Švedai pradeda Baltijos jūros NSO tyrimus

Nuo praėjusių metų birželio, kai Baltijos jūros dugne, maždaug 90 metrų gylyje buvo aptiktas keistas 19 metrų skersmens disko pavidalo, kaip manoma, metalinis objektas su kelių šimtų metrų ilgio uodega išsakyta įvairiausių vertinimų.

 

Tačiau atsakymo į klausimą, kas tai yra iš tiesų, kol kas nepateikė niekas. Tiesa, šiomis dienomis švedų bendrovės „Ocean Explorer“ komanda ketina imtis detalių „Baltijos jūros dugno NSO“ tyrimų.

 

Žinoma, galbūt mįslingasis objektas tėra žmogaus rankų darbas arba paprasčiausia sonaro anomalija, nors sąmokslo teorijų gerbėjai nesikuklino įvardinti ir pačių beprotiškiausių alternatyvų – pradedant Džordžo Lukaso (George Lucas) holivudinės sagos „Žvaigždžių karai“ erdvėlaiviu „Millennium Falcon“, baigiant vartais į kitus pasaulius ar net į pragarą.

 

Tačiau atsakymą netrukus turėtų pateikti tie, kurie tiek kalbų sukėlusį objektą ir atrado – „Ocean Explorer“ vyrukai. Narai ne tik mėgins į Baltijos dugną nusileisti patys, bet su savimi pasiims ir nuotoliniu būdu valdomas vaizdo kamerą bei atliks nuodugnius objekto tyrinėjimus.

 

Objektas buvo aptiktas naudojant „Ocean Explorer“ sonaro technologiją. Objekto radimvietę švedai saugo paslaptyje – atskleidžiama tik tiek, jog objektas guli Baltijos jūroje, kažkur tarp Švedijos ir Suomijos.

 

„Kol kas nežinome, ar objektas yra gamtinės kilmės, ar dirbtinis, – „Fox News“ pasakojo tyrėjų komandos narys Peteris Lindbergas (Peter Lindberg). – Sonaru jį aptikome pernai birželį, kai dugne ieškojome Pirmojo pasaulinio karo laikų atributikos. Į mūsų monitorius staiga pateko šis apskritas objektas.“

 

„Mėginsime teritoriją aplink objektą ištirti daugybe būdu, – tęsia P. Lindbergas. – Pirmiausia sonaru bandysime gauti trimatį jūros dugno vaizdą. Vėliau į tą vietą nusileis narai. Taip pat robotizuota vaizdo kamera. Objektą ne tik apžiūrėsime – paimsime dugno nuosėdų mėginių, patikrinsime jų sudėtį, radioaktyvumą.“

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

„Spėju, jog iš viso to išeis šnipštas ir jie ten nieko neras, – prognozuoja žurnalo „Skeptical Inquirer“ redaktorius Bendžaminas Radfordas (Benjamin Radford). – Jie ten ras kokį nors apvalios formos akmenį ir tiek. Sonaru užfiksuotas atvaizdas nėra fotografija – ten gali būti neteisingai užfiksuotas aidas.“

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Dar didesni skeptikai yra linkę manyti, jog mįslingasis objektas yra apie sensaciją Baltijos dugne trimituojančios bendrovės „Ocean Explorer“ gaminamų sonarų brokas.

 

Baltijos jūra – tikras nuskendusių laivų ir jų liekanų lobynas. Manoma, jog šios jūros dugne gali ilsėtis daugiau kaip 100 tūkst. įvairiausių dirbtinės kilmės objektų.

 

Rekomenduojami video:


2500
10 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
inkognito
to inkognito

Cia raso tas pats inkognito kurio pasakojimai yra forume ir siame portale?

Sharikovas

Yra du esminiai faktai sitoj istorijoj, 1.sonaru aptikti du panasus disko pavidalo objektai. 2.abudu objektai turi keliu simtu metru “uodegas”, ciuozimo zymes. Todel abejotina ar tai tik sonaro klaida, greiciausiai visdelto kazkokie objektai, gali buti pavyzdziui antro pasaulinio vokieciu skraidancios lekstes nesekmingi bandymai, siaip ar taip bus labai idomu suzinot ka ten suras.

Jaunelis

Netgi jeigu ten is tiesu rastu ateiviu erdvelaivi (nors tai ir mazai tiketina),visuomene nieko nesuzinotu,viskas butu nuslepta ,uzglaistyta ir paskelbta,kad ten nieko nera !

Mr Nobody

Pritariu . Taip visada būna …

DAT

as nesuprantu, jei jau NSO tai laivai butinai apvalus? kazkokia kvailyste. neturi naujienu geresniu tai nesamoniu ir sarlatanu fantaziju prideda.

aliosha

proto broliai (pusbroliai, puspusbroliai, puspuspusbroliai, puspuspus…), aūūūūūūūūūūūūūūūūūūū?
Ot š… sonaras vėl streikuoja…:)

Antinas

Kai kuriu pirmuju sarvuotu kreiseriu artileriniai boksteliai buvo tikrai ispudingo dydzio. Nuotraukoje matomas staciakampis tarpas apskritimo desineje labai primena pabuklo lafeto vieta. Idomu ar kas pasiknaisiojo laivu kataloguose ar buvo kreiseriu su 18 metru skersmens boksteliais?

GRIMOIRE

CIA NPO :p NEATPAZINTAS POVANDENINIS OBJEKTAS.

pff

Kazi ar suszinosim mes ar tai NSO…

nenusivilk

Iki šiol tai ir yra NSO, kol nežinom, kas tai yra iš viso…

Pati

Nieko tokio, jei ten ne NSO, uztat kiek visokiu bombioskiu ras…

Taip pat skaitykite