Kaip apgauti savo kūną?

1. Jei kutena gerklę pakasykite ausį

 

Kai ausų nervai stimuoliuojami gali įvykti refleksas gerklėje, kuris priverčia raumenis spazmuoti. Šitoks spazmas “nuramina” kutenimą. – sako mokslų daktaras Scott’as Schaffer’is ausų, nosies ir gerklės sričių specialistas.

 

2. Naudokite dešinę ausį pokalbiams ir kairiąją ausį muzikos klausymui

 

Tyrėjai UCLA Deivido Geff’o mokykloje sako, kad turėtume prisilenkti atsukus dešiniąją ausį, nes ši geriau atpažįsta kalbą.

 

Kita vertus, jei jūs mėginate atpažinti muzikos kūrinį atsukite kairiąją ausį, nes ši efektyviau pajunta(atpažįsta?) muzikos tonus

 

3. Reikia į tualetą, bet aplinkui jo nėra? Galvokite apie seksą. (vyrams)

 

Galvojant apie seksą smegenys būna “užsiėmusios”(kaip ir jūsų lengvinimosi aparatas) ir taip dingsta diskomfortas. – sako mokslų daktaras Larry Lipshultz’as, vyrų reprodukcinės sistemos vadovas, Bayler’io koledže. Dėl šito nesu įsitiinęs.. bet mokslo vardan reikia išmėginti.

 

4. Kosėjimas injekcijos metu, sumažina skausmą

 

Šis atrodo pavojingas. Vokiečių ekspertai teigia, kad kosėjimas sumažina adatos sukeliama skausmą. Tai stuburo spaudimas slopina struktūras sukeliančias skausmą.

 

5. Atsikimšk nosį spaudžiant liežuvio galu gomurį ir tuomet spaudžiant pirštu tarp antakių

 

Atleiskit jūsų ančių slėgį spausdami gomurį(burnos “stogą”) liežuvio galiuku ir tuomet spausdami vienu pirštu tarp antakių. Tai priverčia Vomerio kaulą(kuris eina per nosies ertmę iki žiočių) slankiotis pirmyn atgal. – sako Mičigano universiteto, koledžo medicinos ekspertė DeStefano, Lisa. Maždaug po 20 sekundžių nosyje pajusite “siurbimą”.

 

6. Išvenkite naktinio rėmens ėdimo gulėdami ant kairiojo šono

 

Kodėl? Stemplė ir skrandis jungiasi tam tikru kampu. Gulint ant dešiniojo šono skrandis pakyla aukščiau už stemplę, šitaip atsiranda laisvas kelias maisto ir skrandžio rūgštims kilti aukštyn ir taip sukelti rėmens ėdimą. O gulint ant dešiniojo šono jūsų skrandis yra žemiau už stemplę todėl yra mažesnė tikimybė rūgštims sukilti dėl gravitacijos.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

7. Išgydykite dantų skausmą trindami ledą į ranką

 

Tiesiog patrinkite ledo and išorinės rankos pusės toje vietoje kur susidaro V forma, tarp nykščio ir rodomojo piršto. Toje V formoje esantys nervai nusitesia iki pat smegenų ir yra atsakingi už tą smegenų zona, kuri blokuoja skausmo signalus rankose ir veide.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

8. Nusideginus panaikink skausmą lengvu spaudimu

 

Šiuo metodu toje vietoje kūno temperatūra sugrįžta į normos būseną ir sumažėja puslių atsiradimo galimybę.

 

9. Sustabdykite alkoholio sukeliama svaigulį padedant ranką ant kažko stabilaus

 

Jautrios jūsų rankos padėjimas ant kažko stabilaus veikia geriau nei jūsų ne tokios jautrios kojos padėjimas ant žemės. Kodėl apsvaigęs nuo alkoholio? Nes jūsų ausies dalis atsakinga už pusiausvyra(Kanalo spindis link sraigės viršūnės – cupula cochleas) plūduriuoja skystyje, tokio pat tankio kaip kraujas. Kai alkoholis prasiskiedžia su krauju to plūduro tankis tampa mažesnis nei aplink esančio skysčio ir pakyla į viršų. Taip sutrinka jūsų smegenis. Padedant ranką ant stabilaus daikto sumažėja smegenų sutrikimo lygis, taip smegenys gali “blaiviau” mąstyti ir jūs jaučiates nebe taip apsvaigę.

 

10. Jei bėgiojant duria šoną

 

Jeigu esate kaip ir dauguma žmonių, bėgiojant, iškvėpiat orą padėdami dešiniąją koją ant žemės. Tai sukelia spaudimą kepenims(jos gyvena dešinėje kūno pusėje), kurios tuomet trūkteli jūsų diafragmą ir sukuria dūrimo pojūtį jūsų šone. Kaip išvengti? Iškvėpkite orą padėdami kairiąją koją ant žemės.

 

11. Sustabdykite kraujavimą iš nosies vienu pirštu

 

Užspausti nosį ir atlošti galvą yra puikus būdas sustabdyti kraujavimą iš nosies, jei neprieštarauji paspringti savo krauju. Jei vis dėl to jums šis būdas netinkamas galite pamėginti kita. Paimkite servetėle ir smarkiai prispauskite ją pirštu prie viršutinių dantenų ir stumkite pirštu į viršų(pirštas turėtų įsiremti į šnerves skiriančia sienelę). Šitaip sustabdysite kraujavimą iš nosies.

 

12. Nuraminkite savo širdį

 

Bandai nesijaudinti per pirmąjį pasimatymą, bet širdis nenurimsta? Papūsk sau į nykštį. Nervas “klajoklis”, kuris valdo širdies ritmą gali būti kontroliuojamas kvepavimu, – sako Ben’as Abo greitosios medicinos pagalbos ekspertas Pitsburgo universitete. Šitaip jūs atstatysite širdies ritmą į normą.

 

13. Atšildykite savo smegenis

 

Suvalgius ledų ar kažką kita labai šalta kartais susiduriama su problema – galvos skausmu(smegenų atšalimu). Susidūrus su tokia problema spauskite liežuvį prie gomurio(burnos “stogo”) stengdamiesi uždengti kuo didesnį plotą. Kadangi jūsų gomurio nervai labai atšala, jūsų kūnas mano, kad smegenys turėtų sušalti taip pat, todėl kompensuodamos šalčio nebuvimą padovanoja ledų galvos skausmą. Kuo didesnį spaudimą sukelsite gomuriui tuo greičiau išnyks galvos skausmas.

 

14. Užkirskit kelią trumparegystei

 

Trumparegystė retai būna genetikos padarinys, – sako Anne Barber optometristė, Tacom’oje Vašingtone. Tai paprastai sukelia artimo taško stresas. Kitaip sakant žiūrėjimas į kompiuterio ekraną per ilgai. Taigi kas keletą valandų per dieną, užmerkite akis, įtempkite savo kūną, giliai įkvėpkite ir po kelių sekundžių iškvėpkite ir atpalaiduokite raumenis tuo pat metu. Įtempiant ir atpalaiduojant raumenis pvz. Bicepsai ir kojų raumenys gali priversti nesąmoningus raumenis tokius kaip akis taip pat atsipalaiduoti.

 

15. Pažadink miegančius

 

Jei jūsų ranka užmiega vairuojant ar sėdint neįprasta poza palinguokite galva į šonus. Šitaip neskausmingai panaikinsite visus dilgčiojimus greičiau nei per minutę. Dilgčiojančios rankos dažniausiai yra kakle esančių nervų rezginių spaudimo pasekmė. Atpalaiduojant kaklo raumenis atsipalaiduoja ir spaudimas.

 

16. Sužavėkite draugus

 

Suraskite savanorį draugą ir liepkit jam sudėjus lygiai kojas ištiesti ranką į šoną peties lygyje delnu į apačia. Tuomet su dviem pirštais stumkite savanorio ranką žemyn(liepkite savanoriui priešintis) taigi matote, kad nieko neišeina. Dabar paimkite kokį plokščia daiktą ant kurio tilptu pėda pvz žurnalą. Liepkite savanoriui padėti viena koja ant jo ir kita šalia. Pakartokite anksčiau minėta procedūra. Šį kart savanorio ranka turėjo pasiduoti. Pastatę koją ant žurnalo savanorio stuburas išsibalansavo. Žmogaus smegenys suvokė, kad stuburas tapo pažeidžiamas ir išjungė kūno pasipriešinimo galimybę.

 

17. Kvėpavimas po vandeniu

 

Pakvepuokite keliais trumpais įkvėpimais. Kai atsiduriate po vandeniu jus iš jo stumia ne deguonies trūkumas, o prisikaupęs anglies dioksidas, kuris paverčia jūsų kraują rūgštingu ir kūnas signalizuoja smegenims, kad kažkas čia ne taip. “Kai padarote hiperventiliuojate(greitas kvepavimas trumpais įkvėpimais) deguonies antplūdis sumažina kraujo rūgštingumą” – sako Jonathan’as Armbruster, mokslų daktaras, docentas biologijos Auburn universitete. Ši gudrybė apgaus jūsų smegenis, kad jūs turite daugiau deguonies. Šitaip laimėsite apie 10 sekundžių.

 

18. Atmintis

 

Jei sekančia dieną kalbėsite kalbą – peržiūrėkite ją prieš užmiegant. Kadangi didžioji dalis atminties įsitvirtina miegant, viską ką perskaitysite prieš miegą turi didesnės galimybes įsitvirtinti kaip ilgalaikė atmintis.

 

Visi patarimai, triukai duoti medicinos ekspertų, bet tai nereiškia, kad jie suveiks visiems.

Rekomenduojami video:


2500
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
steve

6. “O gulint ant kairiojo šono…”,- turėtų būti paskutiniame pastraipos sakinyje.

Bandes

16 neveiksmingas isbandyta

REDdog

Kelis patarimus žinojau…
gal kokius tik 2 ar 3, bet šiaip įdomu paskaityti kai nėra ką veikti
Pvz.
Naktį nesimiega, savaitgalį nėra ką veikti ir.ašiai..

Ele

“Gulint ant dešiniojo šono skrandis pakyla aukščiau už stemplę, šitaip atsiranda laisvas kelias maisto ir skrandžio rūgštims kilti aukštyn ir taip sukelti rėmens ėdimą. O gulint ant dešiniojo šono jūsų skrandis yra žemiau už stemplę todėl yra mažesnė tikimybė rūgštims sukilti dėl gravitacijos.” Pasirodo turim du dešinius šonus.

ZMOGUS

tarp kitko gulint ant kairiojo sono padidejas spaudimas sirdziai kliuna ir gali sutrikt kraujospudis ir sirdies darbas,tokiu atveju geriau labiau ant peties svori paskirstyti..

Taip pat skaitykite