Kinijoje iškils beveik kilometro aukščio dangoraižis

Žodžiai „Pagaminta Kinijoje“ vis dažniau siejami ne tik su pigiomis ir nekokybiškomis prekėmis, bet ir su tikrais proveržiais mokslo ir technologijų srityje. Naujausias pavyzdys – šį mėnesį Kinijoje pradedamas statyti aukščiausias pasaulyje pastatas, kuris bus užbaigtas per neįsivaizduojamai trumpą laiką: 90 dienų.

 

Kinijos spauda pranešė, kad šalies vyriausybė davė leidimą kinų statybos bendrovei „Broad Sustainable Building“ įgyvendinti labai ambicingą projektą – statyti 838 metrų 220 aukštų dangoraižį „Sky City“, kuris tikrąja to žodžio prasme taps pastatu – miestu. Jame dirbs ir gyvens 30 tūkstančių žmonių. Kitaip tariant, šiame dangoraižyje būtų galima apgyvendinti, pavyzdžiui, visą Jonavą.

 

Šiuo metu aukščiausiu pasaulyje pastatu laikomas Dubajuje pastatytas „Burj Khalifa“ dangoraižis, kurio aukštis siekia 828 metrus. Kinijoje iškilsiantis „Sky City“ bus aukštesnis už jį 10 metrų. Nors ir nedaug, bet aukščiausio pasaulyje pastato laurai iš Artimųjų Rytų persikels į Aziją.

 

Įdomiausia, kad tai nutiks per sunkiai įsivazduojamą vos 3 mėnesių laikotarpį. Paslaptis paprasta: „Broad Sustainable Building“ naudoja spartųjį statybos būdą, kai konkretaus pastato konstrukcijos ir komunikacijos ruošiamos gamykloje, o statybos aikštelėje telieka sumontuoti maksimaliai surinkimui paruoštus „pusfabrikačius“. Pasak bendrovės atstovų, 95 proc. viso pastato bus pastatyta dar iki to laiko, kai statybvietėje bus perkirpta simbolinė darbų pradžios juostelė ir išbetonuotas pirmasis pamatų blokas.

 

Skelbiama, kad „Sky City“ nepaisant savo milžiniško dydžio bus labai efektyvus energijos vartojimo požiūriu. Šiam dangoraižiui prireiks vos 20 proc. viso energijos kiekio, kuris paprastai yra
būtinas tokio aukščio ir tūrio pastatams. 15 centimetrų storio „Sky City“ sienos ir keturgubo stiklo langai užtikrins deramą šiluminės izoliacijos lygį.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

 

Šiame dangoraižyje bus 1 milijonas kvadratinių metrų naudingojo ploto. Pastate veiks 104 greitieji liftai, aptarnausiantys 30 tūkstančių šio namo – miesto gyventojų ir darbuotojų. „Sky City“ bus įrengti viešbučiai, gyvenamieji apartamentai, biurai, mokykla, ligoninė, komunalinės paskirties ir infrastruktūros objektai.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Pranešama, kad „Sky City“ statyba kainuos 628 milijonus JAV dolerių, kur kas mažiau, nei 1,5 milijardo kainavęs „Burj Khalifa“ dangoraižis Dubajuje. Kinijos specialistai tvirtina, kad šis pastatas galės atlaikyti 9 balų žemės drebėjimą.

 

„Sky City“ statyba prasidės jau šį mėnesį. Tai, kad šis procesas vyksta labai greitai, galima įsitikinti pažiūrėjus kito „Broad Sustainable Building“ pastato statymo vaizdo įrašą.

 

 

Rekomenduojami video:


2500
5 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
lapis1986

kazkaip nemanau kad tas pastatas bus labai stiprus… o gal cia planas greitesniu budu isgalabyt zmones? paleis lektuva ir ziu 30 tukst zmoniu neber

Jonas

Tai jau kinai nebeturi kur detis kai tiek daug ju, tai i virsu jau plecias :D

aa

wow kokia anomalija

Aistė

Jei nepastebėjai tai tenai ir yra parasyta

„Sky City“ statyba prasidės jau šį mėnesį. Tai, kad šis procesas vyksta labai greitai, galima įsitikinti pažiūrėjus kito „Broad Sustainable Building“ pastato statymo vaizdo įrašą.

Martynas

Straipsnyje parašyta kad per tris mėnesius, o video rodo kad per 7 mėnesius… Tai gal bent teisingą info teikit ?

Taip pat skaitykite