Nuotraukos, kurios pakeitė pasaulį (2 dalis)

Viena nuotrauka gali būti galingesnė už ginklą. Įvykiai kurie gali būti aprašyti tūkstančiais žodžių, nesukrės taip kaip vaizdai, teikiantys viltį ar keliantys nenusakomą siaubą. Šiame straipsnyje, kuri Jums parengėme, galėsite pamatyti pasaulį pakeitusias fotografijas. Pirmąją dalį galite perskaityti paspaudę čia.

 

Įspėjame! Kai kurios nuotraukos gali šokiruoti!

 

 

Šią fotografiją padarė Michaelis Wellsas Ugandoje, 1980 metais. Nuotraukoje matome kaip badaujantis ugandietis berniukas paduoda savo ranką misionieriui. Už šią nuotrauką M. Wellsas laimėjo „World Press Photo“ apdovanojimą.

 

 

Fotografas Jean-Marcas Bouju (kuris priklauso naujienų agentūrai „Associated Press“) 2003 metais. už šį vaizdą gavo „World Press Photo of the Year Award“ apdovanojimą. Autorius nufotografavo sūnų guodžiantį kalinį su maišu ant galvos Najafo belaisvių centre.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Nuotrauka pašalinta.

 

1984 metai, Indija. Nuotraukoje užfiksuotas vaikas kuris mirė nuo toksiško dujų nuotėkio per Bhopalo katastrofą. Manoma, kad dėl šio tragiško įvykio žuvo apie 15 000 žmonių. Nuotrauka užėmė pirmąją vietą per “World Press Photo” apdovanojimus 1984 metais.

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

1975 metais, „Boston Herald“ fotografas Stanley J. Formanas savo nuotraukos dėka, privertė pasaulį apsispręsti dėl griežtesnių pastatų priešgaisrinės saugos reikalavimų.

 

Jauna moteris Diana Bryant bandydama išsigelbėti nuo gaisro nušoko iš 4 aukšto ir mirė vietoje. Mergaitė Tiare Jones išgyveno. Už nuotrauką fotografas įvertintas „Pulicerio premija“.

 

 

„Associated Press“ narys, fotografas Odedas Balilty tapo pirmuoju izraelitu, pelniusiu „Pulicerio premiją“. Nuotraukos herojė tapo Yneta Nili, Amona gyvenvietės kolonistė, kuri bandė sukliudyti Izraelio valdžios bandymams iškeldinti naujakurius iš jų teritorijos Vakarų krante.

 

Pasak Ynetos Nili, tikrovėje nebuvo viskas taip gražu – policija ją žiauriai sumušė: „Nuotraukoje aš – viena prieš visus, bet tai tik iliuzija, tarp visų likusių stovi vienas žmogus – premjeras Ehudas Olmertas, bet už manęs yra Dievas ir Izraelio tauta“ – kalbėjo nuotraukos herojė.

 

 

Dirbdamas “Miami Herald” organizacijoje fotografas Patrickas Farrellas 2008 metais juodai-baltai įamžino Haityje praūžusios atogrąžų audros paliktą nenusakomą skausmą ir sielvartą.

 

Tais pačiais metais 49-rių metų Patrickui Farrellui teko būti net 4-ių audrų liudininku, nusinešusių daugiau nei 800 gyvybių ir be pastogės palikusių per kelis milijonus gyventojų. Jo nepavydėtinas darbas buvo įvertintas „Pulicerio premija“.

 

 

2004 metais fotografas Arko Datta nufotografavo momentą kai indė liejo savo ašaras gedėdama savo artimųjų, kurie mirė per didžiulį 2004 metų cunamį. Katastrofos metu žuvo per 200 000 žmonių ir milijonai liko be pastogės. Už nuotrauką fotografas gavo “World Press Photo” premija.

 

 

Verkiantis berniukas laiko rankose savo mirusiojo tėvo kelnes. Šalia jo kariai ir kaimo gyventojai kasa duobes, kuriose bus palaidoti didžiulio 2002 metų Irano žemės drebėjimo aukos.

 

 

Labai galingą ir prieštaringą nuotrauką kuri sukėlė pykčio jausmus, ypač Amerikoje netrukus po rugsėjo 11-osios atakų. Krentantį vyrą (Falling Man) nufotografavo Richardas Drewas (Associated Press narys). Ši nuotrauka buvo tik kartą išspausdinta Amerikos laikraščiuose. Jos publikavims buvo uždraustas, kai redakcijas užliejo pasipiktinusių žmonių banga.

 

Fotografo komentaras: “Tai parodo, koks dirbtinis yra žmogaus gyvenimas, ir manau todėl ši fotografija yra svarbi. Užfiksavau ne to asmens mirtį, o jo gyvenimo dalį”.

 


Perspausdindami, cituodami ar kitaip platindami skelbiamą turinį portale kuris priklauso Anomalija.lt grupei, Jūs turite įdėti nuorodą į šaltinį (t.y. Anomalija.lt). Daugiau informacijos apie naudojimo taisykles rasite čia.

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Damn

Nei jos pakeitė pasaulį, nei ką…

zzz

Uz tokiu dalyku viesinima turetu but bausme, nuplakimas iki tokio lygio kad sveikos odos lopinelio nelikt ant nugaros!!! Tada niekam neliltu noro megautis ar kitaip lyst y zmogaus bedas/nelaimes!

Laura

Ka reiskia “patiko” ? Kas is viso cia gali patikti, zmoniu skausmas, kancios ?

Aušra

Žiauru..,juk šiandieną gyvename,o rytoj..,negalime žinoti. Negęsta atmintyje ir žiaurūs žmonės,kurie su pasigėrėjimu žvelgia į savo darbą. Jie tarp mūsų..,o tai ir reiškia – matomi…

Paulina

Kaip ziauru pamacius kudiki pradejau drebeti..
O_o

Minde

Pirma dalis labiau patiko (gal atsizvelgiant i straipsnio turini sis zodis cia ir nelabai tinka).

bildule

2dalis zymei geresne ir i depresija varo

Villy

2 dalis taipogi labai patiko. Nesupraskite klaidingai, nemegstu ziureti i zmoniu skausma, bet sitokios nuotraukos privercia truputeli sustoti ir susimastyti. Lauksiu ir 3 dalies.

Taip pat skaitykite