EMP ginklas ir jo sukeltos katastrofos išgyvenimas

Visiškas elektros dingimas, užgesusios miesto šviesos ir neveikiantis automobiliai, sudegę elektros tiekimo laidai ir transformatoriai, sutrikdyti ir krentantis iš dangaus orlaiviai, panikuojantis žmonės bandantis išsiaiškinti kas darosi ir negalintis susiskambinti – tokį vaizdą galima pamatyti iškart po EMP ar elektromagnetinio pulso ginklo atakos.

 

Vien branduolinių bombų sukelta smūginė bangą, šiluminis ir radiacinis poveikis kelia siaubą, tačiau yra dar vienas šių galingų užtaisų naikinantis efektas ir į kuri deja per mažai kreipiama dėmesio sprogus branduoliniam užtaisui suformuoja labai stiprų elektromagnetinį impulsą (NEMP – nuclear electromagnetic pulse) . Jis jonizuoja oro molekules, sukurdamas labai greitus elektronus ir teigiamai įelektrintus jonus. Šių krūvių sukurtas besikeičiantis elektrinis laukas ir sąlygoja NEMP atsiradimą.

 

Jei branduolinis EMP ginklas būtų dar susprogdintas aukštai atmosferoje, kosmose jo galingumas būtų dar labiau sustiprintas Komptono efekto, kuris sukeltų atmosferos elektronų lavinos efektą ir toks poveikis būtų toks platus, kad EMP padengtų JAV plotą. Tai galima palyginti su žaibo efektų, tik bus paveikta viskas kas bus po sprogimo epicentru.Tam užtektų ir vieno negalingo užtaiso, kuri galėtų paleisti Šiaurės Korėja, Iranas ar Kinija.

 

Bandymai su branduoliniais EMP ginklais

 

Buvo atlikti bandymai sprogdinant branduolines bombas aukštai atmosferoje. Pavyzdžiui JAV „Starfish prime“ projektas, kurio sprogimo sukelta EMP banga sugadino Havajuose (1.445km astumas) 300 gatvių šviesų, įjungė signalizacijas ir sugadino mikrobangų ryšio priemones.

 

JAV bandyma branduolinius ginklus sugadina ir netoli esančias mašinas. Ypatinga susidomėjimą EMP ginklais turėjo Sovietų sąjungą. Jie taip pat 1962m. atliko Kazachtane K projektą – EMP branduolinės bombos sprogdinimą sudeginusi telekomunikacijų ir elektros tiekimo laidus, susprogdino dujinius saugiklius.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

EMP ginklas gražintų modernią visuomenę į senovės laikus

 

Nors EMP atakos grėsmė žinoma ir nustatyta kokią siaubinga žala galėtų padaryti po šaltojo karo pastangos apsaugoti elektronika nebuvo naudotos ir žmonės dabar dar labiau pasidarė priklausomi nuo lengvai sugadinamų technologijų. Vystantis technologijoms elektronika pasidarė mažesnė, tranzistoriai, procesoriai veikia didesnių dažniu ir naudoja mažiau voltų. Šiuolaikiniai automobiliai, sunkvežimiai, raketos ir orlaiviai dabar jau naudoja automatizuota, elektroninį valdymą. O tai ir daro labai pažeidžiamus EMP atakai nuo elektronikos ir transporto priklausomus kontinentus Amerika ir Europa. Vien kiek panikos pridarė Niujorke dingusi elektrą, tuomet EMP būtų mirtis tokioms visuomenėms.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Prieš keletą metų, panaudojant MTF, buvo bandoma apspinduliuoti šiuolaikinį, su elektronine įpurškimo sistema, lengvąjį automobilį. Atliktų tyrimų rezultatai parodė, kad motoras užgesdavo, kai elektrinio lauko stiprumas viršydavo 500 V/m ribą. Kai lauko stiprumas pasiekė apie 20 kV/m, buvo visiškai sugadinta apie 10 motoro darbą kontroliuojančių elektroninių mazgų, sugedo relės, spidometras, motoro apsukų matuoklis, automobilio apsaugos sistema.

 

Eksperimentai atlikti naudojant 5 ms trukmės mikrobangų impulsus. Nustatyta, kad, turint 10 MW galingumo HPM šaltinį, automobilio motorą galima sustabdyti iš 500 m atstumo. Šaltinio galiai P mažėjant, šis nuotolis mažėja kaip P1/2. Įdomiausia tai, kad šiais tyrimais labai susidomėjo švedų kelių policija. Turbūt ir Švedijoje yra nemažai mėgėjų viršijančių leistiną greitį, kurių automobilius norėtų sustabdyti tvarkos keliuose sergėtojai, panaudodami HPM impulsus.

 

 

Elektriniai prietaisai pajungti prie tinklo ar turintis didelį tinklo plotą prietaisai labiausiai nukentėtų nuo susidariusios milžiniškos įtampos, elektrą dingtų ilgam, nes neišeitų atgabenti detalių. Paskaičiuota, kad nuo EMP ginklo vienam kubiniam kvadratui gali tekti net 10000 voltų. Taigi jautri, mikroelektronika, kasos aparatai, kortelės ir šiuolaikinis transportas tokia elektros perkrova lengvai sudegintų. Ir jokie saugikliai čia nepadės. Beje sužinojau, kad kūno elektrostatinis krūvis gali sugadinti kompiuterį ir pasirodo reikia prisiliesti prie įžeminimo prieš liečiant jautrius mikročipus, detalės net laikomos EMP atspariuose pakeliuose. Per savo neatsargumą matyt ir sugadinau motininę plokštė.

 

EMP ataką būtų pabaiga mobiliajam ryšiui ir internetui, nors tiesa nežinau ar būtų sugadinti patys telefonai, bet serveriai bei siųstuvai jau nebeveiks. O policija, kariuomenė ir kitų tarnybų veiklą stipriai priklauso nuo modernių komunikacijos priemonių.

 

Baisiausią tai, kad jei nebeveiks transporto sistemą tai niekas negabens maisto, medikamentų, degalų ir kitų reikmenų. Nebeveiks ir siurbliai tiekiantis vandenį ir dujas. Mes esame taip priklausomi nuo parduotuvių, kuriuos nustotų veikti ir greitai ištuštėtų. Rašytojas William R. Forstchen savo knygoje „One second after“ aprašė kas atsitiktų po EMP atakos, nors tai buvo fantastinis pragaras vis tik moksliniai bandymai ir realus įvykiai šią istorija patvirtina.

 

Kadangi žmonės priklauso nuo gabenamo maisto ir tiekiamo vandens jau po savaitės baigsis atsargos prasidės kovą už dėl šių dalykų. JAV komitetas paskaičiavo, kad 90% procentų žmonių išmirtų per EMP ataką:

 

 

Greičiausiai išmirs sergantis, senį ir priklausomi nuo medikamentų. Padažnės nusikalstamumas, vagystės, stresas, savižudybės ir žmogžudystės. Galiausiai žmonės neaugindami savo maisto ir jo nekaupdami masiškai mirs nuo bado, o tokiomis aplinkybėmis bus prieita net prie kanibalizmo.

 

Bus įvestas karinis režimas tvarkai palaikyti, o tai apribos žmonių laisvę ir įves maisto korteles kaip tai darė Sovietų badmetyje. Kaip rašo Williamas policijos ir bendruomenės turės ginti, valdyti miestelius. Reikės naudoti vėl senovines technologijas, naudoti senovinius automobilius ir ginkluotis. Iš didmiesčių kaip zombiai plūs žmonės ieškantis maisto ir gėlo vandens, kartais net pavojingos gaujos ir vyks savi bus priešai saviems. Padažnės ligos, nes didžiuliais kiekių lavonais nebus kam atsikratyti.

 

Kaip galima apsisaugoti nuo EMP atakos?

 

Kaip minėjau visi modernus elektros prietaisai ir transportas yra pažeidžiami branduoliniui elektromagnetiniui impulsui. Vienintelis būdas apsaugoti jautrias elektrines grandines yra naudojant Faradėjaus dėžę. Tai yra sandari metalinė dėžė, kurioje izoliuota laikoma norima elektroniką. Užtektų sandariai įvynioti į foliją. Aiškų iš jos bus mažai naudos tokių atvejų, nes elektros kažkada pasibaigs. Taigi reikės ir elektros jėgainių, generatorių.

 

Aš asmeniškai manau, kad vertą su savim turėti nebent išmanųjį telefoną – į jį galima susikrauti išlikimo informaciją ir gal kas žino gali būti išlikusios stotis, veikia radijas ne EMP zonoje. Mažai naudoja energijos ir galima pakrauti Dinamo generatoriumi, su baterijomis ar kaip kitaip. Faradėjaus dėžėje deja neišeis laikyti telefono jeigu jis naudojamas skambinimui, bet jei yra atsarginis vertėtų prikrauti failais ir išsaugoti. Žibintuvėliai ir kitokią grubį, senovinė elektronika sunkiau bus pažeidžiama tai dėl jos neverta laužyti galvos, dėl viso pikto galima išsaugoti radiją. Automobiliai, motoroleriai gali būti labai reikalingi, tačiau nesugęs nebent dyzeliniai ir kaip minėjau bus degalų deficitas, beje atsiras kas bandytų pavogti. Net jei ir turėsite veikiančią mašina neišvažiuosite pro užkimštus kelius. Reikės ir ginklų turtui ir gyvybei apsaugoti.

 

Blogiausia vieta būti ištikus elektromagnetiniam pulsui būtų didmiestyje, nes tai tankiai apgyvendinta vieta ir labai priklauso nuo kasdien atgabenamų gėrybių. Taigi įvykus EMP katastrofai geriausią įvertinti padėti, jei yra blogą susirinkti viską kas būtina ir nešdintis lauk iš miesto. Labiausiai pasiseks turintiems sodybą, namą tolį nuo didmiesčio, turintis naudingų žinių, ginklų, gėlo vandens ar gali jį išvalyti, maisto atsargų ir moka apsirūpinti pats. Jei nėra kaimo ar kur prisiglausti bus galvos skausmas, todėl vertėtų apgalvoti dabar savo strategijas.

 

Net kai grėsmė yra reali – apsauginės technologijos nėra naudojamos, nes nesureikšminama EMP grėsmė ir tai beje papildomai kainuoja. Bet kiek girdėjau JAV požeminiai bunkeriai, palydovai turi EMP skydus. Kai kas lieka ir karinė paslaptis tai sunku pasakyti. Vis tik manau kariuomenė gali turėti tokius skydus, nes šią reikia mažesnio mąsto atnaujinimo ir turi būti kuo geriau apsaugota. Deja dabar jau sunkiai išeis įdiegti skydus ir valdžia supranta didžiulius mastus todėl ir tyli. Bet tikrai po katastrofos tikrai bus įdiegta.

 

Straipsnio autorius: Ezekiel

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
6 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Avalon

Visada naudinga maitinti vertingus jautrius el. prietaisus per įtampos stabilizatorių ar UPS. Visi tinklo laidai turi eiti per tokia apsauga, nes EMP ar žaibo atveju jie veiks kaip antenos ir kils įtampa. Sekantis etapas pasirūpinti pilnu ar bent iš viršaus saugančių faradėjaus narvu, tai yra ne dielektrinių medžiagų apsauga ar tai metalo plokštės, dažyti anglimi ir kitais laidinkais paviršiai kadangi mikrobangos blokuojamos jų. Beroc daug prietaisų jau turi faradėjaus narvus, folijos dangas, laidai irgi būna.

Fizikas

Atmetus “vaikiškas emocijas”, straipsnis teisingas. Yra sukurta speciali atominio ginklo versija, kuri turi silpną griovimą, bet labai stiprų impulsą. Šiuo metu tik labai svarbi karinė įranga turi apsaugas, žinoma ir jos nėra begalinės, tobulėjant branduolinei fizikai.

DJ

o aš manau, kad gal ir google translate’as naudotas… Absurdas tokias klaidas daryt, per tokius straipsnius kenčia tinklapio reputacija, nes greičiausiai niekas net neperžiūri turinio prieš keliant straipsnį…

siuolaikiniams dyzeliams taip pat pipiec...

nes degalus tiekia el.siurbliai.prikista visokiausiu el.davikliu ,ir tuos procesus valdo kompas.vienu zodziu straipsnis kas butu,jei butu.visi stenkimes tiketi kad taip nebus.tikejimas daro stebuklus.

idomu

Bet jau klaidu straipsnyje. Vienu metu pamaniau, kad google translate.

xXx

Labai idomu!

Taip pat skaitykite