Kaip išlikti sveiko proto iki pat senatvės: 9 pratimai


Kaklo traškėjimas ir skausmai galvos pasukimo metu yra labai nemalonūs. Deja, diskomfortas kaklo slankstelių zonoje šiais laikais pažįstamas kas antram, juk sėdimas gyvenimo būdas – didžiausias šiuolaikinės visuomenės priešas. Nuolat sėdėdami toje pačioje padėtyje prie kompiuterio, žmonės pasmerkia save problemoms su stuburu.

 

Kaklo užspaudimas gali sukelti galvos skausmus, galvos smegenų kraujotakos sutrikimą ir netgi netikėtus sąmonės praradimus. Norėdami atsikratyti šios problemos, atlikite specialius kaklo slanksteliams skirtus pratimus, sudarytus pagal kinų metodiką. Atlikite juos tolygiai, judėkite lėtai ir atsargiai.

 

1. Atsisėskite ant kėdės. Nugara tiesi. Giliai įkvėpkite, įtempkite kaklo raumenis ir delnais paspauskite kaktą. Neleiskite galvai atsilošti. Sulaikykite kvėpavimą ir 5-7 sekundes pabūkite įsitempę. Iškvėpdami, atitraukite delnus ir 10 sekundžių visiškai atsipalaiduokite, leiskite galvai nukristi. Kartokite 3-5 kartus.

 

2. Įkvėpkite, rankų pirštus sunerkite ir paspauskite jais pakaušį. Įtempkite kaklo raumenis ir neleiskite galvai nusileisti. Sulaikykite kvėpavimą ir maždaug 5-7 sekundes pabūkite įsitempę. Iškvėpdami, atitraukite rankas ir 10 sekundžių atsipalaiduokite. Kartokite 3-5 kartus.

 

3. Giliai įkvėpkite ir delnu paspauskite smilkinį, stenkitės 5-7 sekundes nepasiduoti spaudimui. Iškvėpkite, atsipalaiduokite, 10 sekundžių pailsėkite. Tą patį pakartokite ir su dešine ranka. Kartokite po 3-5 kartus.

 

4. 3-5 kartus palenkite galvą pirmyn ir atgal. Įkvėpdami, atloškite galvą atgal, įveikdami delnų, laikančių kaklą iš galo, pasipriešinimą, akis iki galo pakelkite į viršų. Sulaikykite kvėpavimą ir 5-7 sekundėms pasilikite šioje padėtyje. Iškvėpdami, sugrąžinkite galvą atgal. Atsipalaiduokite 10 sekundžių.

 

5. Pasilenkite į priekį ir delnais paspauskite kaklą, palaipsniui nusileisdami šiam spaudimui. Įkvėpdami, leiskite galvą link krūtinės. Prispauskite smakrą prie kaklo, nuleiskite žvilgsnį žemyn. Pabūkite šioje padėtyje 5-7 sekundes. Iškvėpkite, atsipalaiduokite.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

6. Įkvėpdami lėtai pasukite galvą į kairę pusę, įtempkite kaklo raumenis. Stenkitės žiūrėti tolyn. 5-7 sekundėms sulaikykite kvėpavimą. Iškvėpdami, sugrąžinkite galvą į pradinę padėtį, 10 sekundžių atsipalaiduokite. Pakartokite pratimą po 3-5 kartus į kiekvieną pusę.

 

7. Nuleiskite galvą ant krūtinės ir atpalaiduokite kaklo raumenis. Pasistenkite smakru pasiekti raktikaulį, palaipsniui didindami judesių amplitudę. Pakartokite 10 kartų.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

8. Atloškite galvą atgal, atpalaiduokite veido ir kaklo raumenis. Pasistenkite pakaušiu „ištrinti“ galinę kaklo dalį. Pakartokite 20 kartų.

 

9. Atpalaiduokite ir nuleiskite pečius. Lėtai įkvėpdami, viršugalvį tempkite į viršu, stengdamiesi kaip galima labiau ištempti kaklo slankstelius. Tuo pat metu sukite galvą į kairę ir į dešinę su nedidelę amplitude. Grįžkite į pradinę padėtį ir atsipalaiduokite. Pakartokite 5 kartus.

 

Tam, kad būtų pasiektas dar geresnis efektas, galvos pasukimus lydėkite akių judėjimu ta pačia kryptimi. Šiuos paprastus pratimus galima atlikti bet kur. Pasinaudokite jais užėjus staigiems kaklo skausmams.

 

Būtinai stebėkite savo racioną, jeigu turite problemų su kaklu, venkite pernelyg sūraus ir riebaus maisto, vartokite daugiau pieno produktų, gerkite daug skysčio. Prisiminkite, kad nuo kaklo slankstelių būklės priklauso galvos smegenų aktyvumas! Tam, kad išliktumėte sveiko proto iki pat senatvės, tikrai verta skirti dėmesio šiems pratimams.

 

Šaltinis: http://vmarkus.lt/

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite