Vanduo Mėnulyje vidutinio klimato platumose sukrėtė NASA mokslininkus


Užšalusio vandens balos vidutinio klimato platumose pirmą kartą buvo pastebėtos prieš dešimtmetį. Jie buvo giliuose, tamsiuose ir šaltuose krateriuose. Keista, kad vandens yra ir gana šiltose vietose, iš kur, pasak ekspertų, jis turėtų išgaruoti.

 

Vanduo yra ten, kur jo visai nesitikėta pamatyti. Skystį užfiksavo SOFIA stratosferos observatorija, įrengta „Boeing 747SP“ lėktuve. Skrydžiai 15 kilometrų aukštyje leidžia mums išsamiai ištirti mūsų natūralaus palydovo paviršių.

 

Kaip rodo nauji vaizdai, vanduo yra Clavius ​​krateryje, esančiame pietiniame pusrutulyje. Skystis užpildo 40 tūkstančių kvadratinių metrų plotą. Jo koncentracija yra apie 412 promilių, o tai nėra tiek daug: pavyzdžiui, Sacharoje jo yra šimtą kartų daugiau.

 

Mokslininkai negali pasakyti, kaip vanduo atsidūrė vidutinio klimato platumose. Yra tam tikras šaltinis, taip pat jėga, kuri sulaiko skystį. NASA ekspertai mano, kad vanduo gali būti paskirstytas visame mūsų natūralaus palydovo paviršiuje, o ne tik tam tikruose kampuose.

 

Mokslininkai neketina sustoti tyrinėdami: jie nori sužinoti tiesą. Pagrindinis tikslas yra išsiaiškinti ne tik iš kur gaunamos atsargos, bet ir kiek jų yra.

 

Tai, kad Mėnulis visai nėra sausas, atrado sovietų mokslininkai: Mėnulio uolienų mėginiuose vandens buvo surištoje formoje. Svarbu pažymėti, kad mėnulio skystis yra užšalęs, jis yra panašus į žemės. NASA tyrėjai 2009 m. įrodė, kad palydove yra daug daugiau realaus vandens, nei manė daugelis mokslininkų.

 

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite