Kodėl mamos pagalba ne visuomet laukiama?

Jeigu priklausote tokiai moterų kategorijai, kurioms sunku užmegzti santykius su vyru, nepavyksta ilgai išsaugoti partnerystės, tai priežastys gali būti susijusios su jūsų motina.

 

Jei sunku užmegzti, būti, gyventi ir išlikti ilgalaikiuose santykiuose su vyru, pirmas dalykas, kur reikėtų padaryti, tai išsiaiškinti savo kontaktus su motina. Kol jūsų santykiai su motina nėra sureguliuoti, kol atsiskyrimas galutinai nepasibaigė, „geros mamos“ viltys dar gyvos, didelė tikimybė, kad bendravimas su vyru virs santykių su motina rutuliojimo tąsa. Labai retai toks ryšys išlaiko jam tenkantį krūvį. Nepaisant stipraus noro išsaugoti partnerystę, slapti, nesuvokiami fono procesai pamažu ardys net tvirčiausių santykių pamatą. Ir niekas nežinos, kada subyrės konstrukcija.

 

Kaip motinos atsiduria poros santykiuose?

 

Šį procesą galėtų paaiškinti Irenos pavyzdys. Ji atvyko iš rajono į sostinę mokytis. Projektą „studijuoti sostinėje“ motina aptarinėjo su Irena nuo septintos klasės. Jos išvykimui ruošėsi visa šeima, taupė pinigus, atsisakydami gero poilsio ir tolimų kelionių.

 

Irena gerai prisimena suadytų motinos kojinių vaizdą ir svajones apie jos persikėlimą. Tada buvo aišku, kad šeima visas savo viltis ir didelius lūkesčius sutelkia į ją. Jos jauna širdis buvo kupina romantikos ir svajonių apie didelį miestą bei didelę meilę.

 

O dabar persikelkime į Irenos santuokinį gyvenimą po 7–8 metų. Ką mes pamatysime? Pamatysime Ireną su tokiomis pat sulopytomis kojinėmis, daug įtampos jos santykiuose su vyru, susijusios su tais lūkesčiais, kuriuos Irena perkėlė vyrui, ir daug pykčio, kad jis nesugebėjo atitikti jų, kad jis nėra toks, kokio norėtų Irena.

 

Ar jums neatrodo, kad jau kažkas panašaus buvo, kad šalia stovi kažkas, kas labai primena jos motinos šešėlį?

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Pabandykite ir jūs pasiaiškinti, ar nėra motinos jūsų santykiuose su partneriu.

 

Pirmiausia atsakykite į klausimą, kaip dažnai juose jaučiatės vaiku. Arba vaidinate vaiką.

 

Noras jaustis maža mergaite, atlikti vaiko vaidmenį santykiuose su vyru reiškia kviestis į pagalbą suaugusįjį (paprastai motiną).

 

Dar vienas būdas aptikti motiną santykiuose – prisiminti viską, ko jums trūksta, ko jūs laukiate, ko reikalaujate iš savo partnerio. Paskui panagrinėkite tuo pačiu požiūriu savo ryšius su motina. Pavyzdžiui, jums atrodo, kad vyras nepakankamai jus pastebi ir vertina kaip moterį.

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

 

Ar pastebi jūsų moteriškumą mama?
Ar ji elgiasi su jumis pagarbiai?
Ar ji sugeba pripažinti, pastebėti tai, kas jai patinka jumyse?
Ar ji sugeba džiaugtis dėl jūsų moteriškų laimėjimų, pasiekimų?
Ar ji liūdi kartu su jumis dėl jūsų nesėkmių ir praradimų?
Ar sugeba neišsigąsti skausmo ir nepabėgti?
Jeigu jums atrodo, kad vyras nepakankamai jus myli, atsakykite sau į klausimus:

 

Ar jums atrodo, kad mama myli pakankamai?
Ar jaučiate, kad jos širdis atvira jums?
Ar ji sugeba dalytis su jumis savo šiluma?
Ar ji sugeba matyti, pastebėti, atpažinti, ką jūs jaučiate, ir įsijausti į jūsų būseną?
Jeigu į šį klausimą atsakėte neigiamai, tai čia veikiausiai ir yra jūsų bado vieta, jūsų svarbiausi nepatenkinti poreikiai, jūsų stipriausi jausmai, kuriuos tarsi lėto veikimo bombas atsinešėte savo viduje į šiuos santykius su partneriu (o šie sprogmenys gali būti skirti visai ne tam žmogui, kuris yra šalia).

 

Tokios bombos visada tiksi. Visada yra įtampa, stiprios emocinės reakcijos – stipresnės už stimulą, su kuriuo susiduriate. Jeigu jums pažįstami staigūs ir dažni sproginėjimai, menkiausios priekabės, ieškokite mamos.

 

Visas pasaulis nuo mamos, žinoma, nepriklauso. Bet jeigu reguliariai kažkas nesiseka santykiuose – vienuose, antruose, vėl ir vėl – pabandykite užeiti iš kitos pusės ir pažiūrėti, ar ten nėra mamos.

 

Mamos su jums skirtais savo lūkesčiais, kuriuos jūs stengiatės perkelti vyrui.
Mamos su savo asmeninėmis gyvenimo problemomis, kurias jūs stengiatės išspręsti aukodamos savo gyvenimą.
Mamos su savo jausmais jums, kurių nenorite matyti, kuriais netikite, kurių bijote (pavyzdžiui, kad mama jūsų nemyli arba kad mama jums pavydi, arba jūs erzinate ją savo laime).
Mamos su jos reikalavimais vyrams, kuriuos jūs perėmėte be kritiškos revizijos ir bandote realizuoti savo santykiuose.

 

Mamos su jos motina, kurią ji taip pat atsitempė į savo santykius ir iki šiol negali išsivaduoti nuo jos balso savo viduje.

 

Jeigu norite laimingų santykių su vyru, kad ir kaip grubiai tai skamba, reikia išvyti savo motiną iš savo partnerystės.

 

Rekomenduojami video:


2500
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Naujausius Seniausius Geriausius
paprika [aitrioji]

ta taisykle tiktu ir vyrams.. reta moteris bus patenkinta gyvenimu, jei vyras vis ”ilgisi” mamos

Taip pat skaitykite