Keistas seisminis aktyvumas užfiksuotas Islandijos pietvakariuose


Islandijos pietvakariuose ekspertai užfiksavo eilę žemės drebėjimų. Tai rodo, kad artimiausiu metu gali įvykti pakankamai rimtas žemės drebėjimas, kuris sukels katastrofiškas pasekmes.

 

Drebėjimas Islandijoje buvo pakankamai ilgas, nes šalis yra tiesiai ant lūžio linijos. Dauguma jų neviršija 3 balų ribos, tačiau ekspertai užfiksavo kelias dešimtis žemės drebėjimų, kurių stiprumas siekė 5 balus. Vienas iš drebėjimų pasiekė net 5,7 balo. Beveik visi jie įvyko Reykjanes saloje.

 

Armannas Höskuldssonas teigė, kad šiuo metu ekspertai bando išsiaiškinti, kas iš tikrųjų išprovokavo žemės drebėjimus. Jei priežastis yra trintis tarp dviejų tektoninių plokščių, tuomet žmonės netūretų jaudintis. Bet jei bus nustatytas žemės paviršiaus pakilimas, turėtume tikėtis blogų žinių ir pasirengti gana stipriam ugnikalnio išsiveržimui.

 

Vulkanas Mt. Torbjornas specialistų dėmesį patraukė pernai, kai aktyvumas regione labai išaugo. Christine Jonsdottir teigė, kad šiai dienai šie paūmėjimai yra labai keisti, todėl stipraus žemės drebėjimo rizika yra gana didelė.

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite