Amazonės džiunglėse rado indų kaimus, panašius į ciferblatą


Naudodamiesi lazeriniais skaitytuvais, kurie anksčiau buvo sumontuoti sraigtasparniuose, archeologai galėjo ištirti Amazonės miškus. Jie taip atrado senų kaimų grupę, kurios forma buvo panaši į ciferblatą.

 

Mokslininkai pažymėjo, kad apie šias gyvenvietes žinojo ilgą laiką, tačiau dėka naujų technologijų jie galėjo tiksliai nustatyti, kaip kaimai atrodo. Tam buvo naudojama speciali LIDAR nuskaitymo technologija. Ši technologija taip pat naudojama matuojant gylį.

 

Dėl naujos technologijos buvo galima nustatyti ne tik kaimų vietą, bet ir jų ypatybes. Pavyzdžiui, jie turi kelius, kurie nebuvo matomi net naudojant palydovus. Apie tai pasakojo archeologas Jose Iriarte’as.

 

aprasymas

 

Anksčiau specialistams tektų ištirti didžiulę teritoriją. Dabar jie visiškai matė kaimų vaizdus ir ryšį tarp jų. Gyvenvietės buvo pastatytos apie 1300–1700 m. Moksliniame straipsnyje ekspertai rašė, kad toks kaimų išdėstymas ciferblato pavidalu galėtų parodyti vietinių amerikiečių susiformavusią erdvės idėją.

 

Kiekvienoje iš tirtų vietų mokslininkai rado nuo 3 iki 36 piliakalnių. Kai kurie iš jų pasiekia 3 metrų aukštį, o ilgis – iki 20 metrų. Ateityje ekspertai planuoja išsamiau ištirti vietovę, kad nustatytų, kokiems tikslams indėnai naudojo šiuos piliakalnius.

 

Iki šiol mokslininkams pavyko ištirti 36 kaimus, kelis kelius, kurie iš jų sklinda laikrodžio rodyklių pavidalu. Dauguma kaimų turi du kelius, vedančius į pietus ir du į šiaurę.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
wtf?

indų kaimus?

Taip pat skaitykite