Namai ir viešbučiai, kuriuose vaidenasi

whaleyNe visi namai yra įžymūs savo pritrenkiančia architektūra. Kai kurie žiūrovų dėmesį traukia todėl, kad yra apipinti įvairiausių gandų. Kai kurie tų gandų teigia, kad pastatuose pastebimi paranormalūs reiškiniai. Pateikiame žymiausių namų ir viešbučių, kuriuose vaidenasi, sąrašą.

 

„Whaley“ namai, San Diegas, Kalifornija

 

„Whaley“ namai laikomi labiausiai vaiduoklių apsėstu namu visoje Amerikoje. Namas yra San Diego mieste, Kalifornijos valstijoje. Šiame name, kaip teigia mitai, buvo įvykdyta ne viena žmogžudystė ir savižudybė. Nuo 1960 m. „Whaley“ namai tapo muziejumi. Jo lankytojai nuolat praneša matę paranormalius reiškinius. Jiems vaidenasi senasis namo šeimininkas ir moteris, vaikštanti namo sienomis. Žmonės iš viso pasaulio plūsta į „Whaley“ namus, kad pamatytų jame vykstančius reiškinius.

 

„Chillingham“ pilis, Nortumberlande, Anglijoje

 

„Chillingham“ pilis buvo naudojama kaip vienuolynas, vėliau tai buvo armijai priklausanti tvirtovė, dar vėliau – armijos barakai, finale ji tapo privačia rezidencija. Sklinda gandai, kad kol pilis priklausė armijai, joje buvo nukankintas ne vienas belaisvis. Jų sielos dar dabar neapleidžia pilies ir vaidenasi. „Chillingham“ pilis laikoma šiurpiausia ir labiausiai vaiduoklių ir dvasių apsėsta pilimi visoje Didžiojoje Britanijoje.

 

„Stanley“ viešbutis, Koloradas

 

Šis viešbutis turėtų būti pažystamas, jei jūs esate siaubo romanų rašytojo, Stepheno Kingo fanas. S. Kingas viešėdamas šiame viešbutyje sugalvojo idėją savo knygai „Švytėjimas“.

 

Shining-ari-pictures

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Vėliau jame kelios televizijos filmavo siaubo serialus ir filmus. Kas keisčiausia, ne Holivudas šį viešbutį pavertė besivaidenančiu o jo lankytojai. Būtent jie nuolat praneša viešbučio administracijai, kad matė keistų, paranormalių reiškinių.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

„Crenshaw“ namai, Ilinojus

 

„Crenshaw“ namai pastatyti 1838 m. Šis pastatas dar yra vadinamas „senaisiais vergų namais“. Šiame name gyveno Johnas Crenshaw, kuris pagarsėjo kaip žiaurus ir šaltakraujis žmogus. Kadangi jis buvo namo ir greta esančios druskos kasyklos savininkas, jam trūko pigios darbo jėgos.

 

crenshaw

 

J. Crenshaw pagrobė laisvų juodaodžių šeimą ir pavertė juos savo vergais. Kaip teigia mitas, vergai buvo nužudyti, o vėlesni namo šeimininkai nuolat girdi balsus ir mato judančius daiktus. Žmonės mano, kad anksčiau čia gyvenę vergai buvo brutaliai nukankinti.

 

„Winchester“ namai, San Chosė, Kalifornija

 

Šio namo istorija prasideda ir baigiasi su vaiduokliais. 1881 m. mirė Williamas Wirtas Winchesteris, ginklus gaminančio fabriko įkūrėjas ir savininkas. Jis paliko savo žmoną Sara, kurios nervai buvo pakrikę dėl jų vienintelio vaiko mirties. Po vyro mirties Sarah aplankė mediumą, norėdama pasikalbėti su savo mirusio vyro dvasia. Prišaukta W. W. Winchesterio dvasia pasakė, kad visa jų šeima yra prakeikta.

 

winchester-600x350

 

Dvasia liepė Sarah‘ai vykti į vakarus ir nuolatos statyti namą, kitaip ji mirs. Moteris išvyko į vakarus ir San Chosė mieste 1884 m. pradėjo statyti namą. Kiekvieną mielą dieną ji vertė stalius ir architektus statyti namą. 1922 m. moteris mirė. Namas po jos mirties turėjo 160 kambarių ir buvo panašus į milžinišką labirintą. Name yra tokių vietų, kaip niekur nevedantys laiptai, arba kambariai be durų. Kai kurie žmonės sako, kad Sarah‘os dvasia vis dar klaidžioja po namus ir mėginta tęsti statybas.

 

„Loftus Hall“, Airija

 

Šis pastatas turi ilgą paranormalių reiškinių istoriją. Šioje vietoje 1350 m. stovėjo kiti rūmai – „Redmond Hall“. Tikrieji „Loftus Hall“ buvo pastatyti ant prieš tai buvusio pastato griuvėsių. Legenda pasakoja, kad XVIII a. į rūmus atvyko paslaptingas keliautojas ir pasiprašė prieglobsčio nakčiai. Rūmuose gyvenanti šeima sutiko ir įsileido žmogų.

 

Vienas iš šeimos narių, Anne Tottenham, pastebėjo, kad viena iš nepažįstamojo kojų turi kanopas. A. Tottenham iš karto pasijuto blogai ir susirgo. Nepažįstamajam išvykus name pradėjo vaidentis ir dėtis keisti dalykai. Šeima atliko egzorcizmo seansą, tačiau mergina mirė. Žmonės tiki, kad ir šiandien A. Tottenham dvasia klajoja rūmuose.

 

Istorinis Anchorago viešbutis, Aliaska

 

Šis istorinis viešbutis iš šalies neatrodo apsėstas vaiduoklių, tačiau jo savininkai ir svečiai nuolatos mato įvairius keistus dalykus. Kaip sako savininkai, viešbutyje vaidenasi palikta nuotaka, kuri viename iš kambarių pasikorė, dėvėdama vestuvinę suknelę. Viešbučio svečiai teigia matantys skraidančius paveikslus ir įvairiuse numeriuose esančius daiktus.

 

„Beauregard“ namai, Naujasis Orleanas, Luiziana

 

Amerikiečiai Naująjį Orleaną laiko labiausiai besivaidenančiu JAV miestu. Vietiniai žino ne vieną namą, kuriame vaidenasi. Vienas tokių namų yra „Beauregard“ namai. Šis namas seniau priklausė generolui Gustave‘ui Toutantui Beauregardui. Jis buvo svarbus konfederatų kariuomenės generolas, JAV pilietinio karo metu.

 

fulshaw-hall bw-2

 

Vyrui mirus 1893 m. namas buvo apleistas ir naujasis savininkas atsirado tik 1909 m. Namą įsigijo Giacona‘ų šeima. Name pradėjo vaidentis trys negyvi vyrai. Šeima išsikėlė antrajame XX a. dešimtmetyje. Žmonės tiki, kad name vis dar yra paslėptų generolo kolekcionuotų ginklų, kurių vis neapleidžia jų buvę savininkai. Dabar namas yra paverstas pilietinio karo muziejumi. Jis masina turistus, nes žmonės tiki, kad name vaidenasi ir dabar.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Profas

>> Namai ir viešbučiai, kuriuose vaidenasi.

Kaip suprasti “vaidenasi”? Tipo ten vyksta vaidinimai? Nemokamos artistų trupės ar samdyti profesionalai?

Taip pat skaitykite