Irano mokslininkas paskelbė išradęs laiko mašiną!

Irano Strateginių išradimo centrui vadovaujantis mokslininkas Ali Razegis (Ali Razeghi) paskelbė sukūręs tai, ką yra pavykę padaryti tik kultinio fantastinio filmo “Atgal į ateitį” herojui Daktarui Braunui (Doc Brown) – t.y. sukurti laiko mašiną, skelbia “Telegraph.co.uk.”.

 

Tiesa, skirtingai nei minėtame filme važinėjanti laiko mašina, iranietiškasis prototipas, kurį autorius pavadino “The Aryayek Time Traveling Machine” (“Arijajeko laiko kelionių mašina”), žmogų gali nukelti tik į ateitį. Tai ko gi dar laukiam?

 

Kaip ji veikia? Ar ją reikia įgreitinti ligi 88 mylių per valandą (141 km/val.)? Prireiks Didžiojo hadronų greitintuvo? O gal pakaks porai akimirkų užmerkti akis ir tu – jau ateityje? Nevisai taip.

 

Pasirodo, A. Razegio laiko mašina į ateitį nukelti negali visiškai nieko ir nieko į ją nekilnoja. Vietoj to, ji pas laiko keliautoją – tiesiai jam po nosimi – atkelia ateitį. Panašiai kaip toje vidurio rytų patarlėje “Jei kalnas neina pas Mahometą…” Pasirodo, naudodama sudėtingus algoritmus, Arijajeko laiko kelionių mašina gali “98 proc. tikslumu numatyti nuo penkerių iki aštuonerių ateinančių gyvenimo metų įvykius”.

 

“Mano išradimas lengvai telpa į asmeninio kompiuterio išmatavimus ir gali prognozuoti jo naudotojui artimiausių penkerių-aštuonerių metų gyvenimo detales, – dėsto A. Razegis. – Užuot perkėlusi jus į ateitį, manoji laiko mašina ateitį atkels pas jus.”

 

A. Razegis, kuriam dabar tik 27-eri, per savo jaunystės metus jau spėjo tapti kitų 179 išradimų autoriumi. O šios laiko mašinos projektą iranietis plėtoja pastaruosius dešimt metų (kitaip tariant, laiko mašiną pradėjo kurti būdamas 17-os..).

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

A. Razegio teigimu, jo išradimas Irano vyriausybei galėtų prognozuoti karinio konflikto su užsienio šalimis tikimybę, taip pat naftos kainos ir biržų indeksų svyravimus.

 

“Natūralu, kad vyriausybė su tokiu įrenginiu pasaulio ateitį galės matyti penkerius metus į priekį ir tokiu būdu sugebės pasiruošti visiems iššūkiams, kurie galėtų destabilizuoti šalį, – aiškina Irano Strateginių išradimo centro generalinis direktorius A. Razegis.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Beje, jis neslepia, kad tokį jo išradimą smarkiai kritikavo jo draugai ir šeima – artimieji grūmojo išradėjui, esą taip jis “mėginąs vaidinti Dievą”.

 

“Šis projektas nėra nukreiptas prieš mūsų religinius įsitikinimus, – skuba raminti laiko mašinos išradėjas. – Anaiptol. Tokį įrenginį visaip mėgina išrasti amerikiečiai ir tam leidžia milijonus dolerių. O aš jį jau išradau – ir kur kas mažesnėmis sąnaudomis.”

 

Liūdna, tačiau nei masinei gamybai, nei pasauliniam pristatymui savo išradimo A. Razegis patikėti kol kas nesiruošia, nors galbūt tai darys ateityje.

 

“Priežastis, kodėl nepristatome ir neišleisime savo prototipo į prekybą dabar – labai paprasta: kinai nusigvelbs idėją ir per naktį prikeps milijonus tokių laiko mašinų.”

 

Ar tik nebus tokią lemtį išradėjui išpranašavusi pati laiko mašina?

 

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
napalmas

as irgi igavau nezemisku galiu ir galiu numatyti savo ateiti.pvz.,rytoj,jeigu sulauksiu rytdienos pirmiausia,valgysiu pusrycius.tokia tikimybe 95proc.

Just Me

Aš spėju, manau, kad ta laiko mašina rodo tik galimą variantą, kas bus po 5-8 metų, jei žmogus nesikeistų charakteriu, mąstymu ir elgesiu, bei liktų toks pat, manau, kad žmogui pasikeitus charakteriu ir mąstymu, net mažiausia dalelyte, keičiasi ir jo ateitis…Drugelio efektas.

Beta

Nesuprantu, kaip galima ivairiomis matematinemis formulemis apskaiciuoti ka zmogus darys, kad ir pvz uz 5 min. Zmogus turi pasirinkimo laisve, ir gali daryti betka. Be to, kiekvienas zmogus yra unikalus, jei vienas soks nuo stogo, tai dar nereiskia, kad ir visas likes pasaulis tai darys. Galbut tai tinka valstybems, bet ne zmonems.

:>

Galėtų tokių ir išradimų nesukurt niekada. Jūs pagalvokit kas pasaulį dėtųsi jei visi žinotumėm kas bus po kažkiek laiko. Ir šiaip nebeįdomu gyventi būtų… Čia tik mano nuomonė (;

Ezekiel

Na palydovo laikas skyriasi, kosmose laikas skyriasi nuo žemės.

simona

Nu siaip gal ir butu idomu paziureti kas bus po 5 ar 8 metu bet kartu jauciu nelabai,nes zinosi kaip ir kas poto bus neidomu ;)

opc

“Priežastis, kodėl nepristatome ir neišleisime savo prototipo į prekybą dabar – labai paprasta: kinai nusigvelbs idėją ir per naktį prikeps milijonus tokių laiko mašinų.”

BRAVO!!!! :D

a

Ziauriai buvo idomu skaityti ,mielai zvilktelciau i savo ateiti :D

Taip pat skaitykite