Interviu su NSO tyrinėtoju A. Kuzovkinu

– Aleksandrai Sergejevičiau, iškart sutarkim nevardinti susitikimų, kad ir nuostabių, su NSO. Tylos blokada aplink šį fenomeną pagaliau nutraukta ir spaudoje tokių pranešimų užtenka. Net televizija rodo laidas apie NSO.

 

– Sutinku. Vis tiek visų liudijimų nepateiksime, kad ir kaip norėtume. Štai tik mano asmeninėje kartotekoje jų dešimtys tūkstančių. O visame pasaulyje, ufologų apskaičiavimais, užregistruota šimtai tūkstančių susitikimų su NSO liudijimų.

 

– Beje, ar jūs pats tikite NSO?

 

– Ne tik tikiu, aš žinau, kad šis gamtos fenomenas egzistuoja. Man teko laimė būti NSO tyrinėjimų Rusijoje Felikso Zigelio mokiniu ir bičiuliu. Jis paaukojo gyvenimą, kad sugriautų nesupratimo, atviro persekiojimo iš akademinio mokslo pusės sieną ir darbu, atkaklumu bei užsidegimu įrodytų, jog NSO problemą reikia tirti rimtai. Jog tai ne mistika ar išmonė, o unikalus, galbūt nuostabiausias mus supančio pasaulio reiškinys. Taigi esu tvirtas NSO egzistavimo šalininkas.Tik man regis čia labiau tinka terminas AR – anomalūs reiškiniai.O apibrėžimas NSO – neatpažinti skraidantys objektai, man rodos susiaurina problemą.

 

– Būna ir tokių sutrumpinimų: UFO, ALO (astrolevituojantys objektai) ir t. t. Kiek terminų tiek ir hipotezių, bandančių paaiškinti, kas tai yra. O aiškinama įvairiai – nuo ateivių iš kosmoso iki haliucinacijų. Kokia jūsų versija?

 

– Žinote, pradėję kaupti duomenis, atlikę pirmus tyrimus, mes irgi linkom į versiją, kad žemę lanko ateiviai iš kosmoso. Tačiau dabar padarėm išvadą, jog turim reikalą su ypatinga, išskirtine nebiologine gyvybės forma mūsų planetoje. Ji egzistuoja tarsi lygiagrečiai su mūsiške. Galimas daiktas, tai aukštesnio nei mūsų lygio civilizacija. Visai tikėtina, kad jie egzistuoja ne 3 matavimų, kaip mes (neįskaitant laiko), o keturių, penkių ar daugiau matavimų. AR-NSO – tik nedidelė dalis to pasaulio pasireiškimo per sąlytį su mūsiškiu dalis, kurią mes galim pamatyti, nes kol kas labai ribotos mūsų tikrovės suvokimo galimybės. Kažko mes tiesiog nesugebam suvokti. Nemenkinu žmogaus galimybių – kada nors, esu įsitikinęs, mes suprasim, kas yra NSO-AR.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

– Vadinasi lygiagretus mums gyvenimas?

 

– Taip. Ir tai patvirtina pasaulinė praktika. Štai italas L. Bokone, naudodamas prietaisus, registruojančius aplinkos pokyčius, kurių mes negalime paliesti, pamatyti, išgirsti, atrado, netgi specialioje juostoje užfiksavo ištisas kolonijas tam tikrų būtybių, kurias apibrėžė kaip amebinio tipo eterines gyvybės formas, turinčias geometrinių figūrų ir net žmonių pavidalą, tik tarsi plazminiame būvyje. Trejų metų išdavas jis aprašė knygoje “NSO – paslėpta tikrovė”. Ir Bokone išvados iš esmės sutampa su amerikiečio T. Konsteblio, 20 metų tyrinėjusio NSO pasaulį, rezultatais.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Mes irgi atlikom ciklą tyrimų pagal L. Bokone metodiką ir fotojuostose išryškinom tas nematomas būtybes. Matomas objektas pasirodęs kadre eksponuojant, ir jo paliktas pėdsakas – judėjimo trajektorija. Bokone mano, jog tie objektai gyvena nematomoje mūsų pasaulio srityje bei apima ir klasikines NSO formas, ir įvairias spinduliuotos energijos rūšis, besisukančius plazminius laukus ir vienaląsčius organizmus bei struktūras.

 

– Kaip čia neprisiminus vaiduokliškų ir staiga išnykstančių “skraidančių lėkščių”.

 

– O sykiu ir tai, kaip NSO vaizdai patenka į nuotraukas, nors fotografavusieji tvirtina, kad fotografavimo momentu nieko nematė. Vadinasi, fotoemulsija jautri kažkokiems akimi nematomiems spinduliams. Beje, juk niekas paprasta akimi nematė rentgeno ir infraraudonų spindulių, bet dabar nieko tai nestebina ir neverčia abejoti jų realumu.

 

– Jūs pasakėt, kiek turit liudijimų. Ar visiškai jais pasitikite?

 

– Matote, jeigu tokie pranešimai būtų pavieniai, dar pagalvočiau – pasitikėti ar ne. Bet kai liudijimų daug tūkstančių, kada jie parašyti žmonių, gyvenančių skirtingose vietose ir nepažystančių vienas kito, o NSO aprašymai sutampa iki smulkmenų… apie nepasitikėjimą negali būti nei kalbos. Mes atlikom statistinius fenomeno tyrimus, braižėm NSO skrydžių trajektorijas. Tyrėm NSO aktyvumo koreliacijas su saulės aktyvumu ir kitais gamtos reiškiniais. Gavom įdomių rezultatų. O ir paanalizavus kiekvieną pranešimą galima padaryti įdomias išvadas. Amerikiečiai savo tyrimų pagrindu sudarė NSO klasifikacijos lenteles pagal formą, spalvą, efektus ir net kvapą. Visi tolesni stebėjimai vienaip ar kitaip tinka į šią klasifikaciją.

 

– Kada dažniausiai sutinkami arba matomi NSO?

 

– Vakare. Ir pirmiausia todėl, kad tada turim daugiau laisvo laiko ir dažniau žiūrim į dangų. Todėl daugelis liudijimų tenka atostogoms, vasaros mėnesiams.

 

– Daugelį domina, kaip elgtis sutikus tokį fenomeną?

 

– Tai labai rimtas klausimas, nes žmonės siekiantys kontaktų su ateiviais, kartais puola vos ne rankomis liesti stebuklo. Visai be reikalo. Patarčiau tokiais atvejais neforsuoti įvykių: elkitės ramiai ir pasistenkite stebėti iš tolo, jei, sakykim, NSO nusileis, kaip buvo Charovske arba Voroneže. Prisiminkit, jog net panorėję pažaisti su svetimu šunim, mes neskubame to daryti: gali įkasti… O čia viskas kur kas rimčiau.

 

– O argi kandžiojasi?

 

– Taip, pasitaiko. 1978 metais aprašytas atvejis, kai Suomijoje du girininkai buvo apšvitinti NSO spinduliais. Poveikis buvo toks neigiamas, kad po 2 savaičių abu mirė. Kas lankėsi nusileidimų vietose – pažįstu daug tokių žmonių, aš pats nemažai esu apvažinėjęs – teigia, jog tyrinėjimų metu ima skaudėti galvą, kartais tartum paralyžuoja rankas…

 

NSO veikia ne tik žmones, bet ir techniką. Manau, kad AR-NSO kartais tiesiog ginasi: ne nuo grėsmės būti sunaikintiems arba užpultiems, bet nuo mūsų įkyrumo. Beje, ateiviai elgiasi kur kas padoriau – jų nutūpimus ir pakilimus, pagal griaunamąją jėgą sunku net palyginti su egzotikos mėgėjų grupės apsilankymo padariniais: vos palenkta žolė, labai retai išlaužtas koks medis… O žmonės mindžioja, siaubia, šiukšlina. Visai suprantama kodėl dabar žurnalistų rašiniai – kaip kovinės didžiausio slaptumo suvestinės: “mieste K.” arba “vienoje Rusijos gyvenvietėje”.

 

Man artima kai kurių mokslininkų teorija, kad pati Žemė vieningas organizmas, gyva būtybė. Kai luošiname ją neapgalvotais grandioziniais projektais, kai mindžiojam ir šiukšlinam, ji suserga dėl mūsų kaltės.

 

Amerikiečių fizikai sykį į muzikos garsus pervedė saulės aktyvumo pokyčių svyravimus. Tiesiog norėjo paeksperimentuoti. Pasirodė, kad to spinduliavimo svyravimai kinta harmoningai. Turiu tos puikios saulės muzikos įrašą. Negyvas chaotiškas pasaulis taip neskambėtų. O mes į šį pasaulį, į saulę, į kosmosą, ant mūsų Žemės verčiam civilizacijos atliekas.

 

Mane visada stebino ir kita medalio pusė: kažkodėl niekam nešauna į galvą rengti masinius žygius tarkim į Černobylį, išskleisti palapines prie 4-to reaktoriaus sarkofago, liesti jį rankomis. Visi supranta jog tai pavojinga. Bet juk AE – irgi savaip anomalus reiškinys. O NSO ištirti dar mažiau. Sunku net įsivaizduoti kuo gali baigtis mūsų neceremoniškas grubus kišimasis į jų subtilų pasaulį.

 

– Ne sykį buvau ufologų paskaitose. Kiekvienas iš jų šį fenomeną aiškina skirtingai…

 

– Tai normalu: greičiau priartėsime prie tiesos.

 

– Taip. Bet deja, kiekvienas lektorius savo išvadas pateikia kaip paskutinės instancijos tiesą, visiškai neigdamas “problemos draugų” pozicijas. O kartais lektoriai pernelyg laisvai elgiasi su turima informacija, pritaikydami ją prie savo požiūrio ir nutylėdami tai, kas nesiderina su jų fenomeno supratimu. O tai tik kenkia bendram reikalui.

 

– Etinė mūsų ufologų ginčų pusė mane irgi liūdina. Veikia daug tyrimo grupių, bet koordinacinio centro vis nėra. Viena iš priežasčių – “tik savo tiesos gynimas”. Ir tai po to kai ufologijai ir taip pas mus kliuvo. Buvo ji “pseudomokslu” ir t. t. O dabar, kai pagaliau išėjom ir pogrindžio, reikia vienytis, koordinuoti veiksmus, stengtis nediskredituoti savęs, nei reikalo. Mūsų situacijoje neleistina griebtis nepatikrintos informacijos. Tuo tarpu per rankas eina daugybė “NSO nuotraukų”, kurios tiesiog padirbtos, nors yra šimtai tikrų fotodokumentų, be to pasaulyje yra per 50 video siužetų apie NSO.

 

– Tačiau profesionalai fotografai dažnai abejoja ir skaidrių bei nuotraukų, kurias jūs naudojat paskaitose, tikrumu.

 

– Aš demonstruoju patikimiausius arba specialistų patikrintus liudijimus. Tai yra nepaliekančius abejonių dėl to, kad nufotografuotas objektas – ne juostos ar popieriaus defektas, ne optinis atspindys, ne iškreiptas vaizdas. Aš pats griežtai atrenku piešinius, skaidres, nuotraukas ir atlieku savo ekspertizę. Aš juk fizikas-optikas. Be to, nuotraukos tikrinamos ir kompiuteriniais metodais.

 

Kartoju: nuo mūsų pačių daug priklauso, kad žmonės nenusiviltų NSO problema. O susidomėjimas dabar didžiulis. Tik mūsų didysis mokslas deja tebelaiko šį fenomeną nerimtu.

 

– Tai ko gero keisčiausias reiškinys iš visų, susijusių su NSO.

 

-Nieko, aš optimistas.

Rekomenduojami video:


2500
9 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
no'belis

lietuviškai NSO, arba angliškai UFO, daugumoje atvejų yra susisiekimo priemonė. tai paliudyta tūkstančiais liudijimų, kai UFO’nautai ima humanoidus draugiškai paskraidyti.

p.s.
.. yra ir kita UFO, sakykim žemės “koščėjų”,”raganių”,”magų”,”bolševikų”. tuo atveju gali būti pavojinga imitacija, tai panašiai į vorų spąstus durnoms musėms.

:(

valdasce

skype valdasce lazdijai.

valdasce

nuotraukas ,be jiokiu problemu tik kam kokiu skaip adresu.

valdasce

vaizdai kuriuos fiksavau naktiniame danguje mane nustebino,bet norejau juos paviesinti susiduriau su aklina siena.siu temu asmenims reikalinga tik komercija sou biznyje .mokslas juos domina taip kaip ozi nauji vartai.

valdasce

pasakos apie slibinus ne is pirsto lauztos. nera pasaku be misliui.

to as

:DDD

as

ateiviaj vež :)

TOM

tai jau turbut, but neblogai paziureti…

nesidalinsiu

O tas ‘AR’ nuotraukas galima pamatyti turbut tik nusipirkus jo knyga, ane? :D

Taip pat skaitykite