Neįtikėtina, bet tiesa: vyras sniege įkalintame automobilyje išgyveno du mėnesius – neįveikė net ir -30C laipsnių speigas


Vienas švedas sugebėjo sniege įkalintame autombilyje išgyventi net 2 mėnesius, nepaisant -30oC laipsnių speigo. Tačiau kaip jam tai pavyko?

 

44-erių Peterį Skyllbergą įkalintą automobilyje pastebėjo praeivis Umeo miestelio (Švedija), esančio netoli Poliarinio rato, apylinkėse. Pasirodo, jis sniego įkalintame automobilyje išbuvo nuo 2011 metų gruodžio iki 2012 metų vasario mėnesio.

 

Gydytojai aiškina, kad vyrui esant automobilyje, lauke spaudė vidutinis -30oC šaltis, tačiau sniegas aplink automobilį uždarė orą, kuris sukėlė iglu efektą ir nepraleido šalčio.

 

Gydytojas Ulfas Segerbergas iš Norrlando universitetinės Umeo ligoninės sako, kad žmonės nesugeba taip žiemoti, kaip meškos. Anot jo, atšaldžius kūną, medžiagų apykaita sulėtėja, tačiau vis vien tokiu atveju žmogui tai neleistų išgyventi.

 

Gydytojas pasakoja, kad vyras automobilyje turėjo labai šiltus drabužius, labai šiltą miegmaišį, o automobilis buvo nuklotas sniegu, todėl susidarė iglu efektas. Anot U.Segerbergo, po sniegu dažniausiai būna 0 laipsnių temperatūra.

 

Tačiau jis teigia, kad išgyventi tokiomis sąlygomis nėra taip jau neįprasta. Gydytojas sako, kad kiekvienas gali lengvai išgyventi vieną mėnesį be maisto, jeigu geria vandenį. O jeigu žmogus ant savo kūno turi riebalų, jis gali išgyventi net dar ilgiau. Žinoma, galiausiai toks žmogus atrodytų tarsi išėjęs iš koncentracijos stovyklos.

 

Jis paskaičiavo, kad P.Skyllbergas per šį laiką galėjo netekti apie 20 kilogramų svorio. Tai patvirtino ir vietinė policija, kuri radusi vyrą sakė, kad jis buvo itin prastos būklės.

 

Gydytojas pripažino, kad išgyventi du mėnesius tokiomis sąlygomis yra itin retas reiškinys ir nutinka tik kartą gyvenime. Mat kiekvieną žiemą daug žmonių miršta mirtinai sušalę. Šis atvejis yra retas ne tik dėl to, kad žmogus išgyveno, bet išvis, kad atsidūrė tokioje situacijoje ir tokį ilgą laiko tarpą jo niekas nepasigedo.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pats nelaimėlis duoti interviu atsisakė. Tačiau ligoninės atstovai pranešė, kad jo sveikatai gyvybė nebegresia ir jo būklė yra gera, tad po kelių dienų jis buvo išrašytas iš ligoninės.

 

Vėliau paaiškėjo, kad P. Skyllbergas buvo vienišius, todėl jo niekas ir nepasigedo – o nepasisekęs verslas ir susikaupusios skolos privertė jį išvažiuoti. Be to, jį neseniai buvo palikusi ir jo draugė.

 

Šaltinis: http://technologijos.lt/

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite