Kur dingsta mūsų energija?

Jei nežinote, ką reiškia jausti apatiją, jėgų stygių, “išsunktos citrinos” būseną, galite šio teksto neskaityti. Esate laimingas žmogus. O kiti galbūt suras čionai kažką sau naudingo. Išvardinsiu dažniausiai pasitaikančias energetines “skyles”, per kurias išteka mūsų energija, ir kaip jas “užlopyti”.

 

Jei šito nedarysite, jokios energijos kaupimo praktikos nesuveiks. Tai tas pats, kas įjungti automobilyje kondicionierių, atidaryti visus langus ir pamėginti šitaip sušildyti visą gatvę.

 

Taigi. Kur dažniausiai pradanginame savo energiją?

 

Kai tenka įveikti ramybės būsenos inerciją;
Pareigos;
Dvejonės ir abejonės;
Neužbaigti darbai;
Rutina;
Jaudinimasis dėl menkniekių;
Sunkus maistas;
Bendravimas su psichologiniais vampyrais.

 

Kai tenka įveikti ramybės būsenos inerciją

 

Turbūt pamenate, kaip sunku įsijungti į darbo ritmą po ilgai trunkančių švenčių ar atostogų. Kaip sunku pasiryžti žengti žingsnį į naują gyvenimą. Kiek pastangų reikalauja naujo įpročio formavimas. O kiek energijos prireikia naujam projektui paleisti!

 

Ką daryti?

 

Laikykitės ritmo. Jeigu per atostogas esate veiklus ir aktyvus, grįžti į darbą nebus sunku. Ką daryti, jei ritmą tenka keisti, kad pailsėtume? Keiskite ritmą ritmingai, jei galima taip išsireikšti. Paprasčiau kalbant, ritmo keitimą įtraukite į savo darbo grafiką;
Ieškokite įkvėpimo. Jei tiksliau – darykite tai, ką norisi daryti. Kaip išsireiškė Ričardas Bachas: “Troškimai mums duodami kartu su jų realizavimo priemonėmis”. Pasąmonė mums išduoda tikslinį kreditą. Ir jį geriau išleisti pagal tiesioginę paskirtį – konkretaus noro įgyvendinimui. Jėgų tam tikrai pakaks;
Ieškoti “pakeleivingos mašinos”, t.y. įsijungti į procesus. Ne pradėti juos, o būtent įsijungti, tęsti. Plėtoti tai, kas jau vyksta, pasinaudojus to projekto ar kitos veiklos jau esama inercija. Atsižvelgti į vėjo kryptį. Žiūrėti, kurlink juda pasaulis;
Išsigąsti. Baimę lydi galingas adrenalino pliūpsnis. Kai pramiegojai svarbų susitikimą, kava ryte jau nebereikalinga. Net patys didžiausi tinginiai pavirsta baisiais aktyvistais.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pareiga

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Jeigu ilgą laiką save prievartausime ir užsiimsime tuo, kuo nenorime užsiimti, su laime galite atsisveikinti. Su energija – taip pat. Šiek tiek energijos, žinoma, gausite. Jos suteiks suvokimas, kad esate reikalingas ir pavyzdingas darbuotojas. Tačiau tai labai seklus upeliukas. Nes eidami keliu, kuris vadinasi “Reikia!”, jūs vis labiau tolstate nuo savo jėgos šaltinio.

 

Ką daryti?

 

Keisti kryptį. Apsispręskite, ko norite iš gyvenimo ir žmonių ir eikite link to pačiu trumpiausiu keliu. Kai kuriems žmonėms padeda prisiminimai, apie ką jie svajojo vaikystėje. Kiti prisimena maloniausius gyvenimo momentus. Dar kitiems reikia prisiminti faktą, kas tikrasis noras turi teikti džiaugsmą ir pagaliau išsiaiškinti, kas tai per dalykas.

 

Dvejonės ir abejonės

 

Išeiti ar pasilikti? Pažaisti kompiuteriu ar padirbėti? Pamiegoti, ar užbaigti pradėtą skaityti knygą? Ar teisingai pasielgiau? Ar verta tai tęsti? Gal yra geresnių variantų? Ar pajėgsiu tai padaryti? Ar aš to vertas? O ką, jeigu ji neateis? Gerai tai, ar blogai?

 

Kiek daug pretekstų dvejoti ir abejoti gali sugalvoti protinga galva! Ir visam tam švaistoma energija.

 

Ką daryti?

 

Išskirti dvejonėms konkretų laiko tarpą. Pavyzdžiui, valandą per dieną. Prieš pradėdami dvejoti ir abejoti – surinkite informaciją. Užbaigę dvejoti – priimkite sprendimą ir veikite su devizu “Daryk, ką privalai ir tegu nutinka, kas lemta”;
Planuokite taip, kad bet koks įvykių plėtotės variantas būtų priimtinas. Tada pradings abejones ir dvejones maitinanti baimė;
Jei sunku priimti sprendimą – meskite monetą.

 

Neužbaigti darbai

 

Kiekviena veikla reikalauja konkrečių pastangų ir investicijų. Kai kurios iš jų sugrįžta iš karto. Kaip taisyklė – kita valiuta. Tačiau pasitaiko ir tokių variantų, kai investicijos grįžta tik pasiekus rezultatą. Man ir šiaip malonu rašyti šį straipsnį, tačiau kai jis bus paskelbtas, žmonės gaus dar ir reikalingos bei naudingos informacijos. O neužbaigti darbai įšaldo jau investuotus resursus. O gal netgi siurbia iš jūsų vis naujus ir naujus. Panašiai kaip su darbuotojais: atlyginimą tenka mokėti kiekvieną mėnesį, o naudos jie duoda tik tada, kai jų atliktas projektas ima duoti pelną.

 

Ką daryti?

 

Susidarykite pradėtų darbų sąrašą. Užbaikite, ką pradėjote. Pasižymėkite, kad jie jau užbaigti. Vos nepamiršau: kiekvienas darbas ir reikalas turi turėti aiškius užbaigtumo kriterijus;
Jeigu nutarėte reikalo neužbaigti, liaukitės jį maitinti resursais. Kartais galima tiesiog parduoti tokį projektą kam nors kitam.

 

Rutina

 

Tai darbų, kurių iš principo neįmanoma užbaigti, srautas. Ir tie darbai bei reikalai apskritai negali kelti jokio džiaugsmo. Žmonės paskęsta rutinoje. Žmonės joje užsikasa. O ji vis kaupiasi ir kaupiasi.

 

Ką daryti?

 

Deleguokite. Tegu ja užsiima kompiuterio programa, samdomi darbuotojai, mokiniai, nuotolinį darbą dirbantys žmonės. Tokios investicijos tikrai atsipirks;
Persijunkite į poilsio režimą. Užsiimkite rutina, kad pailsėtumėte nuo daugiau emocijų ir intelekto reikalaujančių darbų. Tačiau rutinos neturi būti pernelyg daug. Ir niekada nepradėkite nuo rutinos! Jeigu esate žvalus ir pailsėjęs, iš pradžių užsiimkite svarbiausiais reikalais;
Atsisakykite. Pasvėrus visus pliusus ir minusus, galima nesunkiai išsiaiškinti, kad rutinos atsisakymas daugeliu atveju bus visiškai neskausmingas. Suprantama, jei išlaisvintus resursus panaudosite protingiau, o ne nukreipsite į kitą rutiną.

 

Jaudinimasis dėl menkniekių

 

Gyvenime yra begalė kosminio masto svarbos dalykų. Pavyzdžiui, kaip parduotuvėje sutaupyti 15 centų, kaip teisingiau sureaguoti, jeigu į jus kreivai pažiūrėjo, kas paskutinis vaišino kava, ką apie mane pagalvos kaimynė ir t.t. Visi šie be galo svarbūs klausimai užima itin daug vietos mūsų galvose. O kartais ir širdyse. Ir suardo energijos balansą.

 

Ką daryti?

 

Įsivaizduokite užrašą ant savo antkapio: “Jis jaudinosi dėl…” (įrašykite savo temą, pavyzdžiui, sutaupytus centus);
Pradėkite galvoti apie tai, kaip galėtum padvigubinti pajamas per artimiausią mėnesį.

 

Sunkus maistas

 

Persivalgei – lenkia į miegą. Nebe darbas rūpi. Tai apie kokią energiją gali eiti kalbą? Visa energija nukeliavo virškinti suvirškinamo ir utilizuoti nesuvirškinamo.

 

Ką daryti?

 

Prisikrovėte maisto į lėkštę? Dabar pusę iškraukite atgal ir mėgaukitės tuo, kas liko. Ir jokių antrų porcijų!
Girdėjau žmones kalbant, kad salotos virškinasi geriau už mėsytę;
Prieš prisikimšdami pilną burną, pagalvokite, ką po kelių minučių jausite skrandyje;

 

Bendravimas su psichologiniais vampyrais

 

Nykūs nuobodybės, nevykėliai, aukos, veltėdžiai, ligoniai, maniakai, kovotojai už idėjas ir daugybė kitos publikos. Su jais pabendravę, jaučiame tarsi išgręžti skudurai. Kuo nors po jų užsiimti – nelengvas uždavinys.

 

Ką daryti?

 

Bendraukite tik su tais, į kuriuos norite būti panašūs. Nes kitaip patys tapsite panašiais į vampyrus. O jums to reikia? Patys formuokite savo aplinką, susipažinkite su įdomiais, stipriais, ryškiais žmonėmis. Ir reikalingais. Ir patys tokiais tapkite;
Jeigu vampyras neatsikabino, imkitės lyderio vaidmens, dominuokite pokalbyje. Galima įpiršti jam savo emocijas. Arba jums įdomias temas.

 

Šaltinis: http://seimairnamai.eu

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
Kuras

>> Kur dingsta mūsų kuro energija?

– Tikriausiai sudega, taip kaip dingsta autobuso kuro energija..

Taip pat skaitykite