Pamatykite: Norvegijoje nakties dangų nušvietė didžiulis meteoras (Video)


Norvegus pribloškė ryškus meteoras, nušvietęs naktinį dangų šalies pietryčiuose. Kaltininko šiuo metu ieško specialistai. Manoma, kad jis nukrito miškuose netoli Oslo.

 

Nukentėjusių nerasta

 

Filmuotoje medžiagoje matyti galingi šviesos blyksniai virš Norvegijos, o po jų garsūs trenksmai sekmadienio popietę. Norvegijos policija teigia sulaukusi daugybės pagalbos skambučių, tačiau pranešimų apie sužeistuosius ar padarytą žalą negauta.

 

Meteoras – tai kosminė uoliena, kuri, dideliu greičiu įskridusi į Žemės atmosferą, ryškiai dega.

 

Norvegijos meteorų tinklas teigia, kad sekmadienio ugnies kamuolys buvo matomas mažiausiai penkias sekundes po to, kai pasirodė apie 01.00 val. vietos laiku.

 

 

Meteoras, skriejęs maždaug 16,3 km/s greičiu (beveik 36 500 km/val.), buvo matomas didelėje Pietų Skandinavijos dalyje.

 

Pirminiai tyrimai rodo, kad kosminis akmuo galėjo nukristi į žemę miškingoje vietovėje, vadinamoje Finnemarka, maždaug už 60 km į vakarus nuo Oslo.

 

Jo analizė rodo, kad jis galėjo sverti ne mažiau kaip 10 kg.

 

 

Mortenas Biletas iš Norvegijos meteoritų priežiūros tinklo naujienų agentūrai „Reuters“ sakė, kad meteoras tikriausiai atsitrenkė į mūsų Saulės sistemos asteroidų juostą, kai keliavo tarp Marso ir Jupiterio.

 

Tokie meteorų susidūrimai yra reti, tačiau 2013 m. vienas jų, nukritęs Rusijos Uralo kalnuose, padarė didelės žalos ir sužeidė mažiausiai 1200 žmonių.

 

Šaltinis: http://technologijos.lt/

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite