“Klausykitės” to, ką žmonės jaučia, o ne to, ką jie kalba


Dažnai mes negalime suprasti aplinkinių tik todėl, jog atidžiai nesiklausome. Paprastai puolame dalinti patarimus savo draugams bei artimiesiems nė dorai neįsigilinę į situaciją, kurioje jie atsidūrė.
Toks paviršutiniškas įsiklausymas yra tik problemos dalis. Mes išgirstame arba žmogus mums sugeba paaiškinti kažkurią dalį to, kas jį neramina ir bandome suteikti pagalbą pateikdami jam logiškus bei racionalius sprendimus. Žinoma, tai neveikia… Juk leisdami sau žvelgti į savo artimo bėdas tik per racionalaus proto prizmę, Jūs negirdite jo emocijų.

 

Jeigu Jūsų draugas ar giminaitis pateko į bėdą, kad ir kokia ji bebūtų, jis, visų pirma, išgyvena ją per savo emocijas bei jausmus. Žinoma, kalbėti apie tokius vidinius išjautimus, lengva, toli gražu, ne visiems. Nepaisant to, iš Jūsų bus tikimasi, jog kažkaip išskaitysite viską “tarpuose tarp žodžių”. Deja, jei bandysite pagelbėti pateikdami keletą racionalių problemos sprendimo būdų, galite būti tiesiogiai, ar bent jau mintyse, apkaltinti nesupratingumu. Jokios naudos iš tokio pokalbio tikrai nebus.

 

Dar viena tokio nesusikalbėjimo priežastis yra ta, jog neįsiklausydami į tai, ką žmogus jaučia, Jūs neigiate šio asmens emocinę patirtį bei verčiate jį patį ją atmesti ir imtis logiškų sprendimų. Tai tikrai nėra tinkamas kelias. Šitokiu būdu mes galime paskatinti tą žmogų išmokti neigti savo emocijas bei jas slėpti – o tai gali sukurti tik dar daugiau emocinių bei psichologinių problemų.

 

Jeigu visos bėdos egzistuotų tik racionaliame lygmenyje, patikėkite, mes lengvai jas įveiktume. Deja, taip nėra. Dauguma problemų daugiau ar mažiau veikia mus, visų pirma, emociškai.

Junkitės prie mūsų Facebooke
ir
sekite mus Instagram @anomalija.lt

Aš jau Jus seku (uždaryti ir daugiau nerodyti)!

 

Tai kaip mums vieni kitus suprasti?

 

Turime suvokti, kad visos mūsų emocijos yra tinkamos ir svarbios. Kai esame savo probleminėje situacijoje, paprastai, norime, kad aplinkiniai suprastų, kaip mes jaučiamės, o ne pultų aiškinti, ką ir kaip turime daryti.

 

Įdomu? Sudominkite ir kitus! Pasidalinkite ir tęskite skaitymą.
Dalintis

Taigi, tinkamiausia pagalba yra tiesiog kantrus bei nuoširdus išklausymas. Išklausydami mes leidžiame savo draugui suvokti, kad tikrai viską supratome bei išjausti jam visas savo emocijas. Taip pat, jei nepulsime iš karto aiškinti ar moralizuoti, jis nepasijus teisiamas.

 

Mokykimės išklausyti bei suprasti, ką jaučia šalia esantis asmuo. Dažnai jau vien tai tampa pakankama pagalba!

 

Šaltinis: http://www.esotericblog.ru

Rekomenduojami video:


2500

Taip pat skaitykite