“Ledo žmogus” šokiruoja savo gebėjimu ištverti mirtiną šaltį

Mokslininkų teigimu, Vimas Hofas (Wim Hof) jau turėtų būti miręs, mat jis pusės maratono distanciją ties Poliariniu Ratu nubėgo… basomis, kopė į Everestą apsirengęs šortais, nardė po ledu Šiaurės Poliuje. 48 metų olandas dėl savo antgamtiško gebėjimo ištverti mirtino šalčio sąlygas yra pravardžiuojamas “Ledo žmogumi”.

 

 

Paprastai žmogaus kūnas, patekęs ilgesniam laikui į aplinką, kurios temperatūra žemiau nulio, pradeda lėtai užšalti, nes sušąla jį sudarantys skysčiai. Dėl to atsiranda įvairūs nušalimai. Kūnas, siekdamas apsaugoti pagrindinius organus, pradeda ekstremaliai “aukoti” atskirus kraujotakos takus: kraujas nebetiekiamas į rankų ir kojų pirštus, ausis ir nosį. Vietoj to organizmas stengiasi užtikrinti kraujotaką į išlikimui būtinus organus.

 

Jei žmogus nedelsiant negydomas, tokiomis ekstremaliomis sąlygomis patirta žala yra negrįžtama. Kitas pavojus – hipotermija, arba nenormaliai žemos kūno temperatūros būsena. Kūno temperatūrai nukritus maždaug iki 32 laipsnių pagal Celsijaus skalę, organizmo funkcijos pradeda paeiliui “atsijunginėti”. O kai tai prasideda, žmogus gali mirti per kelias minutes.

 

Tačiau Hofas sugebėjo ledo karste išbūti valandą ir 12 minučių. Tada iš rezervuaro ledas buvo pašalintas, o Hofo kūno oda vis dar tebebuvo rausva, tarsi nepatyrusi šalčio.

 

“Jis nejuda, jis negeneruoja šilumos, jis neapsirengęs tokioms sąlygoms, ir jis panardintas į ledinį vandenį. O vanduo yra 30 kartų laidesnis šilumai nei oras. Tiesiogine to žodžio prasme ledinis vanduo “iščiulpia” gyvybę iš žmogaus. Ir nepaisant visų šių neigiamų veiksnių, Vimas Hofas išliko labai ramus, labai patogiai įsitaisęs visą savo buvimo tame vandenyje laiką”, teigia eksperimentą stebėjęs gydytojas Kenas Kamleris (Ken Kamler), knygos “Surviving the Extremes” autorius.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

 

Jam yra tekę gydyti dešimtis alpinistų, bandžiusių įveikti Everestą – vietoj to jie vos nežuvo nuo ledinio šalčio. Jis ilgai negalėjo patikėti, jog egzistuoja toks žmogus kaip unikalusis olandas, sugebėjęs įkopti į aukščiausią viršukalnę apsirengęs tik šortais.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

“Žmonės visada siekia naujų iššūkių Evereste. Į jį jau yra kopta daugybę kartų, žmonės kopia be deguonies balionų, jie… jie kopia į jį specialiai save suvaržydami ir naudodami kuo mažesnį kiekį pagalbinių priemonių. Tačiau niekas dar nebandė kopti į aukščiausią viršukalnę tokiomis sąlygomis. Tai beveik nesuvokiama”, teigia daktaras Kamleris.

 

Vimas Hofas šią ekspediciją atliko vilkėdamas šortais. “Tai buvo gan lengva”, teigia Hofas. “Aš patekau į pūgą maždaug 5km aukštyje ir ji tęsėsi, kol įkopiau į 6km aukštį. Aš pažįstu savo kūną ir sąmonę ir žinau, ką sugebu padaryti”. Jis taip pat teigia, jog karštį sugeba ištverti lygiai taip pat kaip ir šaltį.

 

Rekomenduojami video:


2500
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Kausas 3000

Nu ok tada

Rita

Wow…

Taip pat skaitykite