Nematomos raganos kerštas

Nors šie baisūs įvykiai ir labai seni, nutikę dar XIX a. pradžioje, Amerikoje iki šiol neatsirado kitos šmėklos, galinčios pridaryti daugiau bėdų už piktąją Belų raganą, kuri pelnė garsiausio JAV vaiduoklio šlovę.

 

„Tėte, po langu vėl kažkas vaikšto”, – baugščiai žvalgydamasis pasiskundė mažasis Ričardas. Džonas Belas, turtingas Tenesio plantatorius, uždegė šviesą, čiupo kuoką ir išpuolė laukan. Jis jau ne sykį bandė prigriebti jo šeimą naktimis šiurpinantį nenaudėlį. Tačiau kiemas buvo tuščias, o sargas dievagojosi nieko nematęs.

 

Šiurenimas po langais seniai kėlė nerimą Dž.Belui: kaimynai pasakojo šiurpias istorijas apie kerštingus vergus, žudančius savo šeimininkus ir jų artimuosius. Dž.Belas jų irgi turėjo – ėjo 1817-ieji, ir pietinėse JAV plantacijose prekyba žmonėmis buvo įprastas dalykas. Ar galėjo kerštauti kuris iš jo vergų? Šis klausimas nedavė ramybės, nes Džonas buvo tikras krikščionis ir su savo vergais elgėsi žmoniškai.

 

Netrukus paaiškėjo, kad vergai čia niekuo dėti: keisti garsai ėmė sklisti jau namo viduje. Tapo aišku: čia pat slankioja tikrų tikriausias vaiduoklis.

 

Neregima būtybė Belų šeimyną terorizavo kone metus, skleisdama įvairiausius garsus, bet paskui nusprendė imtis konkretesnių veiksmų. Vaikai pabusdavo naktį, kai kažkas nutraukdavo nuo jų antklodę, o kartą nusprendė pasityčioti iš nakvoti likusio Dž.Belo svečio. Nuo lovos nuplėšta antklodė, įgavusi aiškias žmogaus kūno formas, pakibo ore.
Svečias, kuris pasirodė esąs ne iš bailiųjų, garsiai sušuko pagavęs vaiduoklį, čiupo jį į glėbį ir surišo antklodės galus. Drąsuolis nusprendė sudeginti savo laimikį židinyje, bet vos tik žengė keletą žingsnių jo link, kambaryje pasklido baisi smarvė, jam ėmė trūkti oro. Metęs šalin naštą, vyras spruko į koridorių.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Kai atbėgęs Džonas įėjo į kambarį, ten jau nieko nebuvo, tik antklodė tysojo ant grindų.

 

Įsiutusi dėl tokios nepagarbos, šmėkla perėjo į puolimą. Pirmosiomis jos aukomis tapo vaikai, šiurpūs klyksmai ėmė sklisti tai iš vieno, tai iš kito kambario. Kažkas nematomas su baisia jėga tampydavo už plaukų tai Ričardą, tai Betsę. Neapsikentęs Dž.Belas nusprendė pasitarti su savo draugu Džeimsu Džonsonu, kuriam nestigo ne tik drąsos, bet ir okultinių žinių. Jam atvykus ir vaiduoklis atgavo balsą.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Dž.Džonsonas labai atidžiai klausėsi nematomos būtybės čepsėjimo, kosčiojimo, net bandė ją prakalbinti. Tai iš pradžių sutrikdė dvasią, bet netrukus ji paniekinamai sušvilpė.

 

Dž.Belo draugas nenuleido rankų, ir šit kartą išgirdo neaiškų šnabždesį, kuris vis garsėjo, o žodžiai darėsi vis aiškesni. Baisiausia, kad vaiduoklis kalbėdavo tik esant Betsei, tarsi semdamasis iš jos energijos. Vargšei mergaitei toks retransliatoriaus vaidmuo brangiai kainavo: jai sukdavosi galva, ji dažnai prarasdavo sąmonę. Jai Betsės šalia nebūdavo ar ji būdavo be sąmonės, dvasia tylėdavo.

 

Žinoma, iš pradžių bandyta išsiaiškinti, kieno dvasia neduoda šeimai ramybės, bet vienareikšmio atsakymo gauti nepavyko. Galiausiai ją imta vadinti tiesiog Belų ragana. Įsisiautėjusi dvasia aiškiai kentė nuo asmenybės susidvejinimo: be bjaurių darbelių, kartais ji nuveikdavo ir ką nors gera, pavyzdžiui, išgelbėjo gyvybę jaunėliui, kurį užgriuvo smėlio nuošliauža. Vaikas buvo beprarandąs sąmonę, bet šalia išgirdo žvalų balsą ir nematomos rankos ištraukė jį iš smėlio.
Ypatingą simpatiją šmėkla jautė Liusi, Belo žmonai. Kai ji su draugėmis studijuodavo Bibliją, dvasia vaišindavo damas vaisiais, kurie materializuodavosi tiesiog iš oro ir krisdavo apstulbusioms moterims ant kelių. Liusi sunegalavus nematoma bičiulė atnešė riešutų ir net išgliaudė juos ligonės paprašyta. O tikra staigmena tapo egzotiškų vaisių pintinė vieno iš vaikų gimimo dienos proga: ragana pasigyrė pristačiusi ją tiesiai iš Indijos.

 

Tačiau tokios malonios staigmenos būdavo labai retos, kur kas dažniau šmėkla krėsdavo šunybes. Ypač jai patikdavo skaldyti antausius.

 

Tarkim, eina Džonas koridoriumi, tik staiga jo galva atsilošia nuo smūgio, o ant skruosto lieka pirštų žymės… Kliūdavo ir svečiams, bet labiausiai – vargšelei Betsei. Mergaitę net buvo išvežę iš namų, tačiau ir šeimos draugų namuose ji neišvengdavo niuksų. Keisčiausia, kad tuo pat metu šunybės nesiliovė ir Belų namuose.

 

Plantatorius labiausiai įširdo, kai ragana išardė Betsės sužadėtuves. Šmėkla pasišaipė iš merginos ir jos sužadėtinio tokiais riebiais žodeliais, jog vargšelė apsiašarojusi išbėgo iš kambario. Netrukus Džonas svetainės kampe išvydo perregimą siluetą. Čiupęs kardą, jis suriko: „Aš sunaikinsiu tave, velnio sėkla!” Žinoma, jokios žalos dvasiai jis nepadarė, užtat ją labai supykdė.

 

Ragana pradėjo keršyti šeimininkui. Pirmiausia jo žandikauliai ir liežuvis tarsi suakmenėjo: negalėjo nei valgyti, nei kalbėti, veidas trūkčiojo tarsi nuo mėšlungio. Netrukus Džonas nugrimzdo į komą. Paaiškėjo, kad ragana sukeitė jo vaistus. Šeimynykščius dar labiau išgąsdino šmėklos pareiškimas, kad šeimos galvos dienos suskaičiuotos. Atvažiavęs gydytojas davė katei išbandyti „vaistus”, ir ši bemat padvėsė. Po kelių valandų pasimirė ir plantatorius. Prakeikta ragana atkeršijo. Ji nesiliovė tyčiotis ir per laidotuves – tai klykavo, tai plėšė dainas.

 

O po kelių mėnesių šeimai susėdus prie pietų stalo, pasigirdo baisus trenksmas, į židinį įkrito ir sprogo patrankos sviedinys. Netrukus pasigirdo ir raganos balsas: “Išeinu, bet laukite manęs po septynerių metų”. Ir ji tesėjo žodį.
Name vėl ėmė aidėti keisti garsai, vėl kažkas nutempdavo antklodes. Bet šįkart ji ilgai neužsibuvo – gal jai trūko vyriausiojo Belo, gal šeima skyrė šmėklai per mažai dėmesio, bet ji dingo po dviejų savaičių. Tiesa, pažadėjusi grįžti po 107 metų…

Rekomenduojami video:


2500
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Klajoklis

Is straipsnio tai ir filma paranormal gera galetu sukurti beto as tai tikiu nes kj buvau mazas miegojom (visi viema kambary tik mociute kitam ) pas mociute namuose per kucias tai aisku buvom palike stala tradiciskai ir nakti izgirdom slapiu koju girgzdesi to nepamirsi niekad dar ypac kj mama ejo dar paziureti gal mociute vaiksto uzdekus sviesa nieko nebuvo ir kj isjunge nuejo gult vel girdejom kjp lekstes judina kedes traukioj taip iki 6 ryto ieje i virtuve ryta radom visa tuscia stala nors daug buvom palike ir atidarinetas ir stacius ir spinteles tarsi kazko butu ieskoje bet taip buvo… Skaityti daugiau »

as

grazi pasaka

lolita

Linkiu pamatyti. Bus smagu.

stasys

įmanoma, įmanoma sake 107m tai jau gryzus o gal net vel pradingus

vilma

zmones ir savo smegenu nemato, bet tiki, kad turi

Skaitytojas

Sita pasaka is pradziu nieko gerai skaitesi, bet jau toliau kai dave nesamoniu rasyt, zmogus parases sita texta pamirso kur jos pradzia, ciuju rasa is klyke prie kompo kai tipo ta ragana

Benamis

Tai dauguma zmoniu ir Dievu tiki nors jo nemate…

Chiuwaz

Kol pats nepamatysiu, tol dvasiomis netikesiu. Nors istorija ir ispudinga

Taip pat skaitykite