, bet nerado nė vieno veikalo šia tema. Tada išaiškėjo, kad ši sfera buvo visiškai nauja.

 



 

1987-aisiais geras jo draugas Gregas Albrechtas paskatino patį parašyti knygą šia tema. Jie ėmė dirbti kartu. Vyrai toliau rinko atvirkštines žinutes iš muzikinių ir žmogaus kalbos įrašų ir rado vis daugiau naujovių. Pasidarė visiškai aišku, kad žinutės buvo susijusios su tuo, kas buvo kalbama, jei tiesioginėje kalboje buvo meluojama, tai atvirkštinė kalba dažnai tą melą pakeičia tiesa.

 

Taip pat, jei su tema susiję faktai buvo paliekami nuošaly, tai atvirkštinė kalba dažnai juos įtraukdavo. Dar buvo pastebėta, kad atsipalaidavusių žmonių dialoguose žinutės pasirodo kas 15-20 sekundžių, o tai kur kas dažniau nei viešose kalbose, maždaug kas 60-90 sekundžių. Tyrėjai suprato atradę kažką neįtikėtina, todėl reikėjo tai kaip nors pavadinti ir paaiškinti paprastais terminais.

 

Atvirkštinės kalbos teorija

 

Maždaug 1987-ųjų balandį trečią valandą ryto D.D.Outsui į galvą šovė naujas terminas – atvirkštinė kalba (angl. reverse speech). Taip kompiuterio ekrane atsirado pradžia to, kas vėliau buvo pavadinta “Atvirkštinės kalbos teorija ir kalbos papildymas”.

 

Trumpai tariant, teorija teigia, kad žodinė komunikacija susideda iš dviejų dalių – paprastos ir atvirkštinės. Kai žmogaus smegenys “dėlioja” kalbos garsus, jie sudedami taip, kad būtų galima bendrauti dviem žinutėmis vienu metu. Sąmoningai žmogus perduoda įprastą žinutę, o atvirkštinę perduoda pasąmonė. Teorija taip pat teigia, kad atvirkštinė kalba yra komunikacijos procesas. Žmogaus protas gali priimti ir suprasti slaptas žinutes. Tai patirtina, pavyzdžiui, kai atvirkštine kalba vyksta dialogai, užduodami klausimai ir gaunami atsakymai.

 

Teoriniai apmąstymai nesustojo vietoje, pradėta manyti, kad atvirkštinė kalba gali paaiškinti daugelį žmogiškosios intuicijos aspektų, kodėl kartais šnekėdami su kuo nors nujaučiame, kad juo galima arba negalima pasitikėti, ar jaučiame, kad žmogus kažką nutyli. Pasąmonėje mes gauname žinutes ir atpažįstame jausmus, kuriuos jos slepia. Paprastai tai vadinama intuicija.

 

Padeda teisėsaugai

 

Tais pačiais1987-aisiais buvo išleista abiejų autorių knyga “Atvirkštinė kalba – pasąmonės balsas” (“Reverse speech, voice of inner mind”). Per kelias savaites po knygos išleidimo buvo padaryta begalė televizijos ir radijo interviu. G.Albrechtas užsiėmė kitais darbais, o D.D.Outsas tęsė tyrimus vienas. Daug metų jis skaitė paskaitas Amerikoje ir į Australiją grįžo tik 1999-aisiais, tuo tarpu Jungtinėse Valstijose jau dirbo keli apmokyti atvirkštinės kalbos analitikai.

Rekomenduojami video:


2500
12 Comment threads
5 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Abugabuga

Fun to smoke marijuana? Tarkim… Nebandžiau, bet ačiū, Fredi, žinosiu :D

ritosa

Bet kaip galima pasiklausyti atvirksciai????pavyzdziui telefone yra diktofonis irasas.kaip jo pasiklausyti atvirksciai ???gal kas atsakys?

Jojo

Kompiuteryje yra irasymas tada galima daryti „reverse” , letinti, greitinti

LEDAILE

sedek uzu kedes :D

cool

pabandykit su audacity programa atsisukt atgal mėgstamas dainas. šeip tos žinutės egzistuoja. tik nepatartina klausyti rocko muzikos tokiu būdu gali blogai baigtis girdisi prakeikimai ir.t.t.

Simona

Perskaiciusi si straipsni susimasciau,kad galbut (pabreziu galbut) as kalbu atvirkstine kalba,nes kaip cia paaiskinus… zodziu… as labai bijau kutenimo (man kutena visas kuno vietas,net delnus) , o mano draugas (sugyventinis) labai tuo naudojasi ir as beveik visada kaip jis mane kutena pradedu sneketi kazkokius ”kosmosus”, t.y. zodzius kuriu nera, o veliau prasideda uzgauliojimai “pasnekek ta savo Ufonautu kalba”,-dar pakutensiu.
As taip ne specialiai kalbu,taip gaunasi savaime. Kaip manot cia atvirkstine kalba ar as nenormali kazkokia?

Lijundra

Normali. Ir aš šneku ufonautiškai. ;]

marius

galiu garantuot 100% kad video su Obama yra koreguotas (t.y. FAKE). Pagalvokit logiškai: Yes we can yra 3 skiemenys, o Thank you satan yra 4 skiemenys.
Jei sakom “yes we can”, tai reversed paskutinis žodis būtų “yes” ir tartūsi jis ne “satan”, o “seij”.
+ galit patys pabandyt įrašyt “yes we can” ir paklausykit. Tikrai girdisi padėka šetonui? :)

Thora

Nekoreguotas, per savo telefono programą bandžiau atvirkščiai paklausyt, net išsigandau iš tikrūjų.:)

cortesas

kai nenori girdėti,tai ir girdisi tas kas girdisi mariau,per daug jau yra viešų apraiškų,kad abejoti Šėtono kultu

siela

geriau nueik i tvarta ar imiska igarsinti , gojai .

K1LL3R 80Y

Reikės per pamoka ar mokykloi ka nors kalbanti irašyt ir pasiklausyt.

hghgjg

Nu ten kur su Obama ,tai man girdisi . ” NE ,Giupsai”
Giupsas yra šuns vardas… tai ką žiiinnauuu..

aa

Kaip zmoniu lupomis kalba sarlatanai aktoriai kunigai…

Anonymous

Bent vienas protingas komentaras :) ++

Taip pat skaitykite